שוק נתניה הוא שוק ותיק ומוכר היטב, יש לו צבעים קולות וריחות משלו, וטביעת אצבע נוכחת, כמו לכל שוק גדול ורציני בארץ. בשנה האחרונה התחדש השוק במרחב בילוי הפועל ביום ובלילה, ומשלב את תחושת השוק האותנטית על תוצרתו ודוכניו, עם פוד-טראקס ואווירה בליינית ונהנתנית, שנועדה להוסיף נדבך לחוויית הביקור בשוק, כמו גם לייצר מקום בילוי חדש בעיר.
״חצר השוק נתניה״ זה קומפלקס חדש הממוקם בלב השוק, תחת כיפת השמיים, באזור אשר כונה בעבר ״שוק העופות״, ועבר שיפוץ מסיבי כדי מחד לשמר את הנראות והייחוד שלו, ומאידך להפוך אותו למתחם בילוי אולטימטיבי. הקומפלקס מורכב משני מתחמים, כל אחד בעל יחוד וסגנון משלו - בר הקופסה והטריבונה.
בר הקופסה
הקופסה הוא הבר השכונתי החדש בשדרת הברים הישנה של השוק (הנקרא על שם האצטדיון המיתולוגי של נתניה, ששכן בזמנו ממש בהמשך הרחוב), החולש על פני מספר באסטות שחוברו למתחם אחד. ניתן למצוא בצדו האחד בר יין וקוקטיילים ובצדו השני מטבח המנפק שלל מנות קלילות וטעימות, באווירת בר תוססת. בר הקופסה הוא מקום אידאלי לבאי השוק המגיעים לסידורים וקניות לעצור לאתנחתא קלה לדרינק וביס, או לסגור פינת רעב ולהמשיך שבעים ומרוצים בסשן הקניות והסידורים.
הטריבונה
הטריבונה נמצאת בחלקו הפנימי העליון של שוק העופות, והיא בעצם חצר פוד טראק עם שולחנות ישיבה, אמנות רחוב, במה להופעות, ואווירת רמבלה כללית. הטריבונה מחולקת לשני אזורי ישיבה מוגדרים, עם תפריטים שונים בכדי לייצר הפרדה ולשמור על כשרות: הטריבונה הדרומית מגישה תפריט שף חלבי, והטריבונה הצפונית מגישה תפריט שף בשרי.
״חצר השוק״ פעילה ופתוחה לקהל הרחב בימי רביעי וחמישי בערב, בהם היא מארחת במתחם ״הטריבונה״ הופעות חיות של אמנים שונים, מוכרים יותר ומוכרים פחות, ובימי שישי בצהריים, אז נערכת בה קבלת שבת (עד שעה לפני כניסת שבת), והמקום כולו הופך לטברנה אחת גדולה – הדי ג׳יי מנגן מוזיקה ישראלית מכל הז׳אנרים, המשקאות נמזגים כמו מים, וכולם רוקדים את עצמם לתוך הסופ״ש. (בימים ראשון-שלישי המקום משמש כחלל לאירועים פרטיים).
גם התפריטים המוגשים במקום הם חגיגה של השוק, כשכל המנות מתבססות על הפרודוקטים הנמכרים בדוכני הסמוכים. אנחנו הגענו לדגום את המקום בשישי בצהריים בדיוק בזמן ל״קבלת השבת״ והתמקדנו בתפריט הדגים החלבי והקליל שמוגש במקום בשעות הללו (בשעות הערב התפריט משתנה).
פתחנו את הארוחה עם לחם הבית (29 שקלים) וצלחת חריפים (18 שקלים), שהפכה להיות מעין פריט חובה כמעט בכל תפריט. אין ספק שכשעושים את זה נכון, מדובר בחוויה נהדרת, וצלחת החריפים כאן אכן הייתה כזאת ממש, עם שלושה סוגי חריף שונים וטעימים במיוחד, לצד תלולית שמנת קרה ומרעננת ושום קונפי, שהשלימו את החוויה, וגרמו לכך שהשארנו צלחת מבריקה.
המשכנו עם שלוש מנות דג: טרטר דג ים (68 שהגיע בטייק מעניין ושונה בז׳אנר, עם קוביות גזרים צבעוניים, אננס, רוטב נאם טאם ועשבים ירוקים; קרפצ׳יו דג לבן (64 שקלים), שהוגש עם לאבנה, עגבניה, סומק, צנוניות, עירית, קשיו, וכמות נדיבה של שמן זית טוב, והיה פשוט נהדר; ועראיס דגים (66 שקלים) לצד טחינה פפריקה, מנה שבמבט ראשון נראתה לא אטרקטיבית במיוחד, אבל לאחר שנטעמה נתגלתה כאחת הערוסות הטובות שיצא לנו לטעום לאחרונה. אנחנו הגענו לארוחה קלילה, אך ניתן למצוא בתפריט גם סלטים, צלחות גבינות, פיצות, פסטות צ'יפס, רגיל או בטטה ומנות מתוקות.
לצד האוכל לגמנו מתפריט הקוקטיילים היצירתי שנמזג במקום, שבראשו כיכב קוקטייל מרקט ג׳אנק, על בסיס ערק זפאייר פרימיום, וורמוט לבן, וסירופ עשבים ביתי – קוקטייל פשוט לכאורה, אבל כזה שהשתלב נהדר עם המנות שלקחנו, והיה אלכוהולי וחזק למדי, אבל עדיין מאוזן חלק ונעים מאוד לשתייה.
גם על תפריט היין של המקום שווה להתעכב רגע, כי מעבר לכך שמככבים בו יופי של יינות ישראלים, בעלי ״חצר השוק״, בשילוב עם חברת “wine & friends”, בחרו להפוך אותו לפרויקט הנצחה מיוחד, בו כל בקבוק יין מקבל תווית עם פניו וסיפורו של חלל מלחמת ״חרבות ברזל״, במטרה לכבד ולזכור אותם. את הבקבוקים ניתן לשתות במקום וגם לרכוש הביתה.
לסיכומו של עניין, מדובר במקום חמוד ומרענן בנוף השוק, שמהווה יופי של אופציה ליציאת ערב קז׳ואלית, ויכול להתאים בול גם למי שמחפשים הפסקת צהריים ותדלוק מצב רוח, בין הקניות וסידורי הבוקר של שישי לבין הבישולים והאירוח של שבת. בטח בימים כואבים ועצובים אלה, קצת עראק, ביס עראיס משובח, והרבה מוזיקה שמחה ומרימה.
חצר השוק נתניה
ישראל זנגוויל 7, נתניה
רביעי-חמישי 19:00-1:00, שישי 10:00 עד שעה לפני כניסת שבת, מוצ״ש 21:00-1:00
כשר