על אף לא מעט שמועות מן הימים האחרונים על המהלך, ההגבלות החדשות הצפויות על המסעדות שוב הותירו את בעליהן חסרי אונים, רגע לפני הסרוויס העמוס של סוף השבוע. מאתר " ontopo" נמסר כי כ-80 אלף אנשים הזמינו מקומות במסעדות לסוף השבוע הקרוב ולמעלה מאלף מקומות בוטלו. מנגד, נרשמה עליה של 25% בהזמנות להיום לעומת חמישי שעבר בלא מעט מסעדות, במה שנראה כמו מחווה אחרונה של הלקוחות למסעדות האהובות למקרה ואלו אכן יסגרו בסוף השבוע או בתחילת השבוע הבא.
״החשש מסגר כללי ובפרט מסגירת המסעדות הביאו את קהל הסועדים והמבלים להזמין מקומות להיום בערב", מספר המנכ"ל דני גליקמן. "כבר משעות הצהריים שבהן החלו הדיבורים על סגר עתידי התחלנו לראות עליה בהזמנות לערב. אנחנו מקווים שזו לא מסיבת סיום, ושהמסעדות יישארו פתוחות״.
יקי כביר, בעלי מסעדת סרפינה: "המתווה האחרון של הממשלה הוא מכה לא פשוטה עבור המסעדות ועולם הקולינריה. עד שהתחלנו לחזור לעצמנו ולהיכנס לעניינים לאט לאט, אנחנו נאלצים שוב להוציא את כולם לחופשה ללא תשלום. בעיה נוספת וחמורה לא פחות היא הסחורה. יש לי פה סחורה לשבוע וחצי הקרובים, נזילה, בלתי ניתנת להקפאה ובשווי של עשרות אלפי שקלים, שאני פשוט אצטרך לזרוק לפח ביום ראשון הקרוב, פשוטו כמשמעו. אני מרגיש בושה, הטיפול בנו הוא כישלון ואני חושש שאנשים יעשו דברים קיצוניים בגלל המצב".

"הבשורה הקשה לקראת סגירת המסעדות היא הרע במיעוטו ואולי זה עדיף לאור השבועיים האחרונים בהם אנשים פחדו לצאת מהבית ובכלל לא הגיעו", מספר מיקי מיראל, בעלי מסעדת "טש וטשה" בתל אביב. "הקמתי את המסעדה עם רצון עז לשמח כל אדם שיכנס בפתח הדלת, אם באוכל טעים ועד למוזיקה שעושה נעים בלב. בשל המציאות הלא פשוטה חילקתי את המתחם לשלושה עסקים: בית קפה וגלידריה, מסעדה וחלל נפרד לאירועים, ולצד אלו גם הוקם מערך משלוחים. כמובן שעברנו גם לשירותי טייק אווי שזה מערך בפני עצמו.
"לאור המצב נאלצתי לצמצם בכמות העובדים במסעדה, אם בימי חמישי רגילים הייתי מעסיק 20 עובדים בערב, נאלצתי להוציא לחל"ת כמעט את כולם ועשיתי בעצמי את התפקידים האחרים, כך הפכתי למארח, אחראי משמרת, שוטף כלים, מתקלט וכמובן זמר אירועים ששר ועושה שמח לכל מי שרק רוצה לשמוע. כל עוד זה עדיין אפשרי, נשמח מאוד אם תגיעו אלינו לשמוח ולסייע לנו להמשיך ולהתקיים".
שי ברמן, מנכ"ל איגוד המסעדות: "שוב אנחנו עדים להתנהלות הקפריזית של ממשלת ישראל, שפועלת בהיסטריה ובמנותק מהנתונים של משרד הבריאות שמצביעים על 21 הדבקות במסעדות במהלך 40 הימים האחרונים ושש הדבקות בלבד בברים".
"אין דרך, אין אופק ואין פתרון כלכלי לבעלי העסקים. הגבלה נוספת על המסעדות, משמעותה, סגירת הענף. אם תהיה הנחיה להיסגר בסוף השבוע הקרוב, לא נקבל אותה, כי אנחנו כבר יודעים שאף אחד לא יפצה אותנו על חומרי הגלם ששוב נאלץ לתרום או לזרוק לפח".
