באדיבות יולי איז׳ק, בעלת הבלוג הקולינרי ״מחשבות שהיולי״
מרכיבים:
- 200 גר שקדי עגל טריים ומנוקים
- צרור עלי ג׳רג׳יר טריים (או רוקט)
- 1 בצל סגול בינוני
- כפית סומק
- צנוניות פרוסות לעיגולים דקים
- חופן שבבי שקדים
- מיץ מלימון אחד
- מלח גס
- פלפל שחור
- שמן זית
אופן הכנה:
- פורסים את הבצל הסגול לרצועות דקות ומערבבים בקערה יחד עם כפית סומק, מלח, פלפל, כף שמן זית ומיץ מחצי לימון ומשהים עד להרכבת הסלט. טועמים ומתקנים תיבול. ניתן להכין מבעוד מועד.
- שוטפים את עלי הג׳רג׳יר ומסירים גבעולים סיביים אם יש. מערבבים בקערה עם מלח, פלפל, מעט שמן זית ומיץ מחצי הלימון השני ומעבירים לצלחת הגשה שטוחה. טועמים ומתקנים תיבול. צריך להיות חמצמץ ומרענן.
- חותכים את שקדי העגל לגודל ביס, משפדים וממליחים מעט.
- צולים את שקדי העגל בגריל או מחבת פסים עד לצריבה יפה. לוקח כעשר דקות.
- מורידים את שקדי העגל מהשיפוד ומסדרים יפה מעל עלי הג׳רג׳יר.
- מקשטים את הסלט בבצל סומק, פרוסות דקות של צנונית ושבבי שקדים. מומלץ לסחוט עוד לימון מעל כל הסלט.
- ניתן גם לדחוף את הסלט לתוך פיתה ולזלף מעל טחינה