הכי טוב בפריז: אסף גרניט וקבוצת מחניודה קוטפים עוד תואר

בר היין "שאנה" של אסף גרניט נבחר לטוב ביותר בפריז ונכלל גם ברשימת 20 המסעדות המובילות בעיר, ברשימה היוקרתית של "לה פיגארו"

"שאנה" הפריזאי, הכי טוב בפריז. צילום: "השועלים"

בר היין של השף אסף גרניט ושותפיו אורי נבון, דן יושע ותומר לנצמן , "שאנה", זכה בתואר בר היין הטוב ביותר בפריז לשנת 2024 - זאת במסגרת הדירוג היוקרתי השנתי של העיתון "לה פיגארו". המסעדה, שנפתחה רק לפני כשנה, אף נכללה ברשימת 20 המסעדות המובילות בבירה הצרפתית.

שם את ישראל על המפה. אסף גרניט,

את המקום מובילים בפועל השף אביתר פרימט ומנהל היין והסומלייה בנג'מין פטרו.

המנות ב"שאנה". הכרה בינלאומית, צילום: השועלים

זו אינה הפעם הראשונה בה מסעדה מבית היוצר של גרניט זוכה להכרה ברשימה היוקרתית. לפני חמש שנים בדיוק נכנסה מסעדת "שבור" של הקבוצה לאותה רשימה נחשקת, והמשיכה להצטיין כשזכתה בכוכב מישלן היוקרתי.

נחשב להישג משמעותי. צוות ה"שאנה", צילום: השועלים

הדירוג השנתי של "לה פיגארו", המציג את 20 המסעדות הטובות ביותר בפריז, נחשב לאחד המדדים החשובים בעולם הקולינריה הצרפתי, והכללתו של "שאנה" ברשימה, יחד עם הזכייה בתואר בר היין המצטיין, מהווה הישג משמעותי למטבח הישראלי בבירת הגסטרונומיה העולמית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר