75 המנות שעשו את המטבח הישראלי: מרק צח (לשקדי מרק) של השף רן שמואלי

לפעמים המרק הוא רק תירוץ לאכילת שקדי מרק - מאכל ישראלי שהתחלנו לייצר באופן מסחרי בשנות החמישים • אבל במקום מרק צח פשוט: קבלו מתכון לקונסומה מפואר של השף רן שמואלי

שקדי מרק, צילום: גדעון מרקוביץ

שקדי מרק הם מאכל ישראלי. בעבר היה נהוג להכין אותם באופן ביתי מקמח מצה והם יועדו לימות חג הפסח. בשנת 1952 החלה חברת "אסם" לייצר את שקדי המרק באופן מסחרי. המוצר פותח כשבתקופת הצנע אחת ההקצבות החודשיות הכילה יותר שמן מהרגיל ופחות קמח מהרגיל.

גלגולו הראשון של המוצר היה דומה לזה שאנחנו מכירים היום, אך שמו היה: "שקדי ביצים" בגלל צורתן של יחידות הבצק הקטנות. שקדי הביצים יועדו למרקים וגם למשקאות קרים. עם הזמן הוקטנו השקדים לגודלם המוכר היום, טעמם השתנה והם יועדו למרקים בלבד. על כן השתנה גם שמם ל"שקדי מרק". היום בישראל, אנחנו נוהגים לקנות שקדי מרק מוכנים.אם להודות על האמת, יש אנשים שמכינים מרק רק כדי לאכול אותם.

לטובת פרויקט יום העצמאות של "ישראל היום", השף המוביל רן שמואלי נרתם להכין מרק צח שהוא לא רק תירוץ לאכילת שקדי מרק. הרי לפניכם המתכון לקונסומה הטעים ויוצא הדופן של השף.

שף רן שמואלי, צילום: גיל חיון

מתכון לקונסומה ברווז/עוף של השף רן שמואלי

רכיבים

2 ק"ג עצמות ברווז
4 גזרים קצוץ גס
4 בצל לבן קצוץ גס
2 גבעולי סלרי
3 יחידות פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
2 כפות דבש
2 ראשי שום חצויים
2 כוכב אניס
3 תרמילי הל
3 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף ופרוס דק
2 תפוחי עץ חתוכים לרבעים
1 כוס יין לבן

אופן ההכנה

מחממים תנור על 180 מעלות. מסדרים בסיר גדול ורחב את עצמות הברווז וצולים עם 2 כפות שמן קנולה עד לקבלת צבע שחום. מוציאים את העצמות מהסיר ומעבירים לקערה.

באותו סיר, צולים את ירקות השורש עד לקבלת צבע זהוב.

מוסיפים את עצמות הברווז, מוסיפים כוכבי אניס, שום, פלפל אנגלי ועלי דפנה, ג'ינג'ר, הל ותפוחי העץ. עליהם מוסיפים 2 כפות דבש, מערבבים היטב לכדי קרמול למשך כ-5 דקות.

מוסיפים את היין הלבן ונותנים לו להתאדות למשך כדקה-שתיים.
מכסים במים לגובה של 2 ס"מ מעל המרכיבים.

מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה למשך כ-4 שעות. מפעם לפעם מנפים את השמן הצף מעל הנוזל על מנת שהנוזל שמתקבל יהיה צלול.
אחרי הבישול מסננים ומתקנים תיבול עם מלח במידת הצורך.

להגשה

חותכים צרור בצל ירוק בצורה אלכסונית לשערות דקות ומפזרים מלמעלה. כמובן, אפשר להוסיף גם שקדי מרק ולאכול.

בתיאבון.

לרשימה המלאה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר