מאיר אדוני ושאול בן אדרת // צילומים: אפרת אשל וכפיר זיו // מאיר אדוני ושאול בן אדרת

המשלוח היומי: תודה לך קורונה

כאילו לא תודה, מגפה עולמית וזה • אבל אתם חייבים להודות שבלעדיה אין סיכוי שהיינו מקבלים הביתה באותו שבוע משלוחים ממאיר אדוני ושאול בן אדרת

יונתן רושפלד שולח פיצות, רז רהב החזיר את "רזי ברווזי" לחיים, יוסי שטרית שלח אוכל מרוקאי, "קפה טאיזו" של יובל בן נריה עובד ללא הפסקה ואייל שני? הוא כבר מזמן חזק במשלוחים, על אף התלונות הרבות על מחיריו המופרזים. לנבחרת "השפים ש'נפלו' למשלוחים" הצטרפו בשבועות האחרונים שני חברים חזקים ומרשימים- השף מאיר אדוני עם פופ אפ משלוחים שיימשך לחודש (יש לנו תחושה שיותר, הביקורת בהמשך) ושאול בן אדרת, האיש מאחורי התרנגול הכחול, שהשיק תפריט של אוכל לשבת. פתאום אנחנו לא כל כך שונאים את הקורונה אה?

הקונספט הזה של שפים מפורסמים שהתחילו לעשות משלוחים נורא מבלבל. מצד אחד, ללא מעט אנשים אין את היכולת הכלכלית להגיע למסעדות האלה בתדירות סבירה וליהנות מחוויית מסעדת שף אז זה מעולה עבורם ומנגיש להם אוכל של שפים אדירים. מצד שני, גם האוכל במשלוח, טעים ככל שיהיה, והוא טעים תאמינו לי, הוא לא אותו האוכל שימצאו במסעדה. כך או כך, מדובר בשני משלוחים שצריך לכל הפחות לנסות, ולשם כך התכנסנו.

איך צורחים בפה מלא?

נתחיל ממאיר אדוני. השף המאוד מכובד השיק לפני כשבועיים פופ אפ, לחודש בלבד, לפחות בהתחלה. השם הנבחר הוא "צרחות במדינת תל אביב", מה שגרם לנו לחשוד שעל המיתוג אחראית דניאל עמית. זה שם מגניב ואנחנו אוהבים לצרוח, אל תבינו אותנו לא נכון, אבל מעדיפים יותר שהפה שלנו יהיה עסוק בלעיסה ולא בצרחות. תקראו לזה גם הפועל תל אביב מצדי, העיקר שיהיה טעים.

המשלוח נפתח עם מנת "ים ואדמה" (סביצ'ה סלמון, סלט סלק וקלורבי נא, קינואה שחורה, משמש אוזבקי, אגוזי מלך קלויים בבהרט, ג'ינג'ר, ויניגרט צ'ילי וסויה עם לחמניות שום ודבש), הוא היה פיקנטי ברמה, הדג היה איכותי, אבל הוא היה מנה ראשונה וכך גם התייחסנו אליו, אכלנו מהר כדי להגיע לעיקריות, שהיו כולן בלחם ופיתו (הבנתם?) אותנו הרבה יותר. 

מאיר אדוני // צילום: ירין בניש
מאיר אדוני // צילום: ירין בניש

רעבים היינו, ולכן אכלנו ארבע מנות עיקריות: "פרנה קצבים" (שפונדרת עגלה צלויה 7 שעות, טבחת עגבניות, חצילים, בצלים בגריל), "נמל טריפולי" (נתחי דג מטוגנים בבלילת בירה, רוטב חריימה, גרגירי חומוס, לימונים כבושים, כוסברה, צ'ילי, שום וטחינה בתוך פרנה ענקית), "עראייס ים" (קבב דג ים, עשבי קיץ, צנוברים, הריסת פלפלים מעושנים ולימון כבוש, חציל ועמבה במעטפת בייגל ירושלמי צלוי בפלנצ'ה) ו"זכרונות מסבתא מסעודה" (קציצות בשר, תבשיל מנגולד, ציר עגל, לימונים כבושים וזיתים, בחלה של שישי). שלושתן היו טעימות בצורה מוגזמת. רוצים לדעת עד כמה טעימות? במנה של סבתא מסעודה יש זיתים, המזון השנוא עליי, ובשפע. בכל זאת אכלתי את כולם. לא מאמינים? חבל.

בכל הנוגע למחירים, הם לא יקרים מדי, אבל גם לא זולים. מצד שני, התמורה בהחלט שווה. האם צרחנו? בהחלט כן, מדובר על אחד המשלוחים היותר טעימים שאכלנו לאחרונה, בטח ובטח בזמן הקורונה. כעת נתפנה להתפלל ביחד שפופ אפ זה יהפוך לקבוע.

הזמנות באפליקציית WOLT לתל אביב, רמת גן וגבעתיים, ודרך אתר/אפליקציית תן ביס לתל אביב

אז למה לא כל יום שבת?

כי אז היינו מזמינים כל יום אוכל לשבת מהתרנגול הכחול והופכים לעניים מאוד, זה למה. מסעדת השף של שאול בן אדרת השיקה לאחרונה תפריט חדש של ארוחות שבת עד הבית. התפריט משתנה בחלקו מדי שבוע ומאוד מפורט ומגוון. הוא כולל ממרחים, מטבלים, סלטים וסירי תבשילים מיוחדים המיועדים לכמות אנשים גדולה ובסגנון ארוחות שבת.

התפריט כולל, בין היתר, כבד קצוץ, טחינה צהובה, קרם חצילים וסלט ביצים בגזרת הממרחים. כמו כן נמצא סלטים בקופסה של ליטר, בהם סלט עשבים וסלט כרוב לבן עם דבש סויה ושומשום. המנות העיקריות גם הן מנות שבת "מסורתיות". בין היתר נמצא שם סופריטו בקר ותפוחי אדמה, סיר טבית אוף שלם, סיר מפרםו, סיר קציצות בקר וסיר קדירת טלה. היצע התוספות מגוון מאוד וכולל שלושה סוגי פירה- חרדל דיז'ון, בצל מוגן או כמהין, שני סוגי אורז, קייל מוקפץ בשמן זית, פטריות מוקפצות וכרום אדום צלוי. ישנו מבחר מנות ילדים, יינות וכמובן, שלושה סוגי קינוחים בהם קראק פאי, עוגת גבינה יוגורט ועוגת שוקולד פאדג'.

גם טעים וגם מצטלם טוב - המשלוחים של שאול בן אדרת // צילום: התרנגול הכחול
גם טעים וגם מצטלם טוב - המשלוחים של שאול בן אדרת // צילום: התרנגול הכחול

אנחנו קיבלנו הזמנה שהורכבה משלוש מנות ראשונות – מסבחה עבודת יד, כרובית ספייסי וסלט עשבים. גם כאן נתנו להן את הכבוד הראוי, טעמנו ממה שצריך, נהננו ועברנו מהר לעיקריות: קובה סלק, חריימה וקציצות בקר חצילים.

נתחיל דווקא מהסוף – הדבר הראשון שהרגשנו בביסים הראשונים של הקציצות הוא תחושת פספוס, אבל פספוס של למה הזמנו מנה כל כך קטנה מהן. כמו התקופה הזו שבין סוף הגל הראשון להתפרצות הגל השני - זה היה מושלם ונגמר מהר.

הקובה סלק היה נהדר, כך גם המרק המתוק שהגיע איתם, ומדובר בהחלט במנה מעולה ומשביעה. שמתם לב שאם כותבים ביקורת על משלוח וכל המנות בו טעימות, באיזשהו שלב צריך לנסות ולמנוע בכתיבה חזרתיות של מילים, אני לא כל כך מצליח לעשות את זה פה, אז שתדעו שגם מנת החריימה הייתה נהדרת, טעימה ומעולה. מקווה לא להכעיס יותר מדי עורכים.

קדימה להזמין // צילום: התרנגול הכחול
קדימה להזמין // צילום: התרנגול הכחול

לסיכום, מדובר ביופי של משלוח, נהנינו מכל ביס וביס וסביר להניח שזו לא הפעם האחרונה שנזמין משם, רק שהפעם כמות גדולה יותר. בכנות, לא ציפינו משף כמו שאול בן אדרת לפחות מזה.

להזמנות: https://thebluerooster.co.il/

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...