קולורטו. צילום: עופריט חזק

10 מקומות לאכול, לשתות ולבלות בבאר שבע

תשכחו מכל מה שחשבתם, ידעתם וטעמתם אי פעם בבאר שבע - ובואו איתנו למסע קולינרי שמתחיל בקפה ומאפה של בוקר ונגמר עם דרינקים אל תוך הלילה

[object Object]

כבר מזמן ברור לכולנו שלאכול טוב, לשתות ולבלות אפשר לא רק בתל אביב. למעשה, בשנים האחרונות יותר ויותר ערים נותנות דגש ומפתחות את סצנת בתי האוכל והבילוי שלהן. את חיפה, ירושלים, אשדוד ועוד, קהל האכלנים כבר גילה די מזמן, אבל ישנן עוד לא מעט ערים ששווה לגלות ולהגיע לתת בהן ביס, אחת מהן היא באר שבע.

בירת הנגב טומנת בחובה שלל פנינים טעימות במיוחד, חלקן צעירות ורעננות, וחלקם מקומות ותיקים ומיוחדים שהפכו למוסדות של ממש בקרב תושבי המקום. לקראת עונת הנדידה התיירותית דרומה, ירדנו ליום של שיטוט עם ״יעדים באר שבע״ (החברה לקידום עסקים בעיר) ואיגדנו לכם כאן כמה המלצות ליום בילוי קולינרי שווה במיוחד בעיר הבירה של הנגב.

קפה ומאפה בבאר שבע? כמובן. טרה ז'ולי, צילום: שירן כהן

קפה ומאפה

נפתח בעולמות הקפה והמאפה, אם כי המקומות הבאים הם הרבה מעבר לזה, מדובר בשתי קונדיטוריות בוטיק מקומיות, שנמצאות במקומות די חבויים בעיר, ושאלמלא היו מובילים אותנו ישירות לשם, כנראה שלעולם לא היינו מגיעים אליהם בכוחות עצמנו. אבל איזה מזל שהגענו, כי אלו מקומות שבאמת לא כדאי לפספס.

לה פטיסייר, צילום: יח"צ

לה פטיסייר

את "לה פטיסייר" הקים עידן בן ברוך, קונדיטור צעיר מדימונה, שלמד ועבר הכשרה בבית הספר ״בישולים״. הוא עבר להתגורר בבאר שבע ובתחילה מכר קינוחים מביתו, במקביל להעלאת תכנים סביב עבודתו ברשת. השילוב בין עבודה ארטיזנלית קפדנית ומדויקת ויצירת תכנים מעוררי תיאבון בסושיאל עשו את שלהם ותוך חצי שנה כבר פתח את החנות הראשונה שלו בעיר, שם מכר את הקינוחים המופלאים שלו. מאז החנות שופצה והורחבה, והיום כבר תוכלו לשבת במקום בנוחות, ולהנות מארוחות בוקר מפנקות, בראנצ׳ים מושחתים, וכמובן משלל מאפים טריים לפי כל כללי הספר: צרפתיים, מדופדפים ועתירי חמאה. מעוגות מושחתות (המבחר מסחרר אבל אל תוותרו על הבאסקית) ומשלל קינוחי ויטרינה שנעים על המנעד בין קלאסיקה מוקפדת לבין יצירות כמעט מוגזמות פרי דמיונו וידיו של עידן, כמו טארט לימון ופיסטוק, קינוח קלאסי על פניו, אבל עם פרופורציות ומנעד טעמים שכאילו מתגרה בקלאסיקה בכוונה, ואחת הוורסיות המעניינות והמרעננות שיצא לנו לטעום לקינוח הזה. בנוסף, כל סופ״ש תמצאו כאן ספיישלים המתחלפים לפי ההיצע העונתי וגחמותיו של השף קונדיטור.

לה פטיסייר
חוגלה 25, באר שבע
ראשון-חמישי 8:30-20:00, שישי 8:00-16:00
נחום שריג 3, באר שבע
ראשון-חמישי 9:00-21:00, שישי 8:30-16:00
כשר חלבי

טרה ז'ולי, צילום: שירן כהן

טרה ז׳ולי פטיסרי

 את "טרה ז׳ולי" פתחו בעלי מסעדת "או לה לה" הצמודה, יחד עם מורן טביב זדה (שלימים עזבה והמשיכה הלאה בדרכה). כיום אמונה על כל תפריט המאפים וקינוחי הוויטרינה במקום גילי מא, באר שבעית בוגרת "אסטלה" ו"בישולים", שמאחוריה רקורד די מרשים, עם שאול בן אדרת, שגב משה ועוד. המלחמה היא זו שהחזירה אותה לעיר, ויד הגורל הובילה אותה אל "טרה ז׳ולי". מה שמעיד על רמת הרצינות של הבחורה הצעירה והאמביציוזית הזאת מעבר לאיכות הבלתי מתפשרת שמורגשת בכל ביס מהיצירות המתוקות שהיא מגישה כאן, הוא המשפט איתו בחרה לתאר את עבודתה במקום: ״אני לא מתיימרת להביא כאן איזה בשורה גדולה או לייצר משהו טרנדי שיש רק כאן ושיעשה רעש, אלא פשוט לייצר קינוחים טריים ברמה הכי גבוהה שיש. ועם הרבה השפעות וטעמים מקומיים אבל לא רק. המטרה שלי בסוף היא שלכולם יהיה טעים״.

וזה אכן מאוד טעים. מאפים וקינוחים בנראות מהוקצעת ופלטת טעמים מאוזנת ועדינה, שמאפשרת לדגום מספר קינוחים בלי לחטוף הרעלת סוכר, כי זה כמעט בלתי אפשרי לבחור. בנוסף, גילי משתדלת מאוד לשמור על קו עונתי ומרענן כך שהקינוחים מתחלפים תדירות. ההמלצה הכי טובה שלנו היא להגיע ולבקש מגילי שתבחר לכם מה לטעום, זה מה שאנחנו עשינו.

טרה ז׳ולי פטיסרי
ראובן רובין 3, מתחם ״הבלוק״, באר שבע
ראשון-חמישי 8:30-20:00, שישי 8:00-16:00
כשר חלבי

עגלת קפה "הדבשת", צילום: נאן מלמד

הדבשת - עגלת קפה

המצטרפת הטרייה ביותר לרשימה הזאת. את הדבשת פתחו ממש לאחרונה אריאל, נריה ואייל, יזמים צעירים ילידי העיר אשר השכילו לעשות מעשה ולנצל את אחד הלוקיישנים הכי נוסטלגיים ויפים בעיר, אנדרטת חטיבת הנגב, ולפתוח בה עגלת קפה מושקעת המשקיפה מצלע גבעת האנדרטה על הנוף המדברי של כל היישובים הסמוכים. בנוסף לנוף משגע, תמצאו במקום גם משקאות חמים, קרים, קפה מצויין, מאפים, כריכים עשירים ומפנקים, טוסטים מושחתים, פיצות טריות מהטאבון, סלטים ועוד. המקום עדיין בהרצה ולכן התפריט וגם שעות הפתיחה משתנים מעת לעת אבל כבר עכשיו זה מסתמן כמו מקום שלגמרי שווה להגיע אליו לביקור וביס (או יותר), בייחוד בשעות אחר הצהריים, רגע לפני השקיעה.

הדבשת
מעלה החטיבה 1, באר שבע
שלישי-חמישי 9:00-16:00, שישי 8:00-14:00

אפשר גם לפתוח שולחן. קבב אמונה, צילום: אלברטו דנקברג

אוכל רחוב

לאחר שסיימנו ללגום קפה ולהשתכר מפחמימות, הבטן מתחילה לקרקר במחשבה על ארוחת צהריים, ומתחילה התלבטות. נקודת החוזקה של באר שבע תמיד הייתה אוכל הרחוב - שווארמיות, פלאפליות, שיפודיות ושאר מוסדות שהם נוף העיר מזה שנים רבות. איך נבחר מתוך ההיצע הרב מקומות לשים עליהם דגש? זה כמעט בלתי אפשרי. אבל רק כמעט. כי אם יש מאכל אחד שבו עשתה לה העיר שם, וטיפס גבוה מעל כל שאר האפשרויות, זה כמובן הקבב. וישנם שני מוסדות בעיר, ששמו של הקבב שלהם יצא למרחוק.

קבב אמונה, צילום: אלברטו דנקברג

קבב אמונה 

"קבב אמונה" התחיל כדוכן קטן עם מצלה וארבעה שולחנות, אותו פתח שמעון אמונה בשנת 1958. היום זאת כבר מסעדה מרווחת, מלאה בשולחנות, שמאכילה מאות אנשים מדי יום. פעם היו באים לכאן לאכול דבר אחד בלבד: קבב טרי מהמצלה, עם עגבניה, בצל, פטרוזיליה וקצת עמבה. היום תמצאו כאן תפריט עשיר של שלל מנות בשר על האש, סלטים, תוספות, ופחמימות מעלות אדים לנגב איתן את טיפת המיץ האחרונה. אבל הכוכב, היה ונשאר הקבב, אותו מכין היום הבן, אמנון אמונה בדיוק לפי המתכון של אביו. כמעט 70 שנה חלפו, אבל הקבב נשאר אותו קבב.

קבב אמונה
קק״ל 58, באר שבע
ראשון-חמישי 09:00-18:00, שישי 09:00-14:00
כשר

בוקוריה 

עוד מוסד באר שבעי ידוע היא מסעדת השוק הקטנה "סמי וסוסו", שנפתחה ב-1970 ונקראה על שם כוכבי תכנית הטלוויזיה של אותן שנים. שם הגיש מרסל לרר את המתכון שלו לקבב רומני, שהפך עם השנים להיות הקבב הרומני של העיר, שעליו ועל ניחוחות השום הנהדרים שהפיץ, גדלו דורות רבים. מאז לרר כבר הספיק לצאת לפנסיה וכן לצערנו, ללכת לעולמו, אך את המתכון שלו לקבב המיתולוגי העביר למי שהייתה אחת העובדות הכי ותיקות שלו - נטשה, שלקחה את הקבב ועוד כמה מנות דגל מהתפריט ופתחה את "בוקוריה"  או ״סמי וסוסו גרסת 2.0״, אם תרצו, בה היא מגישה את כל הלהיטים שכיכבו בתפריט המקורי כמו מרק צ׳ורבה, ציפס רומני עטוף מוז׳דיי, ועוד שלל נוסטלגיות, לצד מנות נהדרות לא פחות מבית ילדותה, וכאמור את מנת הקבב המקורית עתירת השומן והשום שהיא ליבו הפועם של המקום.

בוקוריה
הרצל 21, באר שבע
ראשון-חמישי 12:00-19:00, שישי 11:30-15:00

מסעדה של ממש? אין בעיה

למקרה שאתם פחות חובבי בשר ומעדיפים את ארוחת הצהריים שלכם יותר בגזרת הדגים הנאים הסלטים והפסטות, יש לנו גם המלצה בשבילכם.

קולורטו

״מסעדה איטלקית משפחתית שלוקחת את האוכל שלה ברצינות ואת כל השאר בפאן״, מגדיר אותה איתמר, מנהל המסעדה, עם חיוך מאוזן לאוזן, תרבות אירוח מרשימה ביותר, והבנה עוד יותר מרשימה במטבח האיטלקי ובעולמות היין. במסעדה תמצאו תפריט דרום איטלקי מפואר הכולל מנות פתיחה מרעננות של שלל ירקות ודגים נאים או צלויים, תפריט פסטות ועיקריות מגוון ועתיר חלבונים ופחמימות, ותפריט קינוחים שאי אפשר לוותר עליו (בעיקר על הטירמיסו המאוד מוצלח שמוגש כאן). כל זה לצד תפריט יינות, קוקטיילים ודרינקים מכובד. המנות גדולות ולגמרי מתאימות לחלוקה, האווירה במקום מכוונת גם לארוחות וחגיגות משפחתיות וגם לדייטים אינטימיים ורומנטיים. 

קולורטו
חלקיקי האור 16 (גב ים 2), באר שבע
ראשון-חמישי 12:00-23:00, שישי 10:00-23:00, שבת 12:00-23:00

כן, יש חיי לילה בבאר שבע, צילום: אולפי קקטוס

מקומות בילוי

גם את אוכלוסיית הבליינים לא שכחנו, וכדי לאצור לכם את המקומות הכי מומלצים לשעות הערב (המוקדמות והמאוחרות) בעיר, פגשנו את אביב ברק, שמוביל את סיורי ׳לילות בעתיקה׳, מיזם סיורים ליליים, שמדלג בין מקומות האכול ושאטו השונים והמצוינים שמשבצים את פני העיר העתיקה. תמצאו כאן סקירה קצרה של חלק מהמקומות בהם ביקרנו, אבל שווה לתאם סיור עם אביב – מדובר בחוויה אורבנית מרתקת ומהנה במיוחד.

משק – מטבח שכונתי קטן

את בר היין "משק" הקים המוזיקאי איתי פרל. במקום תמצאו תפריט יינות ישראליים משלל יקבים מצוינים ומנות שף צמחוניות נהדרות. בנוסף, המקום מארח ערבי יין מתחלפים על בסיס כמעט קבוע, ופופ אפים קולינריים מסקרנים. את כל המידע והאירועים תוכלו למצוא בעמוד האינסטגרם שלהם.

משק – מטבח שכונתי קטן
ההסתדרות 37, באר שבע
ראשון-חמישי 11:00-19:00, שישי 11:00-15:00
כשר

שאטו דה אור, צילום: גיל אבירם

שאטו דה אור 

את "שאטו דה אור" פתחה אור דאי, אשת יין ותיקה ובאר שבעית גאה, כשמולה מטרה אחת - לייצר חווית בר יין גבוהה בעיר העתיקה. לשם כך היא אצרה תפריט יין מגוון ועשיר של יינות מכל העולם ומכל הסגנונות, אבל עם דגש רב על יינות ישראלים מיקבים קטנים ומצוינים. יחד עם שף המקום, היא תפרה תפריט צלחות וביסים שיעשו כבוד ויילכו נהדר עם היינות הנמזגים, ושמתכתב עם השוק המקומי ופועל לפי ההיצע היומי שלו. מדובר במקום מהודק עם וייב בלייני ומתוחכם, שלגמרי אפשר לבלות בו ערב שלם ולצאת שבעים ובראש טוב, ואפשר גם להגיע לדרינק וכמה ביסים ולהמשיך הלאה. מדי פעם מארחת אור ייננים, מזקקים, ושאר אנשי מקצוע מסצנת האלכוהול הישראלית, כך ששווה להתעדכן בעמוד האינסטגרם שלהם ולראות מה מתרחש ומתחדש.

שאטו דה אור
הרצל 23, באר שבע
שני-חמישי ושבת 19:00-23:00

צ'אצא בר, צילום: באדיבות מנהלת העיר העתיקה באר שבע

צ׳אצ׳א בר

באופן עקרוני אנחנו משתדלים להמנע מביטויים ״מקום חובה״  - שום דבר הוא לא חובה, הכל כאן בגדר המלצות וכל אחד יכול לבחור את מה שמתאים לו. אבל יש מקום אחד שממש שווה לבקר בו כשאתם בעיר העתיקה של באר שבע. נסייג בכך, שה"צ׳אצ׳א בר" הוא לא לכל אחד. המקום מחולק לשניים, פאב קטנטן ואינטימי בפנים עם שניים וחצי שולחנות, לצד חצר ענקית ומרווחת מאוד עם שולחנות ענק ובר נרגילות. המקום הוא מעין הכלאה בין פאב נרגילות למסעדה גיאורגית – יש מי שיגיעו לכאן כדי לעשן ולשתות, אך יודעי הדבר יגיעו לכאן בשביל האוכל הנהדר שמוגש כאן. ואנו גלורי (הבעלים) ומשפחתו מכינים במקום את כל סוגי המאכלים הגיאורגים המסורתיים המוכרים: חצ׳אפורי, אימרולי, מגרולי, מומו, חינקלי, צ׳וצ׳חלות ועוד שלל מנות שמוכרות פחות לקהל הישראלי, והכל טרי בעבודת יד, וטעים כל כך. לצד האוכל המשובח ושלל הבירות והדרינקים היותר שגרתיים, תמצאו גם יינות גיאורגים ושאר ליקרים מסורתיים שואנו רוקח כאן, ומגיש לצד הכנסת אורחים מהשמחות והנדיבות שיצא לנו לפגוש. בקיצור, עשן נרגילות והכל, על ביקור במקום הזה לא היינו מוותרים.

צ׳אצ׳א בר
הפלמ״ח 65, באר שבע
כל השבוע 17:00-01:00

בית הבירה, צילום: באדיבות המקום

בית הבירה 

בסמטה קטנה ברחוב החלוץ, מסתתר לו מקום קטן, שלמי שלא מכיר הוא זה בתחילה כמו "חור בקיר" או מאורת שיכורים. אבל למעשה, המקום הזה הוא בית לפרויקט מיוחד ולא מאוד שיגרתי בנוף הבאר שבעי שותה ה"טובורג" וה"גולדסטאר". בבית הבירה תמצאו מגוון מסחרר של בירות (מהחבית או בבקבוק), שאת חלקן הגדול כנראה לא פגשתם מעולם. גם את המושג בירה, החבר׳ה כאן מותחים לקצה, כשהם מייבאים, אוצרים ומייצרים בירות מחומרי גלם שונים והרפתקניים, ובטעמים שונים ומשונים. בירת מלפפון חמוץ, בירת גלידה, ושאר טעמים שנשמעים יותר כאילו נלקחו מספרי הארי פוטר, ופחות כמו בירה שהייתם מצפים ללגום ברחובות העיר העתיקה של באר שבע. אבל אז מגיעים לשלב המזיגה ובאופן מפתיע, גם הבירות הביזאריות ביותר מתגלות כטעימות ונעימות לשתייה. על המיזם המיוחד והחמוד הזה, אמון גלעד נאמן, מורה של״ח בעברו ויצרן בירה בהווה, שגם מייצר במקום את מותג הבירה שלו ״חלוץ חדש״. אז אם אתם הרפתקנים ומוכנים לניסיונות וטעמים לא שגרתיים, זה לגמרי מקום ששווה ביקור.

בית הבירה
החלוץ 29, באר שבע
ראשון-חמישי 13:00-23:00, שישי 9:00-15:00, שבת 18:30-23:00

זאלאמה ACB, צילום: sight - film and photography

זאלמה ACB 

ל"זאלמה" אמנם לא הגענו במסגרת הסיור עם אביב, אבל לא יכולנו שלא להכניס את המקום הזה לרשימת ההמלצות. מדובר בבר "ספיק-איזי" נסתר שרק יודעי דבר ידעו כיצד למצוא אותו. כשתדפקו על הדלת התמימה למראה שנמצאת בפאתי מרכז קניות ישן ומוזנח במרכז העיר, היא תיפתח ותגלו שמאחוריה מסתתר בר אפלולי בעל קירות אדומים ועמוסי משקאות עם וייב של שנות ה-20, ברמנים ומיקסולוגים מלאי סטייל ופאסון, ותפריט משקאות מתוחכם ונהדר המורכב מקוקטיילים קלאסיים לצד קוקטיליים יצירתיים, שיצר הצוות במקום. יש גם מה לאכול ליד הדרינק, אם כי הפעם האוכל הוא דווקא שחקן המשנה ולא הכוכב הראשי, ויש שעות שמחות ומבצעי אחד פלוס אחד. בגדול מדובר במקום שיסגור לכם את הביקור הבאר-שבעי בקלאס הכי גבוה שרק אפשר.

זאלמה ACB
הנגרים 4, באר שבע (משמאל לפיצה, דרך הדלת האפורה)
כל השבוע 19:00-01:00

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...