חופן ביום מהנשנוש הזה יכול להפחית סיכון למחלות לב

הוא פריך, הוא טעים והוא יעשה טוב ללב שלכם

נשנוש בריא , Getty Images
נשנוש בריא. צילום: Getty Images

אם אתם מחפשים חטיף פריך וטעים, שעל הדרך גם יהיה טוב ללב שלכם - נדמה לנו שמצאנו לכם את האחד.

מחקר עדכני שפורסם בכתב העת האמריקני לתזונה קלינית מצא כי החלפת החטיף שבדרך כלל אתם חוטאים בו - בכף של אגוזי פקאן יכולה לתרום לבריאות הקרדיוווסקולרית שלכם, שכן הם עשירים באנטיאוקסידנטים, שומנים חד-בלתי רוויים וסיבים תזונתיים - אשר כל אלה עוזרים להילחם במחלות לב.

פקאנים, נלחמים במחלות לב, צילום: Getty Images

המחקר, שנמשך 12 שבועות, כלל 138 מבוגרים עם לפחות גורם סיכון אחד למחלות לב - כולל לחץ דם גבוה, רמות כולסטרול גבוהות, רמות סוכר גבוהות או מדד מסת גוף גבוה. מחצית מהמשתתפים המשיכו לאכול כרגיל, בעוד המחצית השנייה התבקשה לאכול 57 גרם של אגוזי פקאן מדי יום.

המחקר, שמומן על ידי המועצה האמריקאית לאגוזי פקאן, הראה כי קבוצת אוכלי הפקאן הציגה שיפור באיכות התזונה הכוללת והפחתה בגורמי סיכון קרדיווסקולריים (מחלות לב ודם) בסוף הניסוי.

"החלפת חטיפים רגילים באגוזי פקאן שיפרה גורמי סיכון מרכזיים למחלות לב, כולל רמות כולסטרול ואיכות התזונה", אמרה ד"ר קריסטינה פטרסן, פרופסורית למדעי התזונה באוניברסיטת פנסילבניה. "תוצאות אלה מוסיפות לראיות התומכות בתועלת הקרדיווסקולרית של אגוזים ומציעות תובנות חדשות לגבי האופן בו מבוגרים יכולים לשלב אגוזים בתזונתם", הוסיפה פטרסן.

חופן ביום, צילום: Getty Images

עם זאת, לפני שתרוצו לקנות אריזה משפחתית של אגוזי פקאן - יש גם חדשות פחות טובות. המחקר לא מצא השפעה משמעותית של אכילת פקאן על בריאות כלי הדם - כלומר, על תפקוד כלי הדם - כפי שהחוקרים קיוו. המשתתפים בקבוצת אוכלי הפקאן עלו בממוצע 0.7 ק"ג - כנראה משום שאגוזי פקאן מכילים כ-200 קלוריות ל-28 גרם. אם כי ייתכן גם שהמשתתפים לא נמנעו לחלוטין מחטיפים לא בריאים כמו עוגיות וצ'יפס כפי שהיו אמורים.

בנוסף להשפעה על בריאות הלב, המחקר מצא כי המשתתפים שאכלו פקאן הציגו עלייה של 17% באיכות התזונה הכוללת - מה שמחזק את האמונה שאגוזי פקאן יכולים להיות חלק רצוי בתזונה בריאה, במיוחד אם הם מחליפים חטיפים פחות בריאים.

המחקר גם מאשש מחקרים קודמים על פקאן ובריאות הלב, כמו מחקר משנת 2021 שמצא כי צריכת 68 גרם של פקאן יומית במשך שמונה שבועות הובילה לירידה של כמעט 5% בכולסטרול הכולל וירידה של 6.4% עד 9.5% ב-LDL (הכולסטרול "הרע") אצל המשתתפים.

מאחר שאגוזי פקאן נחקרו פחות בהשוואה לאגוזים אחרים כמו שקדים, פיסטוקים ואגוזים, המחקר נותן לאגוז זה תשומת לב ראויה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר