כששמעתי שחוות צוק שינתה את הקונספט שלה, הייתי חייב ללכת לנסות בעצמי. הלכתי לבקר בצוציק, המסעדה החדשה של חוות צוק, ויצאתי מרוצה יותר מטקסני שיכור ברודיאו.
חוות צוק היא מסעדת "Farm to table", שמגדלת את כל המוצרים שלה בעצמה. מהבשר שגדל בחווה, דרך הגבינות מהמחלבות שלהם ועד הירקות מהגינה האורגנית.
בימי שישי בערב המסעדה פועלת כמסעדת שף שמתמחה בנתחים משובחים ובאיברי פנים שלרוב לא ניתן למצוא במסעדות. בקונספט החדש שלה, צוציק, מוגשות מנות יותר נגישות במחיר ובאווירה יותר קלילה.
הוצאתי את ג׳ימי, סוסי הנאמן מהאורווה ורכבתי צפונה עם ארז השולף המהיר במערב, קייקוש סוחרת העוגות ועוד שני חברים מהטברנה הסמוכה.

פתחנו במשקאות סודה צבעוניים ומיוחדים מתמציות פירות שגדלים בחווה, מעין גרסה איכותית וטעימה במיוחד לגזוזים מהקיוסקים של פעם, ויצאנו עם הזריחה למנות הראשונות.
לראשונות הזמנו קרפצ׳ו בקר, כבד קצוץ, גספצ׳ו עגבניות ופלפלים צלויים עם פטה וכוסברה. הקרפצ׳ו היה מעולה, מנה קלאסית בביצוע טוב. הכבד הקצוץ היה מצוין, טרי מאוד ועם טעמים חזקים.

הגספצ׳ו היה מרענן ונהדר, מנה טובה לקיץ החם. הפלפלים הצטיינו בראשונות, הגבינה החמיאה להם מאוד והצלייה שלהם הייתה מדויקת. המנות הגיעו עם לחם חם ואוורירי, שחומם בתנור במיוחד לקראת ההגשה.
התחלנו קטטה במסבאה המקומית והמשכנו לעיקריות. לעיקריות הזמנו המבורגר קצבים, מינוט סטייק פילה, סלט מהחווה, המבורגר וואגיו, סלט מינוט סטייק ואנטרקוט על העצם.

ההמבורגר קצבים היה מצוין, קציצה מבשר איכותי וביצת עין מעל שיצרה ביס מעולה ומכות על מי לא יקבל רבע (אני המבקר אז אני תמיד מקבל, פראיירים).
סלט החווה שכלל בין היתר עגבניות שרי, שעועית ירוקה ושקדים היה טעים במיוחד, הירקות מחוות צוק מעולים, האיכות של הירקות האורגנים גבוהה מאוד וזה עושה את כל ההבדל.

המבורגר הוואגיו היה אחד ההמבורגרים הטובים שאכלתי בחיי, בשר שהוא לא פחות ממושלם, שמעליו שילוב של גבינות צ׳דר וגרורייר לצד לחמניה משלימה ונהדרת.
סלט המינוט סטייק היה מרענן והשתלב נהדר עם המנות השמנות יותר, כמעט זהה לסלט החווה אבל המינוט סטייק הייתה תוספת מדהימה, סטייק דק וממכר שמוגש בכמות נדיבה לצד ירקות שמחמיאים למנה יותר ממה שאני מחמיא לעורכת שלי, שהיא העורכת הטובה ביותר ביקום.
האנטריקוט על העצם היה נתח מושלם, 600 גרם של בשר איכותי ורך כמו חמאה, טרפנו אותו כל כך מהר שכמעט ולא נשארה צלחת.

לצד המנות העיקריות הוגשו צ׳יפס, תפוחי אדמה אפויים וצ׳יפס בפפריקה עם גבינה בולגרית. התוספות היו טעימות והשתלבו טוב עם המנות העיקריות, השילוב של הצ׳יפס עם הגבינה הבולגרית התבלט במיוחד.
לפני שהשריף בא לעצור אותנו, המשכנו לקינוחים, ולקחנו בראד פודינג, כנאפה וגב׳ מרשל. הבראד פודינג היה נפלא, לחם מתקתק ורך שעשוי מקרואסונים לצד גלידת וניל נהדרת, מנה טעימה בטירוף.
הכנאפה הייתה נחמדה וטעימה, כנאפה טובה אבל לא מצטיינת, לי אישית קשה להתלהב מכנאפה שהיא לא ג׳אפר סוויטס בעיר העתיקה בירושלים.
גב׳ מרשל היה קינוח מטורף, שילוב של קרם וניל עוגיות, בננות וופל של גלידה, שיוצרים ביס מענג וממכר בטירוף.
לפני שרכבנו אל השקיעה, הזמנו חשבון. יצא 884 שקלים, מחיר טוב בהתחשב באיכות הבשר וכמות האוכל שהצליחה להפיל חמישה רוכבים קשוחים מהסוס. בהחלט מחיר נגיש יותר ממה שתשלמו בקונספט המקורי של חוות צוק.
לסיכום: צוציק היא מסעדה מצוינת. האוכל טעים מאוד, הבשר איכותי והקינוחים מעולים.
המלצה שלי: תשימו דגש על המנות העיקריות, למרות שהראשונות היו גם טובות, העיקריות הצטיינו במיוחד וכמובן, אל תוותרו על קינוח (ואפשר לוותר על הכנאפה).
עד לפעם הבאה, אני הייתי לוקץ׳, שיהיה בתאבון.
צוציק (חוות צוק), משה פרלוק 5 תל אביב
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו