לא רק שלוות עולמים ואקליפטוס ברוח, בשנים האחרונות מספקת פרדס חנה - כרכור גם סצנה קולינרית משגשגת, שהולכת ומתפתחת עוד ועוד, וטומנת בחובה הפתעות טעימות ומסקרנות במיוחד. לצד מסעדות שכבר הפכו לשם דבר ומוכרות לכל, כמו רוברטה וינצ׳י, האיטלקית של השף עידו פיינר והמחתרת התאילנדית המוצלחת, פרוסים ברחבי המושבה עוד עסקים ובתי אוכל מפתיעים צבעוניים ומאוד מיוחדים. אספנו כאן כמה המלצות שוות במיוחד, חלקן חדשות, ואולי קצת פחות מוכרות, לפעם הבאה בה אתם מגיעים לאזור, אם תשאלו אותנו – שווה להגיע לכאן במיוחד ליום כיף קולינרי.
״לפֶּה״ של דניאל קיציס
את דניאל קיציס, חלקכם אולי זוכרים מ״משחקי השף״, או מפופ אפ החלות שהקימה בתל אביב בתקופת הקורונה. לפני מספר חודשים פתחה קיציס מקום חדש "לפֶּה" דווקא בפרדס חנה, לאחר שהשאירה את תל אביב מאחור, ועברה לגור עם אחותה באיזור.
המקום הקטן של קיציס הוא שילוב מנצח של מאפייה, קפה ומעדנייה, ומגיש את כל החשודים המיידים של עולם ארוחות הבוקר, החל ממאפים מושחתים, דרך כריכים עמוסי כל טוב, עוגות, עוגיות וקינוחים דקדנטיים, אבל בניגוד לשטנץ׳ הרגיל, כאן הכל מדבר את השפה של קיציס - רישול מוקפד וסטייל קז׳ואלי, ועדיין פיין ומרשים.
בשעות הצהריים מתווספים לתפריט הבוקר גם צלחות של ממרחים, סלטים צבעוניים ועשירים, ומנות ירק וקטניות פשוט נפלאות (בהמשך מתכננת קיציס להכניס לתפריט גם מנות דגים).
אנחנו הגענו בדיוק בשלב החפיפה שבין הבוקר לצהריים, וכך זכינו ליהנות מכל טוב התפריט. דגמנו מהלחמים הנהדרים שקיציס והצוות אופות במקום, התאהבנו במיוחד בחלת הבצל המטוגן והפרג ובפוקאצ׳ת הקישואים, שהיו תומכות לחימה נפלאות להתמודדות עם שלל צלחות הממרחים השונים שהונחו לפנינו: קרם גבינת פטה פיסטוק ושמיר, שהרגיש כמו חיבוק של תבלינים ושמנת עשירה, עם קראנץ׳ כייפי של פיסטוקים. צלחת החריפים שמוגשת כאן היא בין הטובות שיצא לנו לדגום בז׳אנר (שכבר מצא את דרכו לכל תפריט של כל מקום), כאן החריפים היו בועטים מלאי טעם ומרעננים. היו גם שני סלטים נהדרים, הראשון, סלט קינואה שחורה עם ענבים ועלים ירוקים שהיה רענן, קראנצ׳י וכייפי, והשני סלט חיטה עם משמשים וגזר שהיה מתוק-חמוץ-מלוח ומנחם במיוחד.
גם במתוקים היו לא מעט ביסים שהפתיעו אותנו כמו עוגת גזר עם קראמבל פקאן מלוח, קרם לימון עשיר וחמצמץ שהגיע בקערית של סבתות, עם קצפת לא ממותקת ופירורי קראמבל חמאתיים, ובראוני עצום ונימוח עם ריבת פטל חמוצה חמוצה, שגם אותה מכינים כאן במקום. כל הקינוחים ללא יוצא מן הכלל היו מאוזנים ומדויקים בטעמיהם.
לצד כל אלה מגישים במקום מבחר משקאות, מקפה ועד חליטות תה, לימונדה עם מגוון תוספות ומיצי פרי טבעיים.
המקום אומנם קטן וצפוף, ועשוי בהחלט להיות עמוס, בעיקר בימי שישי, אבל בחוץ יש רחבת ישיבה גדולה. ואנחנו ממליצים בחום להגיע בקבוצה, לפתוח שולחן ולהזמין את רוב, אם לא את כל התפריט.
וכמובן שניתן גם לרכוש הביתה מכל טוב החנות.
לפֶּה
האורנים 14, פרדס חנה כרכור
שני-חמישי 08:00-16:00, שישי 08:00-15:00
View this post on Instagram
בלומס עגלת קפה ובית קלייה
עגלת קפה שהפכה כבר די מזמן לחביבת הפודיז. עוד לפני שעגלות הקפה צצו בארץ כפטריות אחרי הגשם, עמדה לה בכניסה למתחם הידית, העגלה של אסף חניה, כשממש ממול, בקצה המתחם, שוכן לו בית הקלייה ממנו מגיע הקפה של המקום.
את בלומס הקים אסף לאחר שחזר לארץ מאוסטרליה, שם במשך כ-6 שנים למד את אומנות הקלייה וחקר את עולם הקפה, והעגלה כל כולה מהדהדת את התשוקה שלו למשקה. תמצאו כאן תפריט רחב של משקאות קפה מצוינים מזנים שונים ומשובחים, כולם כאמור מגיעים טריים ישר מבית הקלייה שלו ממול, יש כאן קולד ברו (קפה בחליטה קרה) מהטובים שיש בארץ, וגם מאצ׳ה נהדרת. לצד המשקאות ישנם מאפים חמודים שישלימו את החוויה, ואת כל הטוב הזה ניתן לשבת וללגום בחצר רחבת הידיים של מתחם הידית. לאחר שסיימתם לשתות מומלץ לסור לבית הקלייה לשיחה קצרה עם אסף, שהידע שלו בנושא מרשים במיוחד התשוקה שלו לנושא מדבקת. רגע לפני שאתם עוזבים כדאי להצטייד בקולד ברו משובח למקרר הביתי, או בתערובות נפלאות, שאסף והצוות יטחנו לכם במקום לכל דרך שתייה מועדפת.
בלומס עגלת קפה ובית קלייה
מתחם הידית, חרושת 1, פרדס חנה כרכור
ראשון-שני 7:00-14:00, שלישי-חמישי 7:00-19:00, שישי 7:00-15:00
כשר ללא תעודה
ביס/הכפית/קולאז׳
בחודשים האחרונים התחדש מתחם הידית בשלוש עגלות אוכל (פוד טראקס בלעז), עליהם אמונים היזמים אבי קאיש ועומרי מרק, ושתפריטיהן מתבססים כמעט באופן בלעדי על תוצרת חקלאית מהצפון ומרמת הגולן. במקור, המיזם אמור היה לפעול בצפון באזור הגושרים, אך בשל המלחמה העתיק את פעילותו לפרדס חנה, והשתלב בצורה טבעית לחלוטין בנוף ובאווירה של מתחם הידית. העגלות פועלות כמקשה אחת אך מציעות כל אחת חוויית אכילה שונה ומשלימה.
״ביס״ הינו סנדוויץ׳ בר עם כריכים נהדרים בלחמי פוקאצ׳ה משובחים על טהרת הבשר/דגים/צמחוני, ביניהם כריך פורל, מהטובים שיצא לנו לפגוש לאחרונה, עם פורל טרי שמגיע הישר מדג על הדן, רטבים חמצמצים וירקות פריכים; כריך אסאדו מפורק עשיר ושמנמן שנותן לו פייט לא רע ועוד שילובים נפלאים שכולם מסתתרים בתוך לחם טרי ונהדר. לאלו מבינכם המעדיפים להפחית בפחמימות ולהתרכז רק בחלבונים וירקות, יש אפשרות לקבל את אותן המנות במקום בכריך - בסלט.
״קולאז״ הוא בר יין וטאפאס גלילי, שמציע מבחר מכובד של יינות מצוינים מהגליל ומרמת הגולן, ולצדם מנות נשנוש קטנות מיצרניות ויצרנים קטנים, גם הם מהצפון – החל מעלי גפן משובחים בעבודת יד, כדורי גבינה צ׳רקסית מטוגנים במעטה פריך ומתפצח, ועוד שלל ביסים קטנים וכיפיים לצד השלוק.
View this post on Instagram
״הכפית״ היא עגלת גלידה וקינוחים מושחתים. הגלידה, שגם היא בעבודת יד ומגיעה בשתי וורסיות - חלבית וטבעונית, מוגשת מעל כנאפה, בראוניז, ועוגיות עשירות בתוספות.
״ביס״/״הכפית״/״קולאז״
מתחם הידית, חרושת 1, פרדס חנה כרכור
שלישי-רביעי 11:00-22:00, חמישי 11:00-23:00, שישי 10:00-16:00
גיא בורגר
עוד במתחם הידית, תמצאו את ״גיא בורגר״ – טראק שמגיש אך ורק סמאש בורגר וצ׳יפס, אבל כל כך מוצלחים, שאם היה ממוקם בתל אביב, כנראה שהייתם מוצאים את עצמכם עומדים בתור בשבילו. את הטראק פתח גיא בן אשר אחרי שנים בתחום המסעדנות הישראלי, דווקא כי חיפש להתרחק מעבודת המסעדנות הכבדה והסיזיפית, ולפתוח מקום שמגיש אוכל טעים ומשמח, שעדיין ישאיר לו מקום להביא את עצמו לידי ביטוי וגם להתפרנס, אבל בצורה קלילה ונינוחה יותר. ומסתמן שזה עבד לו יופי, כי באמת שמדובר בהמבורגר פשוט נפלא. אל תצפו כאן לתוספות מפונפנות ומוגזמות כי אין, והאמת שהקציצה כל כך טובה, שגם אין בהן כל צורך. אפשר לקבל את ההמבורגר בצורתו הקלאסית, כצ׳יזבורגר, בלחמנייה ללא גלוטן לנמנעים, ואפילו יש גרסה טבעונית ממש טובה. הצ׳יפס שלצדו הוא חגיגה של ממש לחובבי מקלות תפוחי האדמה המטוגנים באשר הם – פריך מבחוץ, רך מבפנים, מתקתק ומלוח בדיוק במידה הנכונה – ציפס שפורט על כל בלוטות העונג האפשריות, ואפילו לא משאיר את האצבעות שמנוניות בסוף הזלילה. מה עוד אפשר לבקש? אולי רק בירה צוננת ליד האוכל, וגם את זה תמצאו כאן. כולל בירות נהדרות של השכנה ממול, מבשלת ״שבט״.
גיא בורגר
מתחם הידית, חרושת 1, פרדס חנה כרכור
שני-חמישי 11:30-22:00, שישי 11:30-16:30
״שבט״ מבשלת בירה
ממש מול מתחם הידית מתנוסס לו בניין מרשים למראה ובתוכו שוכנת מבשלת הבירה ״שבט״ שהוקמה ע״י ניל וסרמן, אמריקאי ציוני, שחלם כל חייו הבוגרים על הקמת מבשלת בירה בוטיק ומזקקת עילית על אדמת ארץ ישראל, ולבסוף עשה עלייה עם אשתו לארץ, והגשים את חלומו בפרדס חנה כרכור. המבשלה קיבלה את השם ״שבט״ כמחווה למושבה שעל כל קהילותיה השונות המגוונות והאומנותיות עדיין מצליחה להתנהל כשבט אחד מגובש ומאוחד, כך לדברי ניל.
במבשלה תמצאו מגוון בירות נהדרות, כשלכל אחת מהן יש את הייחודיות, הסגנון והטעם שלה, החל מבירות קלאסיות, וכלה בבירות ציוניות וייחודיות, שכנראה לא תפגשו בשום מקום אחר, ואף בירות פירותיות, בירה מתובלת בקפה או מיושנת בחביות ויסקי. המבחר גדול ומסחרר ואפשר למצוא כאן משהו לכל אחד ואחת, אפילו לכאלה שבירה היא לא בהכרח כוס המשקה המועדפת עליהם. במקום מציעים גם אפשרות לסיור במבשלה, וסשן וטעימות מודרך. בשעות אחה״צ נפתחת בחצר המבשלה ביר גארדן, שפועלת עד לשעות הלילה וגם בימי שישי בצהריים. בנוסף לבירה המשובחת, המקום מארח דוכני מזון מתחלפים, ולעיתים גם הרכבים ואומנים אורחים.
שבט, מבשלת בירה
חרושת 2, פרדס חנה כרכור
שלישי-חמישי 17:00-23:00, שישי 10:00-15:00
כשר
״עימנו״ בר יין
מה קורה כשאשת יין תל אביבית מגיעה לפרדס חנה כרכור ומתאהבת במקום? נולד בר יין קטנטן ואינטימי. עימנו חזיזה הקימה את המקום במתחם אורוות האומנים, שכל קירותיו מכוסים מדפים צבעוניים וייחודיים בנגרות אישית, שאביהּ ייצר, ועליהם בקבוקי יין נפלאים מהארץ ומהעולם, כולל מבחר מרשים במיוחד של יינות טבעיים, וגם כמה בקבוקים מיוחדים, שעימנו מלקטת בכמויות קטנות.
הקונספט של המקום קז׳ואלי וסובב בעיקר סביב היינות. מפעם לפעם מארחת עימנו פופ אפים של בשלנים ושפים מתחלפים, שבאים להגיש ביסים מיוחדים אליהם היא מתאימה יינות. בשאר הזמן ניתן פשוט להגיע, לבחור מתפריט הכוסות המתחלף שמוצע כאן, או לשבת על בקבוק מהמבחר המגוון, לצד פלטת גבינות של ״המחלבה הקטנה״, לחם של ״אלחנן״, זיתים ופירות. בנוסף לישיבה בחלל הפנימי ניתן לשבת גם בחצר החיצונית באוויר הפתוח בדמדומי השקיעה. אבל האמת שהחלל הקטן כל כך נעים, מזמין ומיוחד, שלגמרי מומלץ פשוט להתיישב בו וללכת לאיבוד בין האוצרות שעל הקירות.
עימנו בר יין
מתחם אורוות האומנים, פרדס חנה כרכור
ראשון-רביעי 18:00-23:00, חמישי 12:00-23:00, שישי 12:00-16:00, שבת 19:00-23:00
״פקה פקה״ עגלת עוף בגריל
״פקה פקה״ הייא פוד טראק שמציעה מוצר אחד בלבד - עוף בגריל, אבל ברמה גבוהה במיוחד, ובכל כך הרבה וריאציות שונות, שדי מקשות על הבחירה.
את העגלה מנהלים בני הזוג אודי ודניאלה, והילדים שלהם עוזרים להם (כשהם לא במילואים, מה שדי נדיר בשנה האחרונה). העוף שמכינים כאן במקום הוא ממתכון משפחתי סודי, והוא עסיסי, נימוח, מתובל ביד נדיבה ופשוט נפלא. תוכלו לבחור מבין האופציות בתפריט - אם לאכול אותו כמו שהוא, במסגרת מנת הדגל, שכוללת רבע עוף, ולצדו תפוחי אדמה נהדרים, או ללכת על אחת ממנות כריכי הפרנה שמוצעות כאן, בגודל מפנק עם כמות בשר ותוספות נדיבה בהגזמה שנכנסת בהן. אהבנו במיוחד את כריך פקה פקה עם עוף מפורק, רוטב ברביקיו, רוטב לימון, בצל מוחמץ, שום קונפי ופתיתי קורנפלקס, שמוסיפים קרנץ׳ כייפי לכל ביס, אבל כל הכריכים טעימים מעניינים ומשביעים.
הכוכבים האמיתיים כאן הם אודי, דניאלה והילדים, שמספקים חווית אירוח נדיבה עם אווירה חמה משפחתית ונעימה, מוזגים צ׳ייסרים, ומרימים את האווירה. כיף לצפות בהם עובדים על הפלנצ׳ה, עם חיוכים מרוחים ואנרגיה בשמיים גם בימים לא פשוטים אלה. כשלצד כל זה גם האוכל ממש מוצלח, לחלוטין מדובר בשילוב מנצח.
פקה פקה
מתחם אורוות האומנים, פרדס חנה כרכור
שלישי-חמישי 17:00-23:00, שבת 20:00-23:00
כשר ללא תעודה
View this post on Instagram
״גוד פרודקטס״, עגלת הקוקטיילים של נועם הס
מדובר למעשה במעין פופ-אפ קבוע שמתקיים בכל שבת וחג. עגלת הקוקטיילים אותה הקים נועם הס בחצר המשק היפיפה של משפחתו, בה הוא מוזג קוקטיילים המתבססים על מותג האלכוהול שלו ״גוד פרודקטס״, לצד ״יינות״ פרי מבעבעים שהוא מכין במקום, ושאר משקאות אלכוהוליים ולא אלכוהוליים מיוחדים ומעניינים. הס מארח במקום עסקי אוכל שונים המציעים מטעמים, שעוזרים להתמודד עם כל האלכוהול הזה, כמו פיצות, גיוזות, טאפאס קלילים ועוד. בין העסקים החוזרים תוכלו למצוא את ״ברית לחם״ – עסק אפייה ביתית של ברית ושניר (סופגי) גואטה, שמגיעים לכאן מדי שבת עם שלל מאפים טריים ומהבילים מפיצי ניחוחות חמאה וסוכר, ובראשם הקובנה המצוינת שלהם, או את מקס ומישל - ״קרייזי דייזי״, שמציעים נקניקיות משובחות בעבודת יד. באגף המתוקים תמצאו גם קוקילידות מושחתות, שנועם מכין בעצמו עם טעמי גלידה ביתית ומאוד לא שגרתיים. את כל הטוב הזה ניתן ללגום ולזלול בעודכם יושבים סביב שולחנות פיקניק, או מתחרדנים על מחצלות הפזורות בחצר המשק, בין עצים שיחים ופריחה, בעוד נועם עובר ביניכם ומחלק טעימות נדיבות מהתזקיקים המיוחדים שהוא מייצר.
בנוסף לחוויית העגלה, נועם מציע גם סדנאות קוקטיילים בהדרכתו, ומועדון טעימות שמקיים מפגשי טעימות הדרכות ותוכן על עולם הספיריטים והקוקטיילים.
״גוד פרודקטס״
עין עירון 18
שבתות 11:00-15:00 או 16:00-20:00, תלוי בעונה, מומלץ להתעדכן בעמוד האינסטגרם