אספרגוס. אוזמפיק טבעי. צילום: אסף קרלה

באפס מאמץ: 6 מזונות שיגרמו לכם לאכול פחות

במקום דיאטות מתישות או זריקות הרזייה שנויות במחלוקת - קבלו שישה מזונות טעימים וטבעיים שיעשו בשבילכם את העבודה

[object Object]

בתקופה בה זריקות הרזייה כמו אוזמפיק, הפכו לטרנד בעייתי, אנחנו כאן כדי להזכיר, שאפשר לרדת במשקל בצורה טבעית, בריאה יותר ואפילו זולה יותר. מומחה התזונה מארק היואט מ-Gains Nutrition, מסביר בכתבה שפורסמה ב- New York Post, שיש דרך קלה לקחת בחזרה שליטה על כמות המזון שאנחנו אוכלים, וזה לא על ידי ספירת קלוריות או אימונים בלתי נגמרים בחדר כושר.

לפי היואט, ההבנה מה מניע את הרעב שלנו היא המפתח לבחירות טובות יותר: "בהתמקדות רק בכוח רצון ובדיאטות למיניהן, אנשים מתעלמים מגורמים חשובים כמו אינדקס גליקמי (GI) של מזונות".

האינדקס גליקמי, שאפשר בקלות למצוא עבור כל מאכל שאתם רוצים לאכול, יוכל לספר לכם איך הוא ישפיע על רמות הסוכר בדם שלכם - וכמה מהר התשוקות יחזרו אחרי שתאכלו.

"רוב האנשים מתמקדים בקלוריות, אבל מחקרים מראים שהאופן שבו מזונות משפיעים על סוכר בדם יכול להיות חשוב באותה מידה בניהול רעב," הוא אמר, "מזונות עם GI נמוך (עם אינדקס גליקמי של 55 או פחות) מתעכלים ונספגים לאט יותר, מה שמוביל לשינויים מתונים ברמות הסוכר במקום עליות וירידות חדות. זה עוזר לווסת את התיאבון, שומר עליכם שבעים לזמן ארוך יותר ומפחית תשוקות באופן טבעי".

הנה שישה מזונות עם אינדקס גלקימי נמוך שכדאי לשלב בתזונה שלכם:

אבוקדו, צילום: GettyImages

אבוקדו

עם אינדקס גליקמי של 5 בלבד, האבוקדו מתעכל לאט להפליא ומספק אנרגיה יציבה מבלי להפעיל את עליות הסוכר בדם שמובילות לעתים קרובות לתשוקה למזון. השילוב של סיבים ושומנים בריאים באבוקדו שומר על הורמוני התיאבון, מה שהופך אותו לאחד המזונות היעילים ביותר לבקרת תיאבון טבעית.

אספרגוס, צילום: איתיאל ציון

אספרגוס

עם אינדקס גליקמי של 15, אספרגוס הוא בחירה מצוינת לבקרת תיאבון. תכולת הסיבים הגבוהה שלו מאטה את העיכול תוך הוספת נפח לארוחות, ועוזרת לתחושת שובע ללא עודף קלוריות. האספרגוס תומך גם בבריאות המעיים, אשר ממלאים תפקיד מכריע בוויסות הרעב.

שקדים, צילום: Getty Images

שקדים

עם אינדקס גליקמי של 15, שקדים מציעים תערובת עוצמתית של חלבון, סיבים ושומנים בריאים. שלא כמו חטיפים עתירי פחמימות שגורמים לעליית סוכר (ואז להתרסקות), שקדים מתעכלים לאט, מספקים אנרגיה יציבה ומונעים תשוקה פתאומית. הפרופיל התזונתי שלהם גם עוזר לווסת את הורמוני התיאבון כמו גרלין ולפטין, השולטים ברעב ובשובע.

זיתים שחורים, צילום: דודי ועקנין

זיתים שחורים

גם זיתים שחורים, עם אינדקס גליקמי של 15, מספקים תערובת ייחודית של שומנים חד בלתי רוויים ופוליפנולים התומכים בוויסות התיאבון. השומנים הבריאים האלה מאטים את העיכול ושומרים על שובע זמן רב יותר. הפוליפנולים שבזיתים נקשרו גם להפחתת דלקות, המונעת אותות רעב לא יציבים.

פלפל צ'ילי, צילום: GettyImages

פלפל צ'ילי 

עם אינדקס גליקמי של 15, פלפלי צ'ילי מכילים קפסאיצין. הוכח כי קפסאיצין מגביר קלות את חילוף החומרים תוך דיכוי תיאבון, מה שהופך אותו לכלי רב עוצמה לניהול משקל טבעי. צריכת מזונות חריפים יכולה להוביל לצריכת קלוריות נמוכה יותר לאורך היום ללא מאמץ מודע.

ג'ינג'ר, צילום: pixabay

ג'ינג'ר

עם אינדקס גליקמי של 15, הג'ינג'ר ידוע בתכונות משפרות עיכול ומווסתות תיאבון. זה עוזר לשלוט ברעב על ידי הגברת התרמוגנזה (שריפת קלוריות) ושיפור הרגישות לאינסולין, מונע התרסקות לאחר ארוחה המעוררת חשקים לסוכר. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...