המסיק יצא לדרך, בערך

ניצלנו את היום השמשי, הצטרפנו למסיק ביקב טורא ולמדנו מבעלי היקב על הליך הכנת שמן הזית, שהפך למאתגר יותר השנה, לא רק בגלל הקורונה

המסע שלנו בעקבות השינוים שעוברים על עולם הקולינריה הישראלי הביא אותנו ליישוב רחלים, ליקב טורא המפורסם שבימים כתיקונם מושך אליו מבקרים רבים מכל הארץ ולא רק. את היקב מנהלים ורד וארז בן סעדון, זוג שבהחלט נחשב מיוחד ביחס לקולגות בעולם היין כאן בישראל, אך הפעם לא היין הוא סיבת הגעתנו אלא מסיק הזיתים והכנת שמן הזית עצמו. מלבד הקורונה, מזג האוויר גם הוא הקשה על גידול הזיתים השנה ובהתאמה נפגע גם ייצור שמן הזית, שהפך השנה למאתגר מהרגיל. צפייה מהנה. 

סיור ביקב טורא בישוב רחלים / כתב: לירן אוהלי, צילום: גיל קרמר

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר