חנות-בית קפה חדשה של אלון שבו
השף קונדיטור המוערך, אלון שבו, פתח מיני חנות-בית קפה חדשה בלובי של מלון THE JAFFA ביפו. הקונספט החדש יוצא לפועל בעקבות ההצלחה של "שעת יפה", מחווה לשעת התה האירופאית שמקיים שבו במלון בשנתיים האחרונות. בחנות אפשר ליהנות ממבחר מאפים ומתוקים מאלפים מעשה ידיו של שבו. כמה מהם מביאים לידי ביטוי גם את הניחוחות והטעמים של האזור, ובהם קרואסון לימון מרענן (27 ₪), דניש תפוחים עם קרם שקדים (27 ₪), או קרואסון חצילים וגבינת בושה (20 ₪). לצד המאפים אפשר ליהנות משתייה חמה, מיצים טריים או משקאות אלכוהוליים בלובי המעוצב והממוזג, שכולל שריד של חומה צלבנית עתיקה ומשרה אווירה מיוחדת. ורק נזכיר כי המלון, שנפתח ב-2018, נכלל לאחרונה ברשימת המלונות הטובים בעולם של מגזין Condé Nast Traveler.
מלון The Jaffa
לואי פסטר 2, תלאביב - יפו
פופ אפ בר אקסקלוסיבי באלנבי
מותג וודקת הפרימיום BELVEDERE משיק בישראל את Belvedere 10 - וודקה סופר-פרימיום חדשה. לרגל ההשקה יוקם בחודש אוגוסט בתל אביב בר פופ אפ ייחודי שיפעל למשך שבועיים ברחוב אלנבי בשם THE SHOWROOM BY BELVEDERE 10. הוא יציע חוויה אינטימית לארבעה אורחים בלבד בכל הושבה, עם שלושה קוקטיילים שמבוססים על הוודקה החדשה ומנות פינגר פוד של גיא אריש, השף שמוביל את מטבח מסעדת משייה המוערכת (וגם את סנטי). בקיצור, זאת לגמרי הזדמנות לטעום מיצירותיו של אריש מחוץ למסעדות. הבר יהיה פתוח בימים ראשון עד חמישי בין התאריכים 4-15 באוגוסט, בהזמנה מראש בלבד. מחיר הכרטיס לאדם הוא 390 ₪.
אלנבי 31, תל אביב - יפו
ימים של דגים במסעדת 02 בירושלים
לקראת בין המייצרים, מסעדת 02 במלון ענבל בירושלים משיקה תפריט דגים שמתאים במיוחד לנמנעים מאכילת בשר בימים שלפני תשעה באב. מנות הדגים של השף אברהם פרייזן יצירתיות ומבוססות על תנובה ימית טרייה. התפריט כולל למשל רייט פורל מעושן על בריוש (81 ₪), סלט סרדינים פריכים עם אבטיח (67 ₪), וטרטר פרידה עם צ'טני מנגו (74 ₪). למנות עיקריות מוצעים סינייה מוסר ים (145 ₪) ופילה בר ים עם מפתול וציר סבזי (102 ₪). התפריט מוגש עד 11 באוגוסט בשעות הערב.
רחוב ז'בוטינסקי 3, ירושלים
הכוסית מארחת את אוהד לוי
הכוסית, ורמוטריה מקומית בכיכר רבין בתל אביב, מארחת בתאריך 6 באוגוסט את השף אוהד לוי לערב מיוחד של בסטת דגים. לוי, שעבר לאחרונה לערבה הדרומית, חבר לשפים אייל בן עזרא ודור דטנר ליצירת תפריט שחוגג את תוצרת הים. בין המנות: קובנייה טונה נאה (73 ₪) או דג ים קצוץ בסכין עם לחם בפחם וחצילים שרופים (63 ₪). לוי, זוכה תואר השף המבטיח של המטבח הישראלי לשנת 2022, מביא ניסיון ממסעדות מובילות בארץ. האירוע יתקיים החל מהשעה 18:00 וזאת אחלה הזדמנות לטעום מידיו לצד כוסית ורמוט טובה.
מלכי ישראל 5, תל אביב
חודש מטבח טורקי בבר הנסיך
בר הנסיך הוותיק בנחלת בנימין מארח במהלך חודש אוגוסט את השף הטורקי, למי נפוסי, לסדרת ערבי פופ אפ טורקיים אותנטיים. נפוסי, יליד איסטנבול שעלה לישראל בשנת 2003, יצר תפריט שמשלב טעמים וניחוחות מהמטבח הטורקי המסורתי. בין המנות: צ'יקופטה טונה (69 ₪), בוסטנה - סשימי דג ים (71 ₪), ושיפודים מגוונים כמו "באליק שיש" - שיפוד מוסר ים (75 ₪). הכוכב של הערב הוא כמובן הבורקס הטורקי (49 ₪) ולקינוח, שווה לנסות את הכנאפה (39 ₪) והסוטלאץ' - פודינג אורז ברולה (37 ₪). האירועים יתקיימו בימי שני (5, 19, 26 באוגוסט) החל מהשעה 17:00.
נחלת בנימין 18, תל אביב
פופ אפ טאקוס בבושוויק
בר הבושוויק מארח את שחר וולמר, מומחה לאוכל מקסיקני, לפופ אפ טאקוס לאורך כל חודש אוגוסט. וולמר, בוגר "כתית" ומתחרה לשעבר ב"משחקי השף", מביא פרשנות אישית לטאקוס המסורתי עם חומרי גלם מקומיים ושיטות בישול מסורתיות. התפריט כולל מנות כמו טאקו דה ברבקואה - תבשיל בשר מעושן (54 ₪), אגואצ'ילה - פרוסות דג נא בוויניגרט ליים (68 ₪), וקסדייה דה טינגה - תבשיל עוף בפלפלים מקסיקניים (54 ₪). לצד המנות, יוגש תפריט קוקטיילים מיוחד על בסיס טקילה CAZADORES במחיר 38 ₪. בין 18:00-20:00 תוכלו ליהנות גם מהנחת Happy Hour.
נחלת בנימין 28, תל אביב
4-25 באוגוסט בימים ראשון עד שישי 18:00-1:00
שולה משתולה במלון קרלטון תל אביב
מלון קרלטון בתל אביב משיק פופ אפ ייחודי בשיתוף עם שולה גלעדי, בעלת המסעדה הכורדית "שולה משתולה". גלעדי, שנאלצה לסגור את מסעדתה הביתית במושב שתולה בעקבות המצב הביטחוני, תציע את תבשיליה המסורתיים בלובי המלון. הפופ אפ יפעל בימי חמישי (11:00-18:00) ושישי (10:30-16:00) החל מתאריך 25 ביולי למשך חודש. התפריט כולל מנות כמו קובה חמוסטה, קבב כורדי בתנור, ועוף ברוטב בצל, במחיר של 55 ₪ למנה.
מלון קרלטון תל אביב
רח' אליעזר פרי 10, תל אביב