למרות העובדה שיש באיזור גבעת שמואל לא מעט מקומות לאכול בהם, תמיד נדמה שאין באמת מספיק. ביסטרו דלי החדש שנפתח הגיע לתרום לתחושת ה"יש איפה לאכול" בעיר, והוא מספק מנות חלביות כשרות במחירים הוגנים. לבעלים, דימה זיבוב, יש מסעדת ביסטרו ברמת גן המתמחה באוכל מוכן, ודווקא עכשיו בזמן מלחמה, כשעסקים רבים לא יודעים מה יילד יום – הוא בחר לפתוח את המסעדה שמלווה בחנות, שבהמשך הוא מקווה להצמיד אליה גם מעדניית אוכל בשרי מוכן לשבת.
המקום, שנמצא בסמיכות לאוניברסיטת בר אילן, מעוצב כחנות מגניבה עם פריטים מגוונים למכירה, בהם פסטות, יינות, ממרחים וכלי הגשה, והישיבה במרפסת המקורה בחוץ אמנם קרירה בימות החורף, אבל המקום עצמו נעים, ביתי ונוח.
לא תוכלו להזמין כאן רק כוס יין, אלא לקנות בקבוק שלם במחיר של 45 שקלים (לא רחוק ממחיר כוס במקום אחר). יגישו לכם את בקבוק היין לשולחן ותוכלו לשתות ממנו כרצונכם, ואת השאר – אתם מוזמנים לקחת הביתה. קונספט המחירים הנוחים ממשיך גם בתפריט האוכל, עם מנות פסטה גדולות במיוחד וקינוחים שעולים 29 שקלים בלבד.
בין המנות, כרגע בתפריט ההרצה, תוכלו למצאו ארוחות בוקר עם מגוון חביתות או שקשוקה (64-69 שקלים), מנות פתיחה כמו קרפצ'יו סלק סו ויד או חציל שרוף על גחלים (29 שקלים), מנות בוקר לאורך כל היום – סלמון אגז רויאל או ברוסקטה אבוקדו (49 ו-39 שקלים, בהתאמה), מגוון טוסטים (45 שקלים), פסטות שכוללות פסטה ורדה, סלמון וברוקלי וראגו פטריות ויין לבן (49-59 שקלים), סלטים וקינוחים – ברד פודינג או עוגת גבינה באסקית (29 שקלים).
מנות הפתיחה מגיעות עם פוקאצ'ה חמימה וטרייה. אנחנו קיבלנו לשולחן את החציל השרוף שמזולפת עליו טחינה וקונפי שום לצד פרוסות פלפל צ'ילי, וקרפצ'יו סלק ברוטב ויניגרט ובלסמי עם אגוזי מלך ופטה. אמנם הביצוע היה טוב, אך סך הכל מדובר במנות פשוטות יחסית ולא מאוד מרגשות, כאלו שסביר להניח שאם לא היו עולות 29 שקלים היינו מעדיפים לדלג עליהן ולהגיע לעיקר.
אל השולחן התחיל להגיע העיקר: קרוק מאדאם (לחם קסטן, איולי שום, גבינת ברי, מוצרלה, ביצת עין ורוטב הולנדייז), שהסב נחת גדולה לטועמים, עם לחם פריך וקלוי טוב, מעליו ביצת עין שתוכה החלמוני החמים פורץ החוצה עם חיתוך הסכין, פנים המנה גבינתי, שמנמן ומשתלב היטב בעושר של רוטב ההולנדייז. זו מנה עשירה, מנחמת ושמחה, וללא ספק כזו שנזמין שוב.
הבאות שהגיעו לשולחן היו הפסטות: ראגו פטריות ויין לבן (רגטוני, שמפיניון, פורטובלו ופטריות יער מוקפצות עם שום, שמנת, יין לבן סביניון בלאנק ופרמזן), ופסטה סלמון וברוקולי (רגטוני, נתחי סלמון צרובים, שום, רוטב שמנת, פרחי ברוקולי, צלפים, פרמזן ופטה מעודנת). שתיהן היו במידת עשייה אל דנטה מצוינת, עם רוטב שנמסך לתוכן גם הוא בדיוק במידה. ראגו הפטריות הצליח להעביר את טעם היער העז שמתוכן יצאו, בשילוב מוצלח במיוחד של שמנת ושום (אולם היין כמעט שלא הורגש). מדובר במנות גדולות מאוד, שכל אחת יכולה להספיק לשניים.
בניגוד לפסטות, דווקא הקינוח היה קטן יחסית – בעיקר עוגת הגבינה הבאסקית שהייתה מהטובות שטעמנו והצליחה לשלב, במקום שעוגות רבות נכשלות בו, גבינה ושמנת בדיוק מצוין שיצר מרקם חלבי נמס בפה שאחריו אי אפשר להגיד הרבה מלבד "אווו" מתפעל. גם הברד פודינג (קרעי קרואסון אפויים ברוטב אנגלייז, רוטב טופי תפוזים וקרם מסקרפונה) היה מפנק ועשיר בטעמים, אם כי לטעמנו מעט כבד מדי, וגבינת המסקרפונה הניטרלית מעליו לא הוסיפה לו במיוחד (למזלו, הוא היה מפוצץ טעמים גם בלעדיה).
בשורה התחתונה: זו מסעדה עם קו ברור, שמצליחה להביא מגוון מנות פשוטות לצד מיוחדות – ועם זאת לא להתפזר עם עודף סגנונות וטעמים, בטווח מחירים הגיוני ושווה לכל כיס.
ביסטרו דלי
ז'בוטינסקי 512 גבעת שמואל | 03-5740740
ראשון - חמישי 08.00-22.00 | שישי 9:00-15:00
כשר