משוגעים, עלו לגג: לוקיישן מעולה לדרינק בטופ של תל אביב

"רופטופ 98" בדיזנגוף פותחת את שעריה עם תפריט ערב מהודק וקוקטיילים מצוינים • אבל ההיילייט של המקום הוא המיקום - גג מהמם של מלון בוטיק עם תאורה נעימה, אווירה רומנטית ונוף אורבני שקשה למצוא במקומות אחרים

נוף מהם, "רופטופ 98" בשקיעה. צילום: אורורה לטרולו

הגגות של תל אביב זכו לאינספור אזכורים בשירים, סרטים וסדרות טלוויזיה, ולא בכדי, בעיר צפופה עם מעט שטחים פתוחים ועוד פחות כאלו שמזמין לשבת בהם, הגגות השטוחים שמאפיינים את רוב הבנייה שלה הפכו להרבה יותר ממופע צדדי.

נראה שהרבה קורה על גגות תל אביב עוד מראשיתה ומעטים הישראלים שלא מצאו את עצמם חוגגים במסיבת גג. אבל לצד כל זה, נראה שהיצע הברים והמסעדות שעושות שימוש במשאב הנפלא הזה הוא יחסית מוגבל. "רופטופ 98" עושה בדיוק את זה ומציעה לבליינים ספוט נהדר לדרינקים וארוחת ערב עם נוף שבאמת קשה להתעלם ממנו באווירה שמשדרת אלגנטיות.

מנות ב"רופטופ 98", צילום: יונתן בן חיים

קשה להתעלם מהיופי של המקום, שבעצם נמצא בקומת הגג של מלון מאייר על רחוב דיזנגוף, מרחק כמה צעדים מהכיכר. התיישבנו בשולחן קרוב לקו הרקיע, חשוב לציין, לא כל סידורי הישיבה במקום שווים באיכותם, עברנו כמה מיקומים ושולחן מתנדנד אחד לפני שמצאנו מיקום שמניח את הדעת. ייתכן שזה נובע מהצורך למקם בכל ערב מחדש את סידורי הישיבה, שכן הגג משמש במהלך היום את בריכת השחייה והבר של המלון. לאחר שהתיישבנו, קשה היה להתלונן אל מול הנוף - עם גורדי השחקים של מזרח העיר מצד אחד והמולת דיזנגוף והשקיעה מהצד השני, כשהמים הכחלחלים של הבריכה מרצדים ליד.

ויחד עם זאת, כל מי שמכיר את שוק ההסעדה הישראלי יודע שלעיתים רבות מדי מיקום טוב מדי עלול להעיד דווקא על מנות עלובות במחיר מופקע. למרבה השמחה, רופטופ 98 רחוקה מאוד מהפרופיל של מלכודת לוקיישן שכזו.

המטבח שעליו חתום השף צביקה שטראוס נוטה מאוד לקו הקבוע של ביסטרו בישראל - עם מנות שממש לא מבקשות להביא תגלית קולינרית, אלא את מה שמוכר ואהוב, עם חומר הגלם הנכון ובביצוע מדויק.

שף צביקה שטראוס, צילום: יונתן בן חיים

התחלנו עם מנה של קרפצ'יו דג ים (68 ₪), שהיה עשוי מאנטיאס והיה מעולה. הוגש לצידו סלט עלים פריכים (68 ₪), שהיה מענג במיוחד (תואר בלתי רגיל לסלט) במיוחד בשל תערובת הפירות היבשים שפוזרה בו. דגמנו מנת פתיחה נוספת, אספרגוס עם קרם כרובית וכמהין, שהיה ספוג בטעם הנפלא של הפטרייה השחורה - מומלץ בעיקר, אגב, למי שאוהב את הטעם.

חשוב לציין גם את הקוקטיילים שליוו את הארוחה, "קוניאק ורדה" (62 ₪) - הומאז' חמצמץ למשקה האלים הצרפתי ואחד מהמשקאות מבוססי הקוניאק הטובים ביותר שטעמתי בישראל, וג'ין אנד טי (58 ₪), שהיה גם הוא ראוי מאוד לציון.

מנות ב"רופטופ 98" בתל אביב,

המשכנו את הארוחה עם רוסטביף שייטל (62 ₪), שהיה מבוצע היטב אך פחות מעניין, וקבב דגים (82 ₪), שהיה רך, חם ונרשם כמנה מעולה שממוקמת כמה רמות מעל הסטנדרט בביסטרו ישראלי.

מנה טובה נוספת הייתה הסינטה (96 ₪). היא נעשה בקפידה מנתח בשר מצוין בדיוק לפי הדרישה שלנו והגיעה עם תוספת מפתיעה וכיפית של לטקעס - שדרוג פשוט ומשובח מהצ'יפס המוכר.  גם בגזרת הקינוחים נרשמה פגיעה בול, עם קינוח של פנקוטה עיזים. הוא הגיע עם קולי פירות יער והדגים באופן נהדר איך גם במסעדה בישראל אפשר לעשות קינוח שהוא לא פצצת סוכר מתוקה מדי, ולסיים ארוחה באופן מרענן ומדויק.

לא פצצת סוכר, קינוח מדויק, פנקוטה עזים ב"רופטופ 98", צילום: אורורה לטרולו

מעבר למנות, שהיו ברובן הגדול מוצלחות מאוד, חשוב לציין את רמת השירות והגמישות שנתקלנו בה, גם כסועדים אך גם כצופים מהצד. לידנו הושב שולחן גדול שהצליח לכלול סועדים עם כמעט כל המגבלות הקולינריות המוכרות בספר, וצוות המסעדה עשה כל שביכולתו למצוא פתרונות, להתאים מנות ולקלוע לטעמם, תוך שמירה על קצב הגשה מרשים ודיוק מוחלט לכל סועד.

לסיכום, רופטופ 98 נותנת תמורה מעולה לעלות גם בלי קשר למיקום המהמם שלה, עם תפריט מהודק שמשתנה מדי יום - שווה לעלות גם להרבה יותר מדרינק.

דיזנגוף 98, תל אביב-יפו (ליד כיכר דיזנגוף)

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר