אחרי כמה שבועות שבהם נחשפו בכל פעם טיזרים וחלקי מידע על המסעדה החדשה של השף אייל שני, אנחנו יכולים לפרסם היום (ראשון) את כל הפרטים אודות המקום, שנפתח בתל אביב בשם "גילה וננסי".
הוא שוכן במלון "פליי" שברחוב לבונטין בתל אביב, ונפתח ביחד עם מי שעומדים מאחורי ליין מסיבות הגייז "פאג". המקום נושא את שמן של גילה גולדשטיין וננסי שניידר, שהיו מהטרנסיות החלוצות בארץ והשפיעו רבות על הקהילה הלהט"בית. לצד האוכל של שני, המקום יארח גם הופעות דראג בסגנון קברטי.
בשבוע שעבר נפתחה גילה וננסי בשקט ומתחת לרדאר, רק לחברים. החל ממחר (שני) היא כבר פתוחה בערבים בימים שני עד שישי. בהמשך ייפתח המקום בכל ימות השבוע ובעוד חודש יוגשו בו גם ארוחות בוקר לאורחי המלון. "השאיפה היא לפתוח את ארוחות הבוקר הללו גם לאורחים מבחוץ, כך שנגיש כל יום ארוחות בוקר, צהריים וערב - עד ל'לייט נייט'", מסבירים לנו המקימים.
כמו בכל המסעדות של שני, גם התפריט בגילה וננסי משתנה מדי יום בהתאם לחומרי הגלם הזמינים והעונתיים. בתפריט שהוגש במקום בשישי אחרון היו בין השאר מנות מסקשן של "אוכל על לחם" כמו אלבקור (טונה) בורגר בלחמניית קנודעל עם גביע צ'יפס (120 ש"ח); מנות מסקשן של "ירקות" כמו גספאצ'יו - קרם ענני עגבניות במושמות במלפפון, בצל סגול, פלפל חריף, חומץ ושמן זית (44 ש"ח) או מנות מסקשן של "דגים" ומנות מסקשן של "פרה, תרנגול לולו" כמו סטייק פילה עטוף ברוטב ברנייז עם צ'יפס ליד (147 ש"ח).
כמתבקש, גם מתפריט אלכוהול וקוקטיילים מרעננים ומוקפדים שמתכתבים עם האוכל, אפשר יהיה ליהנות פה.
"איך נוצרת עיר סוערת שוב ושוב?" אומר השף והמשורר שני וממשיך: "צעירים רעבים מורדים בהוריהם שכבר נרדמו בה. יש בהם חלומות גדולים, אמביציה בוערת, אמונה שאפשר לשנות את העולם ולעשות ממנו מקום טוב יותר.
לרוב הם נדחקים אז לשוליים, למחתרת, למרתפי העיר החשוכים לסודות הלילה ושם הם יוצרים סביבות חיים הנותנות לכל אדם לנשום ולשאת בגאווה את מי שבחר להיות בעולם".
בעלי המקום הוסיפו ש"פאג ואיל שני הבינו אולי בפעם הראשונה בעולם שמגיע לאנשים המופלאים והססגוניים האלה הרבה יותר מאשר שולי העיר ופתחו את גילה, מקום שמפאר את השונה ונותן לו במה מרכזית שספוגה באוכל מרעיד לב, שחוגג את החופש והתקווה בימים כל כך חשוכים".
לבונטין 8, תל אביב-יפו
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו