צפו: ביקרנו בפופ-אפ שכל ת"א מדברת עליו

מתוך חור בקיר ברחוב יהודה הלוי, שמלא בעבודות שיפוץ בלתי נגמרות, השיקו השפים גיא גמזו וגבריאל ישראל את "טאקו מאנדיי", הפופ-אפ המקסיקני שלהם שבמרכזו טאקו בירייה וצלעות תירס • הגענו לטעום ולוודא שזה אכן טעים כמו שזה נראה בתמונות

צילום: משה בן שמחון

תרבות אוכל הרחוב בישראל משגשגת. אמנם היא תמיד הייתה חלק בלתי נפרד ממהות קיומנו הקולינארי, אך אם אי פעם ידענו להסתפק רק בפלאפל ובנגזרותיו, היום אנחנו נהנים מלא מעט שפע ותחכום.

בנוסף לאוכל הרחוב הפופולרי, גם מטבי עולם עושים עלייה אל ארץ הקודש ומתקבלים כאן בברכה ובתיאבון. בין כל המטבחים שהשתלבו היטב בסצנת אוכל הרחוב כאן בישראל, דווקא המטבח המקסיקני לא התאקלם כראוי. באופן תמוה למדי, המטבח הפשוט, הססגוני והשמח, שנהנה מנקודות השקה רבות עם המטבח המקומי שלנו – לא ממש הצליח לכבוש את לב הסועד הישראלי.

את המצב הזה באים לשנות השפים גיא גמזו וגבריאל ישראל. גמזו, שמכיר היטב את סצנת אוכל הרחוב עם "נונונו" ו"בינגו בורגר" וישראל, שף מסעדת "אריא", השיקו אמש (שני) את "טאקו מאנדיי", פופ אפ מקסיקני שיוצא מתוך חור בקיר, סמוך לאותה מסעדת שף מצליחה ברח' יהודה הלוי.

הפופ אפ יפעל רק בימי שני מהשעה 12:00 בצהריים עד גמר המלאי ובמרכזו מנה אחת - טאקו ביריה מלא בשר מפורק משלושה נתחים שונים שבושלו במשך 24 שעות, בתיבול מקסיקני כמובן. שיוגשו בטאקו יחד עם בצל לבן, כוסברה ועוד. לצדו, כתוספת, יוגשו גם צלעות תירס, מנת ספיישל משתנה ומרגריטות אותן יצר המיקסולוג מוש בודניק. הפופ אפ, וזו החדשה המשמחת במיוחד בסיפור הזה, הוא שיתוף פעולה ראשון בין שני השפים לבודניק לקראת מקום מקסיקני חדש שעתיד להיפתח בהמשך.

יהודה הלוי 42, תל אביב
החל מ-12:00 בצהריים ועד גמר המלאי

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר