מרק עוף הוא תרופת הסבתא האולטימטיבית, ולא רק. המרק, שמבוסס על בישול עוף וירקות במים, כבש כל בית ישראלי הן בחגים והן בימי חו"ל.
עוד לפני קום המדינה, הייתה המנה נפוצה במטבח היהודי המזרח אירופאי. בשל העוני בעיירות היהודיות, משפחות שרצו לנצל כמה שיותר חלקים מהעוף יצרו תבשילים שונים, כגון המרק, והעניקו לו טעם באמצעות נתחים שונים, כמו צוואר העוף והכנפיים.
במיוחד לפרויקט יום העצמאות של "ישראל היום", אחד השפים המובילים בארץ - יריב מלילי, מספק מתכון מיוחד בגרסה משלו למרק עוף. מלילי, שמזוהה עם המוסד הקולינרי "בית תאילנדי" ועם מסעדת "קאב קם", לקח את המנה הישראלית אל המזרח הרחוק. "זהו מרק חם, מנחם ונהדר לחורף", אומר מלילי ומוסיף: "הוא נהדר גם למי שמחפש אלטרנטיבה אקזוטית למרק העוף היהודי כתרופת סבתא לשפעות וצינונים".
מתכון מרק טום-יאם גאי (עוף)
מתכון ל-4 סועדים
מרכיבים
4 כרעי עוף גדועים לחמישיות (לבקש מהקצב)
2 בצלים פרוסים לרצועות
250 גרם פטריות שמפיניון חצויות
150 גרם פטריות יער קרועות
2 עגבניות בינוניות חתוכות לשש
4 גבעולי בצל ירוק קצוץ
20 גבעולי כוסברה קצוצים
120 גרם פיסות שורש גלנגל
30 עלי כפיר ליים
6 גבעולי למון גראס טרי ללא עלים חתוכים ל-5 ס"מ באלכסון
4 שיני שום דפוקות
6 פלפלים חריפים בינוניים חתוכים וכתושים
10-8 כפות רוטב מי דגים
מיץ משתי לימונים סחוטים
מלח לפי הטעם
2.5 ליטר מים
אופן ההכנה
1. מרתיחים מים עם השורשים: הגלנגל, הלמון גראס והכפיר ליים.
2. אחרי 5 דקות הרתחה מוסיפים את העוף ומבשלים על רתיחה למשך עוד רבע שעה.
3. כותשים את הפלפל החריף והשום יחדיו ומוסיפים. מבשלים ל- 5 דקות נוספות.
4. מוסיפים את רוטב הדגים והעגבניות. ממליחים מעט יותר מהמקובל ואז מוסיפים את הלימון (אם רוצים מוסיפים גם חתיכות מהלימון עצמו) לאיזון הטעם.
5. לאחר כחמש דקות נוספות בודקים שהעוף מוכן אך לא רך מאוד. מוסיפים את הבצל, העגבניות והפטריות לארבע דקות נוספות. מאזנים טעם באמצעות המלחה עדינה.
6. מכבים את האש. מגישים. מעטרים בזמן ההגשה עם מעט כוסברה קצוצה ובצל ירוק קצוץ. מגישים לצד אורז ואוכלים בתיאבון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו