נס הסופלקי: לא ציפינו למצוא כאן שיפודים כל כך טעימים

השף תומר אגאי שהצטרף לאחרונה לגרקו, משיק עמה את "הסופלקיה" - דוכני גריל יווני של שיפודים, לקחת לדרך מגולגלים בפיתה או לפתוח איתם שולחן • טעמנו, נו מה

הסופלקיה. שיחוק של קונספט. צילום: אמיר מנחם

רק אל תקראו להם שיפודים בפיתה, או אולי דווקא כן? המילה היוונית "סופלקי" היא צורת הקטנה של "סובלה" - שיפוד - כך שפירוש שמה של המנה האיקונית הזו הוא בעצם שיפוד קטן. ומה טוב בשיפודים קטנים? אפשר לאכול יותר מהם, כמובן, לעשות מיקס-אנד-מאצ' וליהנות פי כמה.

***

רשת גרקו מודעת היטב לכוחו של הסופלקי, ובשל כך היא משדרגת ומרחיבה בימים אלה ממש את הקטגוריה הזו בתפריט שלה. כאן נכנסת לתמונה "הסופלקיה" - קונספט של דוכני גריל יווני ייעודיים שמוקמים בכל מסעדות הרשת, ומהם תוכלו להזמין מנה מגולגלת בפיתה בטייק אוויי, ולחלופין - לפתוח שולחן במסעדה עצמה ולרדת על מנה גדושה שמגיעה במגש מתכת. בסניפים מסוימים (כמו הרצליה), הסופלקיה מופרדת מהמסעדה עצמה, ואילו באחרים (כמו הוד השרון) היא חלק ממנה, אבל כששאלנו, הובהר לנו שתמיד יש מישהו שמופקד עליה.

תומר אגאי, קאמבק משמח, צילום: אמיר מנחם

למרות שהוד השרון היא לא בדיוק אתונה, פיראוס או סלוניקי - לטוב ולרע - קפצנו לגרקו המקומית כדי להתרשם מהקולקציה הבשרנית, שעליה חתום לא אחר מהשף תומר אגאי. אגאי, שסגר לפני כמה חודשים במפתיע את מסעדת סנטה קתרינה, הצליח להפתיע אותנו שוב כשחבר לאחרונה לרשת גרקו, והנה טביעת האצבע שלו כבר באה לידי ביטוי וזה משמח.

על אף שכל מנות הסופלקי שגרקו מציעה עברו ריענון מקיף, הומלץ לנו להתמקד בשלוש המנות החדשות באמת, שלא היו זמינות עד כה ברשת: נקניקיות טלה, אורגנו ושומר (76 שקלים במגש / 56 שקלים בפיתה מגולגלת); שיפודי כבד עוף ושומן טלה (68 שקלים במגש; 52 שקלים בפיתה); ושיפודי אנטריקוט (98 שקלים במגש / 78 שקלים בפיתה). ימתינו בסבלנות לגיחה הבאה שלנו למקום - גירוס עגל וכבש, קבב יווני, פרגית במרינדה וקציצות זוקיני צמחוניות.

מגש נדיב, צילום: אמיר מנחם

כל מגש נדיב למדי וכולל צמד שיפודים (מלבד הנקניקיות שכולן ננעצו על שיפוד אחד), אמנם לא מאסיביים במיוחד אבל רחוקים מלהיות קטנים. מצאנו ששני שיפודים לאדם מספיקים בהחלט. השיפודים הונחו על משולשי פיתה טרייה מתובלים בשמן זית ובאורגנו, לצד בצל עם סומאק, פטרוזיליה ועגבנייה בגריל, כמו גם שני רטבים/מטבלים שצוותו למנת הבשר. המנות המגולגלות קטנות יותר וכוללות שיפוד מפורק אחד, ירקות ורטבים בילט אין.

זה המקום להגיד, עם יד על הלב, בשורה התחתונה - הקונספט הוא פשוט שיחוק.

בכל המנות, הבשרים הוכיחו את עצמם כעסיסיים, טעימים ומתובלים למשעי - במיוחד כבד העוף שהיה נימוח - והשיפודים שלנו נותרו עירומים לחלוטין תוך זמן קצר. דווקא מנת הנקניקיות היתה הכי פחות לטעמנו מבין השלוש (לשומר, בכל זאת, יש בה טעם אניסי נרכש) - אבל גם היא חוסלה יפה מאוד.

אין ספק שהרטבים המדויקים הם הג'וקר פה. כל מנה שהזמנו גובתה בסקורדליה (ממרח שום יווני) מעולה כברירת מחדל, כאשר לנקניקיות שודך רליש פלפל שיפקה מתקתק-חריף אש (לא מומלץ לטעום קודם על כפית גדושה); לכבד צוותה צלוחית בצל קונפי; ועם האנטריקוט האדמדם קיבלנו סלסה ורדה שקלעה בול.

רטבים שהם אקס פקטור, צילום: אמיר מנחם

הטריק, כך גילינו, הוא לקחת פיסת בשר, להניח אותה יפה על משולש פיתה משוח ברטבים (שלגמרי אפשר לנשנש כמנה ראשונה, אגב), לבזוק למעלה קצת בצל סומאקי, לפתוח פה גדול בלי לדפוק חשבון ואז ללעוס, ליהנות ולשתוק, מקסימום להנהן למי שיושב מולנו בקטע של "יאסו, שיחקנו אותה". לגמרי שווה, לגמרי נחזור.

תפריט הסופלקיה מוגש בכל מסעדות גרקו - אזורי חן ת"א, פרישמן ת"א, הוד השרון, קרית אונו וראשון לציון

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר