תארוחה הוא שמו של פרויקט חדש היוצא לדרך בתחילת חודש נובמבר. במסגרתו אותגרו כמה מהשפים המובלים כשהתבקשו לשאוב השראה מיצירת אומנות צרפתית ולהביאה אל הצלחת.
זה אמנם מצטייר כפשוט ומתבקש אך על מנת להעמיק ולהביא את המנה לכדי שילוב מופתי בין ההשראה לחיך נדרשת עבודת הכנה מעמיקה. החיבור האולטימטיבי בין האפקט החזותי המודרני לבין היצירות האלמותיות נעשה על ידי צלם הקולינאריה אנטולי מיכאלו. שלושה מתוך נבחרת השפים בישלו את יצירותיהם בבית השגריר הצרפתי בישראל ודיברו על אפיק היצירה הייחודי.
השפית אביבית פריאל מאוזריה עלעלה בספרי אומנות צרפתיים בחיפושה אחר ציור שישלח אותה למטבח, ולאחר דפדוף ועיון מעמיק היו אלה האדמוניות של מאנה מהיצירה ״אגרטל אדמוניות על מגש 1864–1865" ששלחו את מחשבותיה אל רוטב חמאה קטיפתי ועשיר שילווה את הקוקי סנט ז׳ק שהצטיירו בפניה בתוך המשחק בין אור וצל בציור המפורסם.
השף קובי בכר ממסעדת פסטל הוקסם מהקווים היפניים שמאפיינם קו יצירה מסוים של מאטיס. הצבעים העזים והקווים הנקיים הבשילו לכדי מנה יפנית העשויה בטכניקה צרפתית, הוא שילב חומרי גלם כמו טונה, אבוקדו ושבבי נורי על מנת ליצור צבעוניות נועזת במחווה לצייר הגדול.
השף גיל דהן מקיצ׳ן מארקט הפליא עם מנת תפוחים כה מעודנת ומדוייקת שהוכנה בהשראת היצירה אתגר דגה, רקדנית מול החלון 1875. שמה של המנה ״מחול התפוחים״, תפוח בוואקום, גלידת הל, עוגת תפוחים וגאנש תפוחים עם שוקולד לבן בה הנציח השף את אותם ניגודים שמייצרים הרמוניה קסומה בציורי הרקדניות של דגה, בהם הוא מעניק לדמויותיו רכות ותנועתיות מדויקת . דהן משתמש בתפוח בוואקום שרוקד בצלחת במחול עדין על עוגת התפוחים. למראית עין עושה רושם שסלילי התפוח מתכתבים גם עם חצאיות הטוטו המסורתיות של רקדניות הבאלט של דגה.
הפרויקט תארוחה נולד על מנת לקדם בברכה את בירת החיטה הצרפתית Blanc 1664 (בלאנק 1664) שעושה עליה ארצה בימים אלה ממש. הבירה בעלת גוון זהוב, בהירה ומעוננת המלווה בראש קצף לבן ויציב ששומר על טריותה לאורך זמן. הבירה קלילה ומרווה, בעלת 5% אלכוהול ואיזון מושלם בין פירותיות מתקתקה, ניחוח הדרים מרענן ומרירות מעודנת.
Blanc 1664 היא מהדורת בירת החיטה של מותג הבירה הצרפתי Kronenbourg 1664, שהיא הבירה הצרפתית הנמכרת ביותר בעולם (בלמעלה מ-80 מדינות) והמובילה בשוק בירות הפרימיום העולמי. הקירבה של המבשלה לאזורי גידול הדגנים וזני הכשות הצרפתיים "Strisselspalt" מאפשרים שימוש בחומרי גלם טריים ביותר המקנים לבירה את גוונה הזהוב, את הפירותיות העשירה ואת טעמי המרירות העדינים שמלווים כל לגימה.