בקצה של מתחם נגה היפיפה ביפו, שהיה מכונה בתקופת המנדט הבריטי "פריז הקטנה", שוכנת פיצרייה צנועה בשם "ונוס". היא נמצאת בין מזרקה לברזי מים מהתקופה העותמנית וסביבה כמה מקומות ישיבה מסודרים. כבר בזמן ההליכה הקצרה אליה מתחנת שלמה של הרכבת הקלה, אפשר לספוג את השילוב המיוחד שיש באזור הזה בין תרבות לקולינריה, בין ישן לחדש.
ונוס נפתחה זמן קצר לפני ה-7 באוקטובר על ידי קבוצת המסעדנים שאמונים על "קזינו סן רמו" הוותיק ומקומות נוספים באזור בפינה שבה עמדה פעם פיצרייה שכונתית אחרת. החבר'ה האלה רצו לייצר מקום חדש עם אווירה יפואית מקומית, שהוא לא רק פיצרייה אבל גם לא ממש מסעדה. כזה שנותן קצת ערך מוסף לתושבי השכונה ובכלל, עם פיצות טובות במחירים אטרקטיביים שהן לב התפריט, אבל גם קצת מנות חלוקה ודרינקים קלילים.
אז הם פנו לאבנר לסקין, שף ואופה ותיק עם קו ים תיכוני ברור שעזר להם לפתח בצק דק עם קראסט מעניין ודפנות עבות ואווריריות. הוא עשוי מקמח מחמצת שעובר תפיחה ארוכה ונאפה במקום דווקא בתנור ולא בטאבון אבן. התנור הזה הוא גם כלי הבישול היחיד במקום.
המקום הצנוע החל לייצר באז סביבו בגלל הייחודיות הזאת, אבל אז פרצה מלחמת חרבות ברזל והוא נסגר. זמן מה לאחר מכן הוא חזר לפעילות במתכונת של פיצה שכונתית ובאפריל האחרון הורחבו שוב שעות הפעילות שלו גם לבוקר.
סומק, אורגני וגבינת ג'יבנה
הגענו לבקר בו בזמן האפי האוור שנמשך בין השעות 16:00 ל-18:00 ומקנה מבצע אחד פלוס אחד משתלם על כל הפיצות בתפריט. לשולחן הגיע תחילה סלט פטוש עם הרבה גבינה ערבית, ירקות טריים, קרעי פוקצ'ה וסומק (48 שקלים).
לאחר מכן הונחה עליו גם פיצת "עגבניות" (68 שקלים) עם רוטב עגבניות טרי בעל חמצמצות ומתקתקות עדינה. מעליה הייתה מותחת גבינת מוצרלה איכותית עם עגבניות צלויות בתנור ועגבניות שרי שבושלו בטכניקה של קונפי. מעל הכל פוזרו עלי אורגנו טריים. אחר כך יצאה מהתנור גם פיצה "תרד" שנחרכה מעט בצורה שהעניקה לה טעמים אותנטיים (68 שקלים). זאת הייתה פיצה לבנה מלאה בעלים הבשרניים והאדמתיים עם קרם פרמזן, מוצרלה והרבה גבינת ג'יבנה (גבינה ערבית לבנה) שפוזרה מעל.
לצד מגוון הפיצות בתפריט נהנינו גם מכוס קאווה במחיר 38 שקלים וכוס פינו גריג'יו של יקב קאסה דפרה השוכן בוונציה שבאיטליה (38 שקלים) - יינות קלילים ומרעננים שמתאימים לארוחה קלה בקיץ. את החלק העבה טבלנו תוך כדי הארוחה במטבלים החרפרפים שהגיעו עם הפיצות וברוטב שנותר מהסלט.
התפריט מציע מנות חלוקה נוספות כמו קרודו דג בשמן עשבים (48 שקלים), פוקאצ'ה סלסל ורדה עם שום קונפי וזיתים (32 שקלים), אנטיפסטי (48 שקלים) או לזניה ראגו (68 שקלים). כולן מאפיינות את המטבחים הים תיכוניים שמחברים את דרום איטליה עם אגן הים התיכון, עם הבלקן וכמובן, עם יפו.
בעקבות ההנחה שקיזזה את מחירו של כל מגש פיצה ל-34 שקלים, יצאנו עם חשבון על סך 192 שקלים ומשם המשכנו בהליכה לחוף הים הסמוך. "ונוס" הוא שמה של אלת השפע והפריון, ששמה הנוסף הוא "נגה" - שמו של המתחם, ואין ספק שהרגשנו שפע, טריות ומקומיות בביקור שלנו כאן.
שדרות ירושלים 5
כל יום החל מ 10:00