וינונה פוראבר

כשאנשי היין הטובים בתל אביב מתכנסים לחודש של חגיגות

בבר היין וינונה פוראבר חוגגים את "פברואר סומלייה" • בדיזנגוף סנטר מתקיים יריד יפני שווה במיוחד • בקרוסלה של אוזריה ממשיכים באירוחים של שפים מסקרנים • ובג'ורג' מזמינים אתכם לחופשה קולינרית למתקדמים • כל מה שטעים וצריך לדעת

[object Object]

חודש סומלייה בווינונה פוראבר

בר היין התל אביבי וינונה פוראבר יארח מדי שבוע לאורך פברואר סומלייה, שיבחר בעצמו את תפריט הכוסות שיוגש במקום, לצד תפריט אוכל מיוחד של השף אביתר מלכה. זה יתחיל ב-9 בפברואר עם אביתר ברעם, סומלייה מסעדת הפרדס (שיבוא למזוג בעצמו למחרת, 10 בפברואר). נועה אבן, הסומלייה של &מושיק, תיקח את המושכות ב-ב-16 בפברואר (ותמזוג בעצמה למחרת), ואילו ניצן גרנות, הסומלייה של קלארו, יחתום את החודש ב-24 בפברואר (ויגיע למזוג למחרת).

בספיישלים של מלכה: פרפלה כבדי עוף בציר עוף חום, בצלים ופלפל שחור; וסשימי טונה בלו פין באגווצ'לה קלמנטינות, סלסת מלפפון, שאלוט ופומלה.

וינונה פוראבר, שלמה המלך 2, תל אביב 

דנה-לי ברמן, צילום: איתן וקסמן

הגפן מארח

הגפן – חצר יין מקומי ביפו מארח היום (שלישי, 4 בפברואר) החל מ-18:00 את השפיות דנה לי ברמן וברברה צליל לערב חד פעמי, שמשלב בין טעמים מקומיים, השראות ים תיכוניות ופרשנות אישית של השתיים. בתפריט המיוחד: קובנה ירוקים עם חמאת לימון זעתר מוקצפת (26 שקלים); סשימי דג לבן בכבישה קרה עם ויניגרט תפוז דם, שומר מוחמץ, דואה וקרם פרש מתובל (71 שקלים); וטרטר בקר על קרעי חלה בחמאה מזוקקת (68 שקלים).

הגפן – חצר יין מקומי, נועם 3, יפו

טקס תה יפני, צילום: ד''ר אזוקו מדה דר

היריד היפני בדיזנגוף סנטר

היום (שלישי, 4 בפברואר), עד 19:00 בערב, יתקיים בדיזנגוף סנטר תל אביב (בניין A, רחבת רנואר) יריד יפני מסורתי שמעניק הזדמנות מיוחדת לחוות את ארץ השמש העולה. גולת הכותרת היא טקסי תה אותנטיים, שיועברו החל מ-14:30 על ידי ד"ר קזוקו קמדה-מדר, פרופסור לתולדות האמנות היפנית, וכוללים הדגמה של הכנת תה מאצ'ה לצד הסברים וטעימות (50 שקלים, תדירות הטקסים בהתאם לביקוש). בנוסף תוכלו לנשנש מתוקים יפניים וכדורי אורז, ללגום סאקה, להצטלם עם קימונו אמיתי על רקע קיר יפני ולהתרשם מתערוכת צילומים חוצת תרבויות. 

דיזנגוף סנטר, תל אביב

אליעד דנון בקרוסלה של אוזריה, צילום: אסף קרלה

אוזריה מארחת 

גם במהלך פברואר תתארח בחלל הנקסט דור של אוזריה נבחרת שפים מובילה לטובת סדרת פופ אפים עם ספיישלים שנבחרו בקפידה. בין 5 ל-7 בפברואר אליעד דנון (לשעבר שף אונזה) יציע מנות כמו מוח עגל (צלפים, ציר עוף לבן ו"כיסוני הפתעות") וגלידת ארטישוק; בין 12 ל-14 לחודש יגיש עומר טל, שמתמחה בבישול טבעוני, פרחי קישוא פריכים ממולאים בגבינת קשיו וגם חציל וקבב מבשר חדש; בין 20 ל-21 יגיע תורם של אריק דרחני ומולי מגריסו עם ספיישלים דוגמת מוטבל (סלט חצילים עם יוגורט חם, חמאה מזוקקת ופיסטוקים) וסולטאץ (קינוח פודינג אורז, קרמבל חלווה ובננות בטופי מלוח); והקונדיטור עידן קושניר (רביבה וסיליה, אורבן בייקרי) יסגור את החודש ב-28 בפברואר עם טרטלט צנובר, תותים וליים ואקלייר תות למון גראס.

אוזריה נקסט דור, מטלון 44, תל אביב

עומר אלוני על האוכל, צילום: מריאנה סטבנבה

השקת מהדורה מוגבלת של וודקה אבסולוט במחווה לאנדי וורהול

מהדורה חדשה ומוגבלת של וודקה אבסולוט, שנושאת את שמו ודמותו של אנדי וורהול, תושק ביום שני ה-10 בפברואר בגלריה אירופה – חלל האירוח החדש של קבוצת קפה אירופה בתל אביב. לרגל האירוע יציג החלל יצירות מקוריות של האמן שהושאלו במיוחד מגלריה תירוש ומאספני אמנות פרטיים (חלקן אף יעמדו למכירה), כאשר ההיסטוריונית יערה קידר תפתח את הערב עם ההרצאה "האופנה על פי וורהל". על החלק הקולינרי, שיקבל במה אחרי ההרצאה, יופקד השף עומר אלוני עם תפריט בהשראת וורהול ומנות כמו פסטה וודקה בפחית מרק קמפבל ופופ בננה ספליט.

עוד על סדר היום: הופעה של הסופרגרופ הישראלי Basic Conflict שתבצע קאברים של וולווט אנדרגראונד וניקו (מאלבום ה"בננה" המפורסם שוורהול עיצב את העטיפה שלו), כמו גם קוקטיילים מבוססי אבסולוט, כמובן (בתוספת תשלום).
280 שקלים לכרטיס / 370 שקלים לכרטיס הכולל בקבוק אבסולוט וורהול. פתיחת דלתות ב-19:00. לרכישת כרטיסים.

גלריה אירופה, הרצל 3, תל אביב

מסעדת הפרדס במלון ג'ורג', צילום: עמית גירון

חופשה קולינרית למתקדמים בג'ורג'  

מלון ג'ורג' שבתל אביב מזמין אתכם ל"חופשה קולינרית למתקדמים" בת 24 שעות, שתתקיים ב-13-12 לפברואר. בלו"ז: ארוחה זוגית במסעת פרדס; פאנל שפים בהנחיית "הטבח" גורי אלפי ובהשתתפות רז רהב וישראל ברגר; "ארוחת בוקר בארבע ידיים" במסעדת הלופט, בפיקוחם של שף ניצן רז ושף קונדיטור עופר ברק; מאסטר קלאס יין עם הסומלייה של הג'ורג' אביתר ברעם ועוד.

החל מ-2,100 שקלים לחדר זוגי (600 שקלים הנחה ללקוחות אמריקן אקספרס). הזמנה טלפונית בלבד ב: 077-5705930/1

מלון ג'ורג', טל ישראל 5, תל אביב

הבנות אוהבות אוכל, צילום: מתן כץ

 "הבנות אוהבות אוכל" בבית האדום

הבית האדום שבתל אביב חוזר לארח את "הבנות אוהבות אוכל" לשתי ארוחות חורפיות נוספות, ב-26 בפברואר וב-3 במרץ. הפורמט הפעם משתנה לאפריטיבו מאוחר, שמתחיל ב-20:00 בערב. כרטיס הכניסה (120 שקלים) יקנה לכם שני דרינקים ומגש פתיחה של פוקצ'ה וממרחים תוצרת בית, שאליהם תוכלו להוסיף מנות מושלמות לשרינג מתוך תפריט משתנה, דוגמת קציצות דגים במטבוחה (78 שקלים); מילפיי שפונדרה עם ביצה רכה (84 שקלים); ופחזניות פרמז'ן, סרדינים כבושים וסקורדליה (54 שקלים). לקינוח: מוס שוקולד וקרמבל קקאו (36 שקלים) וקרם לימון טוויל שקדים (32 שקלים).

הבית האדום, ישראל מסלנט 37, תל אביב

פסטיבל באנים ב"אוטוטו", צילום: אנטולי מיכאלו

פסטיבל באנים באוטוטו 

אוטוטו, האסייתית שברחובות, מקיימת במהלך חודש פברואר פסטיבל באנים, עם תפריט ספיישלים של לחמניות באן מאודות ואווריריות במגוון מילויים, חלקם מפתיעים למדי. קבלו דגימה: פואה גרה בורגר (לחמניית שמרים שחורה, קציצת בקר ממולאת כבד אווז, איולי כמהין ודף זהב אכיל – 92 שקלים); קריספי באן שווארמה יפנית (לחמניית באן מטוגנת בפנקו, שווארמה, טחינה גומא וקארי צהוב – 72 שקלים); באן אסאדו מפורק (64 שקלים); סביצ'ה באן (טוסטוני באן במילוי סביצ'ה דג לבן, עשבים טריים, סויה ושמן זית – 58 שקלים); ובאן קינוח ממולא מנגו (42 שקלים).

אוטוטו, אלי הורוביץ 4, רחובות. כשר

רובע בר יין, צילום: יח"צ

 רובע בר יין מתרחב לקריית אונו

רובע בר יין מתחדש בסניף נוסף – הפעם בקריית אונו. הלוקיישן החדש מתפרס על פני 200 מ"ר, כולל 100 מקומות ישיבה ומחולק למסעדה ולבייקרי.

הבייקרי פותח את שעריו מדי בוקר ב-8:00 ומציע לחמים ומאפים שמוכנים במקום, ובימי שישי אפשר לרכוש בו מארזי מתנה עם יינות, פרחים וחלות לשבת. במסעדה תמצאו את המנות האהובות של הרשת דוגמת השניצל הענק (69 שקלים), סלט בורגול כרובית (59 שקלים) ורביולי פולנטה (69 שקלים), ותוכלו ליהנות מריפיל קפה חינם בין 10:00 ל-16:00, מארוחות עסקיות עם 15 אחוז הנחה בין 12:00 ל-16:00, ומהאפי אוור בין 17:00 ל-19:30 עם 50 אחוז הנחה על האלכוהול ו-20 אחוז הנחה על האוכל. בקיצור, אקשן מסביב לשעון.

רובע בר יין, יצחק נבון 6, קריית אונו

אפרטיבו בפומו, צילום: אסף קרלה

אפרטיבו בפומו

פומו האיטלקית שברמת החייל מציגה אפריטיבו עם 25 אחוז הנחה על כל המנות שבתפריט (כולל אלכוהול), בימים ראשון עד חמישי בין 17:00 ל-19:00. במנות המומלצות: ברוסקטה טונה (עגבניות שרי, כוסברה, צלפים ואיולי – 82 שקלים); פילה דג ים (ניוקי, ארטישוק, אפונה, חמאה, לימון, יין לבן ועשתי תיבול – 154 שקלים); ופסטה מלפדיני תרד (פורטובלו, שום, כרישה, יין לבן ושמנת – 88 שקלים).

פומו, הברזל 11, רמת החייל, תל אביב

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...