המשלוח היומי: הכי יפן שיש

דווקא כי אנחנו כל כך אוהבים את יאקימונו פחדנו מהמשלוח שלהם, שחלילה לא נתאכזב • למזלנו, התבדינו בביס הראשון

צילום: מיטל סולומון // יאקימונו

בינואר האחרון חגגו במסעדת יאקימונו הוותיקה יום הולדת 20, שזה גיל צעיר לבני אדם אבל למסעדות? בהחלט גיל מעורר הערכה. בשני העשורים האחרונים חלו בעולם הקולינריה הישראלי המון שינויים, לטובה ולרעה. לחלק מהשינויים אחראית המסעדה באופן כמעט בלעדי - הפיכת האוכל היפני לנפוץ בחיך הישראלי. לגבי השינוים הקשים והמאתגרים, המסעדה שרדה ככל הנראה בהצלחה, כי עובדה שהיא עדיין איתנו. 

עם זאת, אף אתגר או קושי לא פגע בעולם הקולינריה הישראלי, גדול כקטן, כמו משבר הקורונה, בו בבת אחת הופסקה העבודה וכולם נפגעו, החל מהמוכר בדוכן הפלאפל הקטן ועד לבעלי מסעדת פאר תל אביבית. המונח שהפך לשגור בכל פה ודי מאוס- "לעשות מהלימון לימונדה" בא לידי ביטוי גם פה ומסעדות פאר רבות, ובהן גם יאקימונו, נאלצו להמציא את עצמן מחדש ולהתבסס על משלוחים. 

יאקימונו היא פחות או יותר חוד החנית של המסעדות היפניות בארץ, והמסעדות בכלל לדעתי, והציפיות ממשלוח מהם היו בהתאם, זאת למרות שבדרך כלל בהזמנת משלוח, לא משנה מאיפה, הציפיות מעט יורדות. בסוף מדובר באוכל שצריך להיות מוגש על צלחת מפוארת באווירה אינטימית, והוא עובר לקופסת פלסטיק ונכנס לאופנוע, אופניים או קורקינט. באסה, אבל למדנו להתרגל.

פלסטיק לא פלסטיק, מדובר באחת המסעדות הטובות בארץ אז תהיו בטוחים שגם המשלוחים שלהם מושקעים בהתאם. המשלוח מגיע בסל מסודר ולא בשקית נייר, כל הרטבים מגיעים עם כלים מתאימים ובכמות גדולה, וכל המנות עטופות היטב כך שאין שום סיכוי אפילו לרבע נזילה. 


צילום: וולט ישראל

ולגבי האוכל עצמו, מדובר בשלמות. הכי קרוב ליפן בלי לטוס אליה. חומרי גלם שמרגישים כאילו הרגע דגו אותם מהים, כנ"ל לגבי טריות הירקות והוארז ברולים הרבים של הסושי שטעמנו. בכנות, אכלנו המון, ועדיין מעל הכל מנה אחת שהתאהבנו בה ומבחינתו אפשר לאכול אותה כל היום, כל יום, היא הגומה סושי מורי, מנה די פשוטה לכאורה, כדורי סושי עטופים בדגים ברוטב המכונה רוטב השף, אבל יש בו טחינה ותוספות מפתיעות. איך אומרים הפודיז מהאינסטגרם? אמאלה ואבאלה. 

אתם יכולים לחכות לחזרה לשגרה המתקרבת, ואתם יכולים להזמין כבר היום בערב, כך או כך מדובר בהוצאה לא זולה אך בהחלט משתלמת וכזו שלא תשכחו גם הרבה זמן אחרי שתסיימו לאכול. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר