מעיין טרודל מגיעה למרלן
מעין טרודל, יוצרת עמוד המתכונים הפופולרי שטרודל, יוצאת לראשונה מהאינסטגרם ומשלבת כוחות עם מסעדת ההמבורגרים התל אביבית מרלן לטובת פופ אפ שיתקיים בין 6 ל-8 במרץ ויציע תפריט ספיישלים לשלושה ימים בלבד.
מה אוכלים? כריך אסאדו בבישול ארוך (איולי סרירצ'ה, רליש חמוצים וקריספי שאלוט – 62 שקלים); המבורגר אסאדו (אסאדו מפורק בתוספת קציצת המבורגר, רוטב סודי, רוקט ומלפפון חמוץ – 76 שקלים); טרטר בקר (זוג לחמניות קטנות, איולי, בצל, צלפים ורליש חמוצים – 65 שקלים); כרישה צלויה בחמאה (קרם שמנת לימוני ועירית – 36 שקלים); ואת עוגת הגבינה של מעין (בסגנון ניו יורקי עם רוטב שוקולד לבן אספרסו – 45 שקלים).
מרלן X שטרודל, 8-6 במרץ, בן ציון 2, תל אביב
פיפל, מתחם בילויים חדש בכנרת
פיפל (People), מתחם הבילויים הכשר מראשון לציון, מגיע לכנרת ומספק חוויית קומפלט של אוכל טוב, מופע ריקודי אש ודי.ג'יי שמנגן עמוק לתוך הלילה. הדלתות נפתחות בימים רביעי, חמישי ומוצ"ש ב-21:00 בדיוק, עם תפריט שף שכולל מנות דוגמת פאני פורי סלמון (102 שקלים); טטאקי סינטה (89 שקלים); פילה בקר בגריל (על מצע קרם פירה – 220 שקלים); פילה לברק בתנור (על מצע קרם פירה שורשים – 160 שקלים); ולקינוח פחזניית ברולה (83 שקלים), דונאטס מוס יוזו (79 שקלים) ו"חלווה דובאי" (ביסקוויטים עם חמאת חלווה וקראנץ' שערות קדאיף – 79 שקלים).
אחר כך עוברים לחלק האמנותי שמתבטא במופע רקדניות ומיצגי אש, וסוגרים במסיבה עד השעות הקטנות עם פסקול מיינסטרים ואלקטרוניקה. הכניסה בהזמנה מראש בלבד.
פיפל, חוף נאמוס, שדרות אליעזר קפלן 2, טבריה. כשר
נשים יוצרות קולינריה בשרונה מרקט
פרויקט נשים יוצרות קולינריה חוזר זו השנה השלישית לשרונה מרקט שבתל אביב, ויתקיים השבוע בימים חמישי ושישי, 7-6 במרץ, רגע לפני יום האישה הבינלאומי. באירוע, נשים מכל חלקי הארץ ומקשתות החברה – דתיות, חילוניות, יהודיות, דרוזיות, וערביות – ביניהן שפיות, גלידאיות, מגדאיות, יינניות וחקלאיות, יציעו למבקרים את מיטב תוצרתן. כל ההכנסות, ראוי לציין, יועברו ישירות לנשים והדוכנים מוקמים עבורן לא עלות.
תמצאו שם, למשל, את הדגים המעושנים של לאה צרפתי, חרדית ואם לשישה שהקימה מפעל משלה; את התזקיקים האלכוהוליים של רני הולנדר, כמו שנאפס תפוחים וליקר משמשים; את העוגיות של שיר מלון משדרות, שפתחה את העסק הביתי שלה, "שוקולד שיר", בתקופת הקורונה ופונתה מביתה במלחמה כשהיתה בהריון מתקדם; את הקינוחים הלבנוניים של פרח רסאן, בת לאב לוחם צד"ל, שתכין מעמול, לילות ביירות, בסבוסה וקטאייף; את פרליני השוקולד המיוחדים של דפנה ברקן – הרוח שמאחורי המותג "מושקי שוקולד"; את הכריכים הווייטנאמיים של אביה כזום-פרנס מהמזללה באן מי 13; ועוד רבות, טובות וטעימות. נשמע לנו כמו יופי של מקום להרכיב בו משלוח מנות יוצא דופן.
נשים יוצרות קולינריה בשרונה מרקט, 6 במרץ בין 10:00 ל-22:00, 7 במרץ בין 9:00 ל-15:00, קלמן מגן 3, תל אביב
פסטיבל ליבי במזרח במסעדת 02, ירושלים
מסעדת 02 שבמלון ענבל הירושלמי ממשיכה את מסורת הפרויקטים הקולינריים החורפיים שלה, ועד 13 במרץ תקיים פסטיבל שכולו מחווה למטבח המזרח אירופאי עם תפריט מיוחד בניצוחו של השף אברהם פרייזן, אשר יוגש במסעדה מדי ערב בין השעות 18:00 ל-22:00.
בספיישלים של פסטיבל "ליבי במזרח": פורל מעושן עם קולרבי, בובעס, חזרת לבנה ושמיר (62 שקלים); נקניקיית ברטוורסט, שפצלה, פטריות יער, רוטב בירה ודבש (64 שקלים); אוסובוקו טלה, לפת בפחם, קרם שורש פטרוזיליה ויוגורט קשיו (67 שקלים); שייטל כבוש, לנגוש (מעין סופגנייה הונגרית מסורתית), ריקוטה שקדים וחרדל מותסס (76 שקלים); שטרודל פולני עם גלידת וניל וברנדי (42 שקלים) ועוד.
פסטיבל ליבי במזרח במסעדת 02 שבמלון ענבל, ז'בוטינסקי 3, ירושלים. כשר
שרי הרינג מגיעה לקניוני עזריאלי
שרי הרינג, דוכן הדגים של שרי ומיכל אנסקי, מתארח בחודש הקרוב בקניוני עזריאלי בפופ אפ שהעלה בחכתו סדרת כריכי פרעצל חדשה (ברובה). בתפריט: פרעצל סלט טונה אמריקני שמבוסס על מתכון שנלמד בניו יורק; פרעצל סלט הטונה המפורסם של שרי; פרעצל הרינג הולנדי – בדיוק כמו שמגישים בשרי הרינג שבנמל תל אביב; פרעצל סלמון נורווגי; פרעצל טוניסאי עם טוויסט מקורי לטעם הצפון אפריקאי; וגם שתי אופציות צמחוניות: פרעצל גבינת גאודה ופרעצל סלט ביצים ניו יורקי.
הדוכנים יפעלו בקניוני עזריאלי נבחרים במועדים הבאים: 5-3 במרץ בעזריאלי הרצליה (היום זה היום האחרון!); 11-9 במרץ בעזריאלי הוד השרון; 18-16 במרץ בעזריאלי אילון רמת גן; 26-24 במרץ בעזריאלי באר שבע; 31 במרץ – 2 באפריל בעזריאלי חיפה; 9-7 באפריל בעזריאלי שרונה תל אביב. שעות הפעילות: 18:00-12:00.
הבקרים החדשים של רולדין
רשת רולדין, המונה 105 סניפים בכל רחבי הארץ, יוצאת במהלך אסטרטגי חדש ומשמעותי שמכוון זרקור על שעות הבוקר באמצעות הקטגוריות החזקות של קפה, מאפים וכריכים. ברשת מבקשים לשים זרקור על חומרי הגלם האיכותיים, הטריות ועבודת יד – בניהם גם מוצרי הבוקר הנאפים ונעשים מוקדם בבוקר בכל אחד מהסניפים על ידי צוות ייעודי של אופים. בין מאפי הבוקר המפתים תמצאו קרואסון שוקולד, קרואסון חמאה, רוגלך שוקולד אגוזי לוז, מאפה קינמון וטופי קרמל, מאפה דאיימונד (בצק קרואסון, קרם פטיסייר, פירות יער/תותים), דניש פרלינה פיסטוק (בצק קרואסון, פרלינה פיסטוק ושקדים, פריזדריי פטל), עוגת קראנץ' שוקולד ועוד.
Coffee Shop 51 מגיע לגבעתיים
קופישופ 51 הוא בית קפה חדש בגבעתיים, גלגול חדש, אם תרצו, של הלוקיישן המקורי בתל אביב באחד העם 51. המקום, שמאחוריו עומד איש הקפה דותן גרינברג, מציע חוויית קפה ייחודית הכוללת מגוון פולי קפה ערביקה ממקור בודד שנקלים מדי יום בבית הקלייה הסמוך של גרינברג בבורסה ברמת גן.
בנוסף למגוון משקאות קפה וטכניקות חליטה שונות, תוכלו לרכוש שם שקיות פולים במשקל (עם אפשרות טחינה במקום) ואביזרי קפה משלימים, וליהנות מתפריט אוכל ובו כריכים, מאפים ועוגות. בקרוב, כך מספרים, ייפתח מיקום נוסף בשכונת יד אליהו שבתל אביב.
קופישופ 51, אריאל שרון 10, גבעתיים
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו