מלחמת רשת: חובבי פיצות נגד הקיווי

נראה שבעולם הפיצות כמעט כל תוספת מתקבלת בברכה והופכת לטרנד קולינרי • אז איך דווקא הפרי העסיסי הפך לקונצנזוס של שנאה?

פיצת הקיווי שגרמה לסערה ושברה את הרשת // צילום: מתוך הטוויטר

בעולם הרשתות החברתיות, אין ספק שהדבר הנפוץ ביותר הוא שנאה. כמעט בכל מקום ועל נושא מתנהל ויכוח שלרוב גם יוצא בפרופורציה ומביא לריבים שלעולם לא מסתיימים. עם זאת, נראה שבימים האחרונים נמצא הגורם שמאחד את כל הגולשים מכל הצדדים ומכל קצוות הקשת הפוליטים וגורם לכל גולשי האינטרנט, ללא הבדלי דת, גזע, מין ועמדה פוליטית, תחושה משותפת אחת – גועל.

הגורם המדובר הוא פיצה עם קיווי. אתם שומעים נכון, האינטרנט שמאוהב בפיצות מכל הסוגים והמינים "דוחה" את תוספת הקיווי המפתיעה. הכל החל כאשר גולש קנדי העלה תמונה של הפיצה המדוברת, שהכילה מוצרלה, בשר וקיווי, ולצדה אמוג'י "מאוהב". התגובות לא איחרו להגיע ורובן ככולן היו כביכול זועמות. "ברור שמדובר בתוסף שבשום מצב לא אמור להיות על פיצה", כתב גולש אחד ואילו אחרת שאלה "אתה באמת הולך לאכול את הדבר הזה? איכס!".

עשרות גולשים הגיבו תגובות "נגעלות" לפיצה ויצרו קונצנזוס והסכמה שהפכו להיות דבר נדיר באינטרנט של ימינו, על אחת כמה וכמה כשמדובר בעולם הפיצות. האשמה, אם תרצו לקרוא לה כך, היא מאפיית פיצות דנית מניו יורק שאחראית על השילוב הנוכחי, אם כי סביר להניח כי כמו כל טרנד קולינרי מוצלח יותר או פחות, גם ההמצאה הזו הגיעה מן האינסטגרם.

ה"אנטי" נגד הקיווי מזכיר דיון סוער שקיים כבר שנים בעולם הפיצות ובעל מאפיינים משותפים גם לנושא הנוכחי. תוספת האננס על הפיצה מעוררת ויכוחים רבים כבר שנים, גם במקרה הזה מדובר ב"המצאה" סקנדינבית, ובעוד גולשים מסוימים עוקצים ש"אוכל סקנדינבי הוא השטן", אחרים מזכירים שאם האננס הפך לרלוונטי, גם לקיווי יש סיכוי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר