המוח הישראלי ממציא לנו פטנטים. החשיבה והיצירתיות של הישראלים מאפשרות לחלק מהעסקים להתמודד עם ההגבלות החדשות. לאחר שהנחיות הממשלה הורו על סגירת מקומות הבילוי, ובהם הברים, יש ברים שקוראים לעצמם כעת מסעדות על מנת להמשיך להפעיל את המקום.
שלומי "צ'ומפי" דיין, יו"ר איגוד הברים והמועדונים ושותף בקבוצת הברים נוקס, אמר ל"ישראל היום" כי, "יש לנו עשרה ברים, שלושה מקומות מתפקדים גם כמסעדה כדוגמת 'אמש' וה'קנטה'. יש לנו רישיון גם של מסעדה וגם של בר, וויתרנו על האלמנט ה'ברי' והם עובדים במתכונת של מסעדה, כשזה אומר שאנחנו לא משמיעים מוזיקה חזקה ואין רחבת ריקודים.
יש כאלה שמחזיקים פריטי רישוי גם של בר וגם של מסעדה, ויש כאלה גם של מועדון. אם יגיע אלינו פקח מתוך מחשבה שזה בר, אני אראה לו את רישיון העסק שלי, שכן יש לי רישיון למסעדה ואגיד לו שאנחנו מתפקדים כמסעדה כעת. הכמויות של האלכוהול שנמכרות כעת לא מייצרות אווירה פאבית כי עכשיו הדגש הוא יותר על מסעדה".
לשאלה אם הוא לא חושב שהתנהלות זו היא סוג של קומבינה עונה דיין כי, "זו לא קומבינה כי מראש יש לי את הרישיון. הדגש הוא יותר על אוכל והפרסום שלנו עכשיו יותר מכוון לאוכל ולחוויה של מסעדה. גם ככה אין לנו התכנות כלכלית לאור ההגבלות שיש עכשיו, אנחנו עושים זאת כדי לסיים את המלאי שלנו ולתת פרנסה לעובדים. לא פתחנו את העסקים מתוך כוונה לסגור, אנחנו לא מכתיבים את המציאות אלא הממשלה והקורונה. אני חושב שהרבה עסקים ישנו את הייעוד שלהם כדי לייצר הכנסה. צריך להבין שהמסעדות יכולות לפעול אבל גם הן בתפוסה נמוכה שלא מאפשר היתכנות כלכלית".

גם בפאב האירי במודיעין מצאו דרך יצירתית על מנת להישאר פתוחים. בפוסט שהעלו בפייסבוק נכתב "מבולבלים? אנחנו לא. ברישיון העסק שלנו אנחנו מוגדרים כבית אוכל (מסעדה) ויש לנו אחלה אוכל, אווירה, מוזיקה טובה, בירה קרה והמון אהבה עם מסכה לתת לכם. אנחנו שומרים על ההנחיות בהתאם לתו הסגול, מחכה לכם חלל פנימי נעים וממוזג ומקומות ישיבה באוויר הפתוח עם מרחב ענק".
אסף שעיבי, אחד מהבעלים של הפאב האירי אמר ל"ישראל היום", "תמיד היינו מסעדה, אמנם קוראים לנו פאב אירי אבל יש לנו רישיון למסעדות והופעות. ברוב הפאבים האירים לא רוקדים, זה לא דאנס בר. לפי ההנחיות החדשות, אם יש מפלסים אפשר להכניס יותר אנשים, אצלנו המקום מחולק לתאים ולכן זה אידיאלי לקורונה".