"עושה כבוד לרחוב הירושלמי": כל הפרטים על המסעדה החדשה של אבי לוי

השף משיק, בבירה כמובן, מסעדה חדשה ומושקעת בה הוא מקדש את המנות עליהן גדל, התבגר והתחנך - בגרסה משלו • הקונספט -"אחורה בזמן": כל המנות במקום נעשות בשיטת צלייה על עצים ופחמים • מה נאכל שם?

אבי לוי במסעדת מצלה, צילום: אנטולי מיכאלו

השף אבי לוי פותח מסעדה חדשה בירושלים, וזה כבר חדשות משמחות. השף הירושלמי לא התרחק יותר מדי ממסעדת "המוציא" המפורסמת שלו (בה גם פתח חלל לאירועים קטנים לא מזמן) ובלוקיישן די מרכזי ברחוב יפו בעיר השיק את מסעדת "מצלה".

• למבצעים שווים במסעדות לחצו כאן

המסעדה הירושלמית, כפי שמגדיר זאת השף, נועדה לעשות כבוד לאוכל הרחוב הירושלמי, העיר בה גדל לוי, התפתח והתחנך ונשאר בה עד היום. אז הוא יצא למסע, והיה לו שנה וחצי של קורונה לעשות את זה, וחשב על תפריט שהוא כור היתוך של אוכל הרחוב הירושלמי.

שווארמה עגל וכבש, צילום: אנטולי מיכאלו

במרכז המסעדה נמצא גריל עץ ופחם ענק, ממש בלב המטבח, ועליו, למעשה, יכינו את כל המנות של המקום, בהשראת "האוכל של פעם". הלחמים יאפו בטאבון ענק, חומרי הגלם הטריים יגיעו מירושלים ומההרים הסמוכים לה וכמובן שמשוק מחנה יהודה הסמוך, ואת תערובות התבלינים רקח לוי בעצמו.

קבב טלה של העיר העתיקה בבייגלה ירושלמי, צילום: אנטולי מיכאלו

ובשורה התחתונה, מה אוכלים שם? בואו נתחיל. קבב של העיר העתיקה - קבב טלה בבייגלה ירושלמי שנאפה במקום עם סלט משווי פטרוזיליה; קבב בשר באשתנור – קבב מחלקי עגלה, טחינה , לימון כבוש, סלט מישווי וחמוצים של המצלה; בלאדי של הרי ירושלים – חציל קלוי, סלט משווי, קרם בצל שרוף, טחינה ופניונס קלוי; שווארמה עגל וכבש בראס אל מצלה; קומזיץ מצלה – שומר, קולורבי, תפוח אדמה, בטטה, בצל ופלפל בגריל פחם; תפוחי אדמה מדורה שנאכלים בקליפתם ברוטב עלים ירוקים, שמן זית, טחינה ונענע; ואיך לא מעורב של ירושלים – מעורב של כבד עוף, פרגית, שייטל, טחולים, ליה של כבש ובצל; סופריטו פרגית על גריל פחם עם תפוחי אדמה ובצל מקורמל.

לפינת המתוקים בחר לוי לשלב כנאפה מלאבי פיסטוק וסילאן לצד  ובסבוסה בריבת שושנים ורוזטה שקדים.

מסעדת מצלה, צילום: אנטולי מיכאלו

״אחרי עשור שאני בהמוציא הרגשתי צורך עז לפתח מקום חדש", סיפר לוי. "מצאתי בזמן הקורונה הזדמנות פז של זמן מיותר שאותו אני צריך לנצל, לקחתי את עצמי למקומות בירושלים ובעולם שמטרתי היא לחקור עוד ועוד על אוכל רחוב. מצאתי את עצמי בסמטאות העיר העתיקה וברחובות העיר וראיתי את המגוון הענק שיש לעיר הזו להציע, התעמקתי בהיסטוריה של המאכלים האלו ואיך אני בתור אחד שגדל על המסורות האלו יכול לשלב את טביעת האצבע שלי ולהגיע למצב שבו אוכל לייצר מטבח מקומי שמעניק טעמים אחרים לגמרי ממה שכולם מכירים היום, אני מתרגש מאד להשיק את התוצאה - מצלה״.

מצלה, יפו 105, ירושלים
שעות פתיחה 12:00-00:00 טלפון להזמנות 02-6729990

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר