מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת תקף את ישראל: "בזה לערכים דמוקרטיים"

הדברים נאמרו בתגובה לסירוב לאשר את כניסתה של חברת הפרלמנט האירופי רימה חסן לישראל לאחר שקראה לחרם על המדינה • ז'אן לוק מלנשון, ראש מפלגתה, שסירב בעבר לגנות את חמאס: "שערורייה דיפלומטית חסרת תקדים"

ז'אן לוק מלנשון. צילום: אי.פי.איי

זוהי שערורייה דיפלומטית חסרת תקדים", כך הגיב ז'אן לוק מלנשון, מנהיג מפלגת השמאל הקיצוני "צרפת בלתי כנועה", להרחקתה של חברת הפרלמנט האירופי רימה חסן מישראל. "ישראל מזלזלת בנציגים נבחרים של האיחוד האירופי ופוגעת ביחסים הדיפלומטיים," הוסיף מלנשון בהודעה רשמית.

עוד כתב כי "התנהלות ישראל מוכיחה שוב את הבוז שלה למשפט הבינלאומי ולערכים דמוקרטיים. כאשר מדינה מונעת ביקור של נציגים נבחרים שמטרתם לבחון את המצב ההומניטרי, היא מודה בכך שיש לה מה להסתיר".

מלנשון הוסיף: "ממשלת נתניהו חוששת מעיניים אירופאיות שיראו את הפשעים המתבצעים בעזה. הרחקתה של חסן היא ניסיון שקוף להשתיק קולות ביקורתיים ולמנוע פיקוח בינלאומי".

 חסן, חברת הפרלמנט האירופי הצרפתייה ממפלגתו של מלנשון, הורחקה אתמול מנמל התעופה בן גוריון עם הגעתה לישראל כחלק ממשלחת האיחוד האירופי. לפי הודעת שר התפוצות עמיחי שיקלי, ההחלטה להרחיק את חסן התקבלה על רקע עמדותיה התומכות החרם על ישראל.

בתגובה לביטול ביקורה, פרסמה חסן סדרת ציוצים שבהם טענה כי משרד החוץ הישראלי אישר את הגעת המשלחת כבר בחודש ינואר. "המדינה הזו כל כך מבולגנת שמשרד החוץ הישראלי אישר את הרכב המשלחת ואת התוכנית שלה כבר בינואר, עד שמשרד הפנים ביטל את כניסתנו ברגע שהגענו לנמל התעופה," כתבה חסן.

רימה חסן, צילום: השימוש נעשה לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

לטענתה, הביקור היה חלק ממשימה רשמית שאושרה על ידי הרשויות הישראליות, אשר החזיקו ברשימת המשתתפים ובתכנית הביקור במשך חודשיים. היא הוסיפה כי המשלחת "כללה חברי פרלמנט ממספר קבוצות פוליטיות".

חסן, המשתייכת למפלגת השמאל הקיצוני "צרפת בלתי כנועה", ידועה בעמדותיה הביקורתיות כלפי ישראל. בעבר נהגה לכנות את חמאס "תנועת התנגדות" והצדיקה את הפעולות שבוצעו ב-7 באוקטובר. בעקבות ההרחקה, נאלצה חסן לשוב לבריסל במקום להמשיך לסדרת פגישות מתוכננות ברשות הפלשתינית, כפי שתוכנן במקור.

בהתייחסה לתגובות על הרחקתה, כתבה חסן: "הטרולים הפרו-ישראלים משקרים בדיוק כמו המדינה הרצחנית שהם מגינים עליה. האגוצנטריות של ישראל מופרזת בדיוק כמו התעמולה שלה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר