ימי ראשית החורף והשמש הנעימה המלווה אותם הם הזדמנות נהדרת לצאת אל המרחבים ולגלות שכיות חמדה טעימות במיוחד. במרחק שעה קלה ממרכז הארץ וכשבע דקות נסיעה מהכביש הראשי המוביל צפונה יותר, מצאנו בילוי קולינרי קצת אחר, המתמקד ביופיו ובטעמיו של חלקו המערבי של עמק יזרעאל.
מקום השראה
את שעות הבוקר המוקדמות, עת השמש מחממת ומנעימה כל חלקה יפה, התחלנו ביישוב ״אלוני אבא״, שברחוב הראשי שלו פזורים כמה מבנים עתיקים מתקופת הטמפלרים. אחד מהם הוא ״מקום השראה״. המקום הוא התגשמות חלומן של יפעת גולן ושירלי ברלב, ועם הזמן הוא התפתח למציאות אף טובה ושופעת מן המתוכנן.
השתיים שאפו למקום שיהווה בית מלאכה, סטודיו וגלריה ליוצרים ואומנים, ביניהם שתיהן. הבית היפה, הבנוי שתי קומות ונהנה מאור רך, היה למיקום המושלם עבור מיזם שכזה. וכך היה. אך אז נולדה לה הזדמנות ובקומת הכניסה למבנה הוקם בית קפה קטן ונהדר ומקומות ישיבה נפרשו על פני חצר הרחבה. על המטבח הצנוע והמוקפד חולש בחור צעיר ברוך כישרון בשם אייל ארד. כל נגיעה שלו בכריך הכי פשוט והנה ביס ששווה, עבורו, להגיע במיוחד.
בין המנות בתפריט מצאנו:
איטליה זה פה: כריך גבינת עיזים צעירה, פלפלים קלויים, ממרח קשיו ירוק, רוקט (34 ש"ח)
בלי בושה: כריך גבינת בושה, דבש מתובל, אגוזים ועלי חסה סלנובה (39 ש"ח)
נורבגיה זה בטוח לא פה: כריך סלמון כבוש, ממרח לבן, מלפפון ובצל ירוק (42 ש"ח)
טבעוני זה אין: כריך סלק/קישוא צלוי, אייסברג, אלפאפא, מלפפון, ממרח סלק, בצל ירוק ונענע קצוצה (34 ש"ח)
את העוגות הביתיות אופות יפעת ושירלי, כל אחת את המתכונים המנצחים שלה. התוצאה היא בילוי מרומם ומחייה גוף ונפש במקום המשלב קפה נהדר, כריכים מושקעים, מנות קטנות ונהדרות, עוגות ביתיות, גלריה המציגה תערוכות מתחלפות, חנות ובה כלי בית, פרטי עיצוב, תכשיטים וגם טקסטיל לבית ומעט פרטי לבוש.
האלונים 3, אלוני אבא
טלפון: 050-743-4019

מאפיית פאפא
את הלחם המצוין של רועי אמסלם ממאפיית פאפא, הכרתי דרך ״מקום השראה״, שכן הכריכים המוצעים במקום עשויים מהלחם שאופה מדי יום אמסלם. המאפייה, השוכנת בבסמת טבעון הסמוכה, כה חדשה עד כי אין לה אף אזכור ברשת, אפילו לא כתובת בגוגל, מה שהופך אותה למסקרנת אף יותר.
אמסלם הגיע לתחום לאחר שחקר במשך כמה שנים מלאכות יד שונות, עבד כנגר, כמשחזר רהיטים ועוד, עד שהפך לאופה מן השורה. את הניסיון המקצועי שלו רכש ב״נדב קינוחים״ אשר ברמת ישי, ומזה כמה חודשים הוא אופה לחמי בוטיק לתושבי טבעון והסביבה. כמאתיים כיכרות לחם נאפות ונמכרות מדיי יום. וזהו הישג לא מבוטל למאפייה הצעירה.
על המדף אפשר למצוא באגטים פריכים, לחמי מחמצת עם אגוזים, שאור דגנים, זיתי קלמטה ועשבי תיבול, לחם הבית הנקרא נפוליאון משום שהאגדה אומרת כי לחם זה הביא לגנרל את נצחונותיו בקרב ועוד. ובשישי מגוון חלות, כמובן. 23 שקלים
גולת הכותרת בגזרה המתוקה היא ללא ספק הקראנצים החמאתיים. הנפלא מביניהם הוא זה המתהדר במלית קקאו מרירה ונהדרת. יש גם מלית נוגט, שוקולד וחלבה, קינמון, גבינה ועוד. 40 שקלים
זבידאת מול שוק טבעון
טלפון: 0533371424
יקב שדות
כך, מדושנת פחמימות טובות יצאתי אל יקב שדות אשר במושב שדה יעקב. היקב המשפחתי הקטן של משפחת לוי משקיף על מרחבי נוף עוצרי נשימה. הכרם עצמה משתרגת ומתפתלת אל תוך שדות מוריקים. באופן מאגר מי גשמים המנצנץ בשמש המערבית וממול שיפוליו הצפוניים של רכס הכרמל.
היקב שהוקם בשנת 2009 על שטח חקלאי משפחתי מייצר כ-8000 בקבוקי יין בשנה מזנים שונים. על היקב אמון רועי לוי והוא מספר בחדווה רבה על הגשמת המפעל המשפחתי המקסים הזה. שיטוט קצר במשעולי הכרם והתחושה פרובנסאלית לגמרי, מכיוון שכך, מציעים ביקב שדות, חווית בילוי חדשה המתאימה לימי הקורונה ואילוציה.
במקום טעימת יין מודרכת במרכז המבקרים או ארוחה במסעדה השוכנת במתחם- ניתן להזמין מראש ערכת פיקניק אותה יכינו עבורכם בשמחה ובששון ויתאימה לה בקבוק יין מתוך קולקציית הבוטיק. כל שנותר הוא לפרוס מחצלת בצל הגפן ואל מול הנוף וליהנות מכל הטוב הזה.
פיקניק בכרם ניתן להזמין בימים ראשון-שישי, בין השעות 10.00-15.00
במספר הטלפון: 0528446228