כוכבי משחקי השף חוזרים לבאר שבע, והפעם כוכבי העונה הנוכחית ילהטטו תפריט ספיישל בימים שני ושלישי ה-24 וה-25 לפברואר – תכינו את המקום בבטן כבר מעכשיו כי הולך להיות שמח מאד בעיר הדרומית.
מסעדת כפרה תארח את אליעד דנון, שף "מונדו 2000", רסטו קלאב בלוינסקי, תל אביב. הספיישלים של אליעד: סלט קישואים שרופים, פריקי, עגבניות ובולגרית של פנחס (42 שקלים), סלט ראשי קלמרי מטוגנים, עגבניות שרי, רכז רימונים, בצל ירוק ואורגולה (56 שקלים), גזלמה מטוגן- מאפה טורקי מבצק יוגורט במילוי תרד, קשקבל וברינזה מגיע ליד ג'יג'יק (42 שקלים), טרטר בקר על חלה צרובה בחמאה חומה, טירשי דלעת, וטחינה (56 שקלים), ועוד.
.jpg)
מסעדת קפאסה תארח את דניאל גולן, מנהל המטבח של מסעדה מקסיקנית באילת. הספיישלים של דניאל כוללים מנות דג ובשר מעניינות כמו כדור של טלה קצוץ במעטפת עלי מנגולד, מטוגן בטמפורה על כספומט של עגבניות וסלט ירוקים לימוני (48 שקלים). נתח כבד אווז על שבקייה מלוחה עם ריבת בצל וסירופ תבלינים (65 שקלים), סינייה של לחי עגל - בבישול ארוך עם תבשיל ארטישוק ירושלמי ומנגולד לימוני מוגשת עם מטבלים של דניאל (78 שקלים), מעורב דגים - צלוי בטאבון על פוקאצ'ה עם אריסה , לימון כבוש וירוקים (68 שקלים), ועוד.
מסעדת הספריה תארח את עידו פיינבורג (פנדה), שף בעלים של "פיתה פנדה" בשוק הכרמל. הספיישלים של פנדה כוללים, איך לא, פיתות. רק היום - פיתה עם אסאדו מבושל כול הלילה ומפורק עם טחינת עמבה , סלסה של עגבניות וכוסברה (44 שקלים), עוף מפורק- פיתה עם עוף מפורק, גואקמולי, תבשיל שעועית שחורה, שמנת של פעם , סלסה של עגבניות, צ'ילי, ליים וכוסברה, פינוק חלפיניו (39 שקלים), פיתה עם אסאדו מבושל כול הלילה ומפורק עם טחינת עמבה, סלסה של עגבניות וכוסברה, ועוד.
האחרונה היא מסעדת קמפאי, שתארח את רנן בלומנרייך קומטה, שף פרטי שמתמחה במטבח היפני ועורך אירועים פרטיים. הספיישלים של רנן יהיו מנות מהמטבח היפני כמו צ׳יראשי - מבחר סשימי של דגי ים טריים על אורז נישיקי שבבי נורי וסויה מתובלת בבוניטו מעושן (88 שקלים), טרטר המאצ'י - ויניגרט שומשום וחלפניו, טוסטונים בחמאת יוזו קושו, סשימי של אינטיאס סלסת בצלים ועירית, פונזו תפוזי דם (68 שקלים), באו- באן לחמנייה מאודה עם לוקוס צלוי במרינדת סאקיו מיסו, וירקות כבושים בתחמיץ (56 שקלים). שיפודי סלמון אטלנטי במרינדת צ׳ילי קוריאני על ירקות ירוקים ברוטב יוזו ושום (72 שקלים), ועוד.
כפרה טאפאס בר, רחוב סמילנסקי 25, באר שבע, טלפון: 08-6654854
קפאסה, רחוב חיל ההנדסה 1, מתחם ביג, באר שבע, טלפון: 08-6655122
הספריה, רחוב נפחא 25, באר שבע, טלפון: 08-6655120
קמפאי, רחוב חיל ההנדסה 1, מתחם ביג, באר שבע, טלפון: 08-6655999
הקינוח הברזילאי נוחת בישראל
חודש פברואר הוא חודש הקרנבל בברזיל, ומה מתאים יותר מלפתוח בחודש זה בית קפה עם קינוח הבריגדיירו הברזילאי המפורסם? הקונדיטורית מיירי נוסבכר המוכרת מקיוסק "בריגרדריאה" בשוק קניון עזריאלי בתל אביב, החליטה לפתוח מקום קבע לקינוח הברזילאי המפורסם.
את בית הקפה "בריגדריאה" תמצאו ברעננה, והוא מתמחה בהכנת מאכלים וקינוחים ברזילאים, כשכל עובדיו הם יוצאי ברזיל. מחירו של כל כדור בריגדיירו הוא שישה שקלים, מחיר הבריגדיירו המיוחדים בטעמי החטיפים: תשעה שקלים לכדור, ובריגדיירו בגרסת הקרם נמכר בצנצנת אישית ומחירו הוא 15 שקלים.
הבריגדיירו, הממתק הפופולרי ביותר בברזיל, נולד בקמפיין הבחירות של הבריגדייר אדוארדו גומז בשנת 1945 כשמנהלי הקמפיין חיפשו אחר כיבוד להתכנסויות, תחת אילוצי המחסור בסוכר וחלב, שלא היו אז בשפע, והם השתמשו בריכוזי חלב, שוקולד וחמאה, כך הומצא חטיף הבריגדיירו .
הבריגדיירו עצמו מגיע במגוון של מעל 20 טעמים ייחודיים, בהם קלאסיק- שוקולד בלגי, ריבת חלב, תות בציפוי סוכריות תות, פיסטוק, שוקולד לבן, שוקולד מריר, קוקוס, פסיפלורה ועוד. בנוסף לבריגדיירו, מציע המקום במקום תפריט מלא הכולל כריכים, פסטות, סלטים וכמובן ומאכלים ברזילאים נוספים כמו פאו דה קיז"ו, טפיוקה, אסאי, קפה ברזילאי עם קצה בריגדיירו ועוגות טריות.
החרושת 54, רעננה.
שעות פתיחה: א' 08:30 – 17:00 ב' - ה' 08:30 – 19:00 יום ו' 08:00-13:30.
09-8658080, כשר בהשגחת הרבנות רעננה
גבינות, יין וקולינריה גבוהה בטייסטינג רום

ה"וויסקי בר-מוזיאון" ממשיך במסורת היין העתיקה ופותח מחדש את שערי הטייסטינג רום, בר יין עדכני ומתוחכם הממוקם במבנה טמפלרי עתיק ומציע לקהל הרחב כרטיס כניסה לעולם היין.
הבר מציע חווית בילוי ייחודית של שתיית יינות משובחים שמתאימה מאד לכאלו שעוד לא גילו מהו היין המועדף עליהם ורוצים להתנסות במגוון רחב של יינות. איך זה עובד? מקבלים כרטיס מגנטי ומוזגים ממגוון היינות באופן עצמאי. בכל רגע נתון 32 יינות שונים ממתינים לטעימה, בחצי כוס או בכוס, כשניתן גם להזמין בקבוק יין לשולחן. לבאי המקום הזקוקים להסבר והדרכה מוצע שירות סומלייה שעוזר לבחור את היין לפי סגנונות, טעמים, תחושות ואזורים גיאוגרפיים.
לצד היין, הבר מציע תפריט אוכל משובח של השף אוראל קמחי, שמורכב ממגוון מנות שמלוות בצורה מושלמת את היין כמו פלטת גבינות - מבחר גבינות משק מובחרות, מוגש עם לחם וקונפיטורת עגבניות שרי. 220 גרם ב-65 שקלים ו-350 גרם ב-95 שקלים.
פוקאצ׳ת הבית מוגשת עם שני רטבים: עגבניות פלפל חריף ופסטו רוקט בזיליקום ב-22 שקלים. קרפצ׳יו סלק סלק אפוי על מלח, חתוך קרפצ'יו, בלסמי, שמן זית, צנוברים, מיקרו בזיל ורוקפור, 46 שקלים. בוראטה מוגשת עם קונפיטורת עגבניות, בלסמי ומיקרו בזיל, 54 שקלים. קרפצ'יו מוסר ברוטב זרעי עגבניות וקלמטה בתוספת קרם פרש, 46 שקלים. סלמון מאודה במעטפה על מצע של ברוקולי, אפונה ואספרגוס עם בצלצלי שאלוט מקורמלים, 68 שקלים, ועוד.
אליעזר קפלן 36, שרונה, תל-אביב
שעות פתיחה: א'-ה' 17:00- אחרון האורחים, מוצ"ש משעה לאחר צאת השבת ועד אחרון האורחים
03-5333213
השגחה צהר
מטבח רחוב דרום מזרח אסיאתי

הכירו את החדשה בשוק הנמל בתל אביב, Nit Noi, שפירושו בתאילנדית "טיפ טיפה". מדובר במסעדה חדשה לשפים לילך רווה ("אסיה") וגיא רובננקו ("מקונג"). במקום יוגש מטבח רחוב דרום מזרח אסיאתי, בדגש על אזור המשולש, שבקודקודיו שוכנות תאילנד, וייטנאם ומערב סין.
בשעות היום תפתח המסעדה לבאי השוק והנמל, ובשעות הערב תגיש מדי שבוע תפריט טעימות קבוע לקהל הסועדים, בהזמנת מקום מראש דרך Eatwith.
למעלה מעשרים שנים מבקרים תדירות רווה ורובננקו בארצות דרום מזרח אסיה, במהלכן השתלמו בכמה מהמסעדות המובילות בבנגקוק, למדו אצל כמה מהמומחים הגדולים לבישול תאילנדי ובעיקר חקרו כמה שיותר.
בבניית התפריט שמרו רווה ורובננקו על נאמנות לטעמי המקור, הטכניקות והמרכיבים, וחלק מחומרי הגלם המיוחדים בהם עשו שימוש, דוגמת שורש גלנגל טרי, סוכר דקלים באיכות גבוהה, שרימפס מיובש, מיובאים באופן אישי או מגודלים עבורם על ידי מגדלים מקומיים, חלקם אף מחקלאי שוק הנמל.
למרות שהמטבחים של תאילנד, וייטנאם, יונאן (דרום-מערב סין), לאוס וקמבודיה שונים זה מזה, הם חולקים מאפיינים משותפים שמקורם באקלים, בבתי הגידול ובהיסטוריה של המרחב הגיאוגרפי, וניתן למצוא דמיון בין המסורות הקולינריות של התושבים.
בשעות היום, בנוסף לחלל המסעדה שיגיש את התפריט הקבוע ומנות ספיישל מתחלפות, יפעל במקום גם "פוד טראק" שיגיש מנות באן מי - אחת ממנות אוכל הרחוב הווייטנאמי האהובות, באגט פריך שבתוכו מגוון של ממרחים, ירקות כבושים בסגנון וייטנאמי, עשבי תיבול, רטבים ומרכיב עיקרי כמו פרגיות צלויות ברוטב ברביקיו סיני, נקניקים משובחים, דגים או טופו.
בין המנות בתפריט: קוואי טייאו - מנה של אטריות אורז שמוגשות בתוך במרק שמקורה בסין שהתפשטה לכל רחב דרום מזרח אסיה, שתוגש בגרסה התאילנדית. בון – מנה של אטריות אורז מהמטבח הווייטנאמי שמוגשות בטמפרטורת החדר עם המון עשבי תיבול, חמוצים ווייטנאמים ותוספות כמו נתחי פרגיות צלויים ברוטב אדום (52 שקלים), נתחי דג במרינדת כורכום ושמיר (48 שקלים), כשמעל הכל נמזג רוטב נוק צ'אם מתקתק מלוח.
שרימפס בשום, פלפל שחור ורוטב דגים (38 שקלים). ג'יאו דזה מטוגנים במילוי פרגיות קצוצות וברוטב של דבש, חומץ ופלפל סצ'ואן (44 שקלים), ג'יאו דזה מבושלים שמוגשים עם חומץ סיני שחור, רוטב סויה ושמן צ'ילי (48 שקלים) ועוד.
האנגר 12 נמל תל אביב שוק הנמל
טלפון 054-9368904, לא כשר
תפריט חדש לשף ויקטור גלוגר

תפריט צהרים עסקי ותפריט ערב חדש במסעדת FOOD CLUB CANCUN בניצוחו של השף ויקטור גלוגר. בין המנות מהתפריט: חצי עוף מהתנור, 159 שקלים. סלמון נרווגי בתוספת תפוחי אדמה, 82 שקלים. כריך "שורט ריב", 69 שקלים. שניצל דה קנקון מנתח שייטל פרוס דק, 85 שקלים. אנטריקוט עגלה טרי, 99 שקלים. המבורגר קלאסי, המבורגר ציידים, 59 עד 69 שקלים. סי באס של ויקטור גלוגר, דג שלם עשוי בתנור לוהט, מנה לזוג ב-320 שקלים. המבורגר קנקון, ציידים, וואגיו ב- 59, 69, 79 שקלים
קנקון פוד קלאב. שדרות המקצועות 18, מודיעין.
08-6164040, לא כשר
מנות חורף בקפה פופולר
חלפו כבר כמעט שנתיים מאז פתח קפה פופולר את שעריו באחת מהנקודות הנוסטלגיות ביותר של רחוב דיזינגוף המתחדש. המסעדה והבר הפועלים בהצלחה רבה במלון ״ג׳ייקוב סמואל״ מקדמים את חורף 2020 עם מנות חדשות שכובשות את תפריט המסעדה וכן תפריט ״הפי אאור״ המוגש בבר האלגנטי הממוקם בקומה התחתונה של המתחם.
המנות החדשות בתפריט טעימות במיוחד וכוללות סביצ'ה דגי ים וגספצ'יו - סביצ׳ה דג ים טרי ורענן המוגש על פרוסת חלה מתקתקה, קלויה ומרוחה בחמאה, מסביב לכל זה גספצ'יו פיקנטי שמעניק למנה עומק טעמים, 66 שקלים. סלקים - סלט סלק טרי, פריך וקצוץ המוגש עם עליי רוקט, פיסטוקים קלויים, פתיתי גבינה מלוחה וויניגרט חמצמץ ותקתק כאחד על בסיס דבש וליים, 48 שקלים. קלאמרי וזעלוק - פיסות קלאמרי צרוב המוגשות על זעלוק חצילים מעקצץ בליווי שמנת חמוצה, צ'ילי וכוסברה, 58 שקלים.
שורט ריב 'פיתה' – להיט עדכני וכיפי בדמות תבשיל צלעות מפורק עטוף במיני פיתה קלוייה ולצידו טוגני תפוחי אדמה תוצרת בית, 56 שקלים. שרימפס ורביולי ראגו כרוב - שרימפס טרי צלוי על מחבת ומוגש לצד רביולי במילוי ראגו כרוב חורפי ומצוין. את כל אלה עוטף רוטב חמאה לבנה קלאסי, קרם פרש ובצל ירוק, 92 שקלים. לחי עגל - לחי עגל המבושלת ארוכות עד לנימוחות נפלאה, מוגשת על קרם תפו"א עדין ומלווה בציר בקר עשיר, 108 שקלים ועוד.
בהמשך החודש יושק בבר של פופולר גם תפריט הפי אאור חדש המבוסס על שמפנייה יוקרתית. כמובן שתפריט הבראנץ׳ הפופולרי של פופולר ממשיך לכבוש את העיר בסערה. הוא מוגש בימי שישי ושבת ומתעדכן ומתחדש מדי עונה.
דיזינגוף 197, תל אביב
03-5552020, לא כשר
מנות חדשות מהעולם בקפה גרג
.jpg)
רשת גרג קפה משיקה תפריט חדש שיכלול כ-25 מנות חדשות בנוסף למנות הרגילות. קטגוריית ארוחת הבוקר ממשיכה להתרחב ומציעה כ-17 סוגים שונים. בקטגוריית ארוחות הבוקר נוספו עוד ארוחות בוקר מהעולם, בהן בוקר יווני, בוקר אמריקאי ובוקר בלקני.
התפריט החדש מציע מגוון מנות פתיחה מיוחדות כמו ארנצ'יני , קונכיות פסטה ממולאות בגבינות ותרד, פלנטה ופטריות , חומוס מרכזי, חלת שום ועוד.
במנות העיקריות יש השפעה של טרנדים קולינריים מהעולם במגוון מנות חדשות כמו כרובית בתפוז עם רוטב פונז'ו. את המנות איטלקי והסלטים אפשר להפוך לטבעוניות. כמו כן, ניתן לקבל מנות ללא גלוטן.
תפריט עסקיות עיקריות בסושי זושי

רשת סושיות הפרימיום סושי זושי משיקה תפריט עסקיות עיקריות חדש. הארוחה מוצעת במקום בימים א'-ה' בין השעות 17:00-12:00.
כל מנה עיקרית מוגשת עם מרק מיסו או שלוש יחידות ניגירי-טונה או סלמון, שתייה חמה כלולה וכוס יין הבית ב-15 שקלים. בתפריט שלושה מסלולים, ב-65 שקלים, 75 שקלים ו-95 שקלים.
הרצל 2, תל אביב
שעות פעילות: א'-שבת בשעות 12:00-00:00
טלפון: 03-7761555, לא כשר
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו