ירושלים מתחדשת: הבשורה החדשה של אסף גרניט

מסעדה ירושלמית חדשה וכשרה ללא תעודה של צוות השפים גרניט ונבון מציעה מנות משובחות על טהרת הצמחונות • הכירו את צמח

צילום: יהב יעקב // מנות על בסיס ירקות

השפים אסף גרניט ואורי נבון החליטו לפנות לקהל חדש שלא יכול לאכול ב"מחניודה" הירושלמית, אך רוצה לטעום את החוויה שמציעה הקבוצה הפופולרית. מדובר במסעדה צמחונית כשרה (ללא תעודה) שנפתחת בימים אלה בשוק, צמוד למסעדה המיתולוגית, ומכילה כ-80 מקומות בעיצוב מיוחד.

"זה פרויקט שהשותף שלי, אורי נבון, התחיל משלב הרעיון הראשוני, זה הבייבי שלו. לדעתי זו המסעדה הכי יפה שלנו עד היום", מספר גרניט. מי שיהיה השף הראשי הזכור לכולנו גם ממשחקי השף, זה אסף סרי, שותף של השניים.

הסלקים הם שחקן מרכזי
הסלקים הם שחקן מרכזי

"המסעדה מוקדשת כולה לירקות, והיא באה להביא לידי ביטוי את העובדה שהמילים צמחוני וטבעוני לא אמורות להפחיד אף אחד. זה קהל שמקבל במעט מאד מקומות בארץ את ההתייחסות שמגיעה לו. לשפים יש נטייה לעקם פרצוף כשצריך לבשל מנה צמחונית, אבל למעשה מה ההבדל בין לקוח שאלרגי לדגים לדוגמה לבין לקוח צמחוני? לאנשים יש הגבלות שונות באוכל מסיבות בריאותיות, דתיות או אחרות, זה לא אמור להפריע לשף שהוא באמת יצירתי. חשוב להגיד שזו מסעדה לכל דבר, כי הרבה מסעדות צמחוניות בארץ הן מין בתי קפה שהשתדרגו טיפה למנות אחרות, זה לא המקרה כאן", אומר גרניט.

"הבנו ש-80 אחוז מהמטבחים שלנו בארץ ובעולם בנויים על ירקות. ברגע שהבנו את זה, היה לנו הגיוני לפתוח מסעדה שעושה כבוד לירקות, מה גם שנראה לנו הכי טבעי והגיוני לפתוח את המסעדה הצמחונית ליד השוק".

מסעדה חדשה בנוף הירושלמי. גרניט // צילום: יהב יעקב
מסעדה חדשה בנוף הירושלמי. גרניט // צילום: יהב יעקב

חסר מסעדות כאלו בירושלים?

"כן. יש לנו המון אנשים שמקיפים אותנו שרק אומרים לנו תתנו לנו את ההזדמנות לאכול את האוכל שלכם. יוצא לנו לבשל כשר באירועים או במקומות שאנחנו מתארחים בהם כך שיש לנו נסיון, נכון שאין לנו את התעודה הרשמית אבל גם אף אחת מהמסעדות שלנו לא פתוחה בשבת מתוך כבוד לשכונה".

בין המנות אפשר למצוא אדפטציה למנות שרגילים להגיש עם בשר כמו קובה צמחוני (68 שקלים), עראייס עם טחינה (53 שקלים), אסאדו דלעת עם קרם פרש וקרמבל פיסטוק (52 שקלים), סיגר חובזה (26 שקלים), סטייק כרובית מעושנת, קרם כרובית וסלסלת פלפלים חצופה (52 שקלים).

"יש הרבה דברים שלא נראה הגיוני שיעשו אותם בלי בשר כמו נגיד מנה של קובה", אומר גרניט. "אבל אנחנו לא מחפשים לעשות תחליפים, אנחנו מחפשים לעשות אוכל טעים. הרבה מהאוכל שלנו הוא עדתי- ביתי שאנחנו נותנים לו כיוון מסעדני-שפי, ולפעמים זה בא לידי ביטוי במנות כאלה אבל הרעיון זה לקחת ירקות בשיא העונה שלהם, במצב הכי טוב שלהם ולהביא אותם לצלחת בצורה מושלמת ומעניינת".

התפריט הנוכחי מורכב ממנות ראשונות כמו ברולה חציל קלוי וטחינה גולמית (14 שקלים), סלט ביצים (10 שקלים), מטבוחה (12 שקלים). מנות מהטאבון כמו לזניה שורשים וגבינות (54 שקלים), קובלה ועגבנייה מגורדת, הכלאה בין חלה לבין קובנה תימנית (32 שקלים). פס קר שבו סלקים צבעוניים, בלסמי, צ'ילי ורכז רימון ומסקרפונה כמהין (44 שקלים), פס חם עם הפולנטה המפורסמת, ראגו פטריות, אספרגוס, פרמז'ן ושמן כמהין (48 שקלים) ובגזרת הקינוחים יש טארט סלקים, מוס גבינה, ליים ונענע (42 שקלים).

שף אסף סרי
שף אסף סרי

"כשקראתי את התפריט הראשון שאורי ואסף כתבו הסתכלתי ואמרתי שאם לא הייתי ממש יודע לא הייתי שם לב שאין פה דגים, פירות ים או בשר, יש הרבה אוכל מעניין. יש גבינה וביצים, למרות שיש הרבה מנות טבעוניות".

זה כיוון שמעניין אותך להתפתח בו?

"כן, אני מאד סקרן לראות את התגובה של הקהל וזו גם פעם ראשונה שאנחנו פותחים מקום שיפעל לאורך כל שעות היום, מהבוקר עם מאפים וארוחות בוקר, מה שממש חסר בשוק, ולאחר מכן יוגשו ארוחות צהריים וערב כמסעדה לכל דבר".

צמח. דקל 1
כרגע פתוח בהרצה לארוחות ערב בשעות 18:30-00:00, בהמשך יפתח גם בשעות 07:00-12:00 ארוחות בוקר
12:30-17:00 צהריים.

02-5333444

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר