מסעדות חדשות וברים מסתוריים נפתחו השבוע. מסעדה אחת היא פישופ המוכרת שפתחה סניף כשר, והשני הוא בר אפלולי בהשראת שנות ה-20 שמתחיל את דרכו בסצינת חיי הלילה של תל אביב. בנוסף, אירועי השבוע מציינים חגיגות למקומות מוכרים, כמו 24 שנים לבית התאילנדי עם מנות ספיישל מיוחדות.
המסעדות החדשות
פישופ פותחת סניף כשר בראשון לציון

מסעדת פישופ, אחת ממסעדות הדגים המוכרות בתל אביב, פותחת סניף כשר בקניון עזריאלי ראשונים, בראשון לציון.
הסניף החדש מציע מגוון רחב של דגים טריים מהים, חומרי גלם עונתיים בטכניקות בישול מתקדמות בהובלתו של השף נועם כהן. לקוחות המסעדה יכולים לבחור מתוך ויטרינה שקופה בה נחים על מצע קרח עשרות סוגי דגים שזה עתה נמשו מהים.
בהמשך, תוכלו לראות איך הדגים שבחרתם נצלים בשידור חי. המסעדה כוללת כ-30 מקומות ישיבה ובר, המשתרע על פני כ-50 מ"ר, מעוצבת בקונספט שתואם את הקונספט הקולינרי שלה- שילוב השראות של שווקי דגים באירופה עם טאץ' ישראלי.
בתפריט תמצאו מנות בקטנה על הבר כמו לחם ומטבלים (15 שקלים), איקרא (25 שקלים), קרפצ'ו דג ים עם ארטישוק על הרומנה, בצל סגול ושקדים (52 שקלים), טרטר טונה עם איולי צלפים, שעועית ירוקה ובצל סגול (49 שקלים), סשימי סלמון (35 שקלים). דגים שלמים: בורי (78 שקלים), לברק (89 שקלים), דניס (85 שקלים), בס (82 שקלים), פורל (86 שקלים), מושט (66 שקלים). כל דג מגיע עם שתי תוספות לבחירה, צ'יפס, סלט ירוק או אורז. במקום מוגשות גם עסקיות ומנות נוספות
קניון עזריאלי ראשונים. שעות פתיחה: א'-ה' 12:00-22:00 ו' 12:00-14:00, מוצ"ש - חצי שעה אחרי צאת השבת. כשר, בהשגחת רבנות ראשון לציון
Josephine Baker
.jpg)
בר חדש נולד בלב סצנת חיי הלילה של תל אביב בשם Josephine Baker. המקום מציע אוכל קלאסי עם מעט חוצפה, תחכום ותעוזה ממטבחו של השף קובי בן לולו, לצד תפריט אלכוהול עשיר.
הבר מעוצב בסגנון ובניחוח של שנות ה-20 של המאה הקודמת. הוא ממוקם בקומה שמעל בר הרוזה פארקס השכונתי הוותיק השייך לאותם הבעלים. הבר נקרא על שמה של ג'וזפין בייקר, בדרנית, זמרת ורקדנית אפרו-אמריקאית שהפכה לאחד מסמלי המאבק ולדמות חשובה ברנסאנס התרבותי האפרו-אמריקאי שהתרחש בין מלחמות העולם.
מדי יום, בין השעות 20:00-21:00, למעט בערב שישי בין השעות 21:00-22:00, מתקיימת בבר Happy Hour עם 25% הנחה על כל האוכל והשתייה בבר.
בין המנות המוצעות בתפריט: גרביטציה - קרפצ'יו סלק עם גבינה כחולה וינטג' סטייל, פקאן מסוכר, שמן בזיליקום, בלסמי מצומצם, מיקרו סלק ומיקרו אפונה (36 שקלים), פטה מורגנה- כרובית ועשבי תיבול בתוך פיתה קראנץ' מוכנה במקום, טחינה, עגבניות קון-קה-סה, טאסוס ובצלצלי שאלוט (34 שקלים), אהבה באור וצל - פאנקי רוסטביף, חמאת רוזמרין, פרמז'ן ורוטב פורצ'יני קרמל (38 שקלים).
דיזנגוף 265, ת"א. טלפון: 054-663-4773
סלון יווני: מסעדת קונספט יווני במלון

מלון ווסט תל אביב מרשת מלונות טמרס משיק בימים אלו את "סלון יווני", מסעדה החדשה המתמקדת במטבח הים תיכוני עם השראה מהטעמים של סלוניקי, כשאת המקום מוביל השף גיא פרץ.
את המסעדה עיצב בני כוהנר. עיצוב המסעדה נוגע בפלטת הצבעים הכחולה-לבנה המאפיינת את הבתים הלבנים עם הגגות הכחולים באיים היווניים. במסגרת החיבור של השף עם המלון, שינה פרץ את תפריט ארוחות הבוקר גם הן לסגנון יווני מסורתי עם חומרי גלם טריים ואיכותיים. ארוחות הבוקר כוללות מזנון יווני ים תיכוני עשיר, דגים מעושנים, סלטים, גבינות בוטיק ומאפים במחיר של 99 שקלים לסועד, ופתוחות לקהל הרחב.
האירוח במסעדה מתחיל במזטים למרכז השולחן, בהם ניתן למצוא ציזיקי עם אורגנו מטוגן ומיני מלפפון, גבינת פטה עיזים מיוון זיתי קלמטה ושרי, איקרא, קונפי טונה בכבישה ביתית, צלחת חריפים, שושקה ופטה יוונית, פרוסות חציל בתחמיץ יווני, סלט שעועית בובס, סלק, גבינה כחולה והרינג. את כל המזטים מלווה בייגל שומשום יווני עם חמאת זעתר טרי ,מיקס זיתים יווני, אריסה ולימון כבוש ועוד.
לאחר המזטים, במנות הראשונות ניתן למצוא סשימי דגים נאים על קרח גרוס וחלוק נחל לוהט לצלייה עצמית, סרדינים ממולאים באריסה שום כוסברה ולימון, עלי גפן חמים על צזיקי רימונים ולימונים כבושים, קרצו'פי ארטישוק, לימונים קלמטה ופלפל חריף, סשימי ים תיכון ולאבנה.
למנות העיקריות הכין השף פרץ מגוון מאכלים יוונים המבוססים על ים ודגים כמו קבב לוקוס בגריל על משוויה עגבניות ופלפלים, מיקס דגי ים מטוגנים, חריימה קציצות לוקוס, לימונים כבושים וקלמטה, סטייק לוקוס מטוגן וחמאת מרווה ועוד.
מלון ווסט תל אביב. שעות פתיחה: ימים ד' ו-ה' בין השעות 18:00 עד ל-24:00 ובימי ו' בין השעות 13:00-17:00.
חגיגות השבוע
בית תאילנדי חוגג יום הולדת 24

שנה לפני חגיגות הכסף של המסעדה, בית תאילנדי חוגג ביום ספיישלים מפתיע וייחודי שיוגש לצד התפריט הקבוע של המקום הכי תאילנדי בתל אביב.
בנוסף, תקבל המסעדה את פני המוזמנים בכוס יין מבעבע לכל סועד ותחלק את פרח תאילנדי. חגיגות יום ההולדת ייערכו הן בשעות הצהריים והן בשעות הערב ב-26/2/2020.
תפריט הספיישל כולל צ'אן לואם נאה- מבחר בשרים תאיים (162 שקלים), טאלה פאד תואה נאמן הוי- שרימפס קריסטל וקלמרי סגול בווק עם אפונת שלג ואויסטר סוס, מוגש לצד אורז יסמין מאודה (118 שקלים), טאלה פאד פריק גנג- שרימפס קריסטל וקלמרי סגול בקארי אדום, אפונת שלג, בזיל תאי וכפיר ליים, מוגש לצד אורז יסמין מאודה (118 שקלים), קוי פלה- טרטר דג ים מתובל בכוסברה, נענע, צ'ילי יבש ו'קאו קואה' (68 שקלים).
בוגרשוב 8, תל אביב. שעות פעילות: א'-ש' בין השעות 12:00-23:00. טלפון: 03-5178568
תפריט טעימות בסושיאל קלאב
.jpg)
שף צביקה שטראוס, שף סושיאל קלאב, משיקה לרגל חגיגות שנות העשור תפריט טעימות חדש במחיר של 190 שקלים לסועד, עם שלל אפשרויות בחירה מתוך כל קטגוריה. התפריט מוגש בימים א-ד וניתן להזמינו עבור זוגות בלבד.
המנות בתפריט כוללות פוקצ'ה עם מטבלים, מטבוחה, איולי חציל, עגבניות בשמן זית וזיתים. מנות ראשונות לבחירה: פלפלים חריפים ומתוקים- שרופים באש עם גבינת המאירי, עגבניות שרי צבעוניות מתוקות, בזיליקום ומוצרלה דה באפלו. רוסט של סינטה מעושנת- ירקות מהאש ואיולי שום אפוי, טרטר אינטיאס- סלט עגבניות חריף, כוסברה ושמנת חמוצה. מנות ביניים לבחירה: כבדי עוף בתערובת תבלינים ביתית, איולי ולחם מהגריל, שרימפס קריסטל, צזיקי וסלסת פלפלים חריפים, קבב דג ים, טחינה, יוגורט, משוויה וסלט עשבי תיבול. מנות עיקריות לבחירה: נתח קצבים, תפוח אדמה במדורה, מח עצם ודמי גלאס, פילה בקר על ניוקי צרוב בחמאת מרווה וברוקומיני (בתוספת של 15 שקלים), ועוד.
שד' רוטשילד 45 תל אביב. שעות פתיחה: א'-ש' 2:00-19:00, שישי 3:00-18:00.
צמחי בר בהלנה בנמל

השף עמוס שיאון ממסעדת הלנה בנמל בקיסריה משיק תפריט טעימות חדש המתבסס על ליקוט צמחי-בר המסורתיים הגדלים באזור מישור החוף, ועושה בהם שימוש עכשווי ויצירתי.
בין עשבי המאכל הטריים שיוגשו לסועדים במסגרת התפריט העונתי ונרכשים בשווקים המסורתיים או מלוקטים על ידי יתיר שדה ניתן למצוא קריתמון, רוקט ים, שומר בר, עולש בר, שומר בר, לשון הפר ועוד.
בין המנות שיוגשו: מאפה פידה ממולא עולש בר, שמן זית, יוגורט וסירופ חרובים (24 שקלים), עלי לשון הפר ממולאים בחיטה, בשר טלה ואורז עגול, צימוקים ולבנה עם עלי שומר בר (38 שקלים), טרטר דג ים ותותים חריפים, איולי זעפרן, טוביקו וצ'יפס עלי מלוח (62 שקלים), קיסר מקיסריה, סלט חסת קרח, רוטב קיסר שרימפס חלוט, ביצים חצי קשות וקרוטוני בריוש (62 שקלים), ועוד.
נמל קיסריה, קיסריה. טלפון: 04-6101018.
טברנה בשישי במסעדת תל יצחק

ביום שישי ה-21.2 בשעה 12.00 תיפתח במסעדת תל יצחק טברנה יוונית. התפריט יהיה מורכב ממיטב המנות של המטבח היווני, בהן מזטים, מוסקה, דגים טריים לפי משקל סופלקי ועוד. בשעה 13.30 יעלה הרכב יווני של הזמרת עדי אלבחר, עם בוזוקי ודרבוקה – שיהפוך את המסעדה לטברנה שמחה ושוקקת.
בתפריט: פיתה יוונית מהטאבון עם זעתר טרי ושמן זית (28 שקלים), מגש קלסיקות- צזיקי, סקורדליה, טירוקפטרי, טארמה, דולמטס ופלפלונים מתוקים במילוי גבינת עיזים מוגש עם קוביות פיתה יוונית (118 שקלים), סלט יווני – עגבניה, מלפפון ובצל סגול חתוך גס עם אורגנו טרי ופטה (39 שקלים), ברבוניות מטוגנות בציפוי קמח תירס ומטבל שיפקה ולימון חריף (68 שקלים), סופלקי פרגיות על פיתה זעתר, עגבנייה ובצל צלויים, יוגורט, רוקט וסלט מלפפון עם שמיר ושום (65 שקלים), קציצות לוקוס ברוטב חריף (98 שקלים), מוסקה – שכבות בשר טחון מבושל בעגבניות טריות, חצילים ובשמל עם פרמז'ן (79 שקלים), ועוד.
כניסה לקיבוץ תל יצחק. שעות פתיחה: מידי יום 12:00-חצות, הבייקרי פתוח מידי יום בשעות 07:00-15:00. טלפון: 09-7411110
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו