שיהיה קליל וגם טעים: 10 מקומות לדייטים ראשונים בתל אביב

לוקיישן הוא פקטור משמעותי בפגישות ראשונות • כדי לייצר אווירה רגועה וכיפית אבל גם אינטימית, מומלץ לצאת למקום קז'ואלי עם מעט סטייל - כזה שמציע אלכוהול טוב ומנות במחירים מגוונים שאפשר לחלוק • יש המון כאלה שאפשר למצוא בעיר התוססת - הנה כמה מהם

מנה מהים בשה ויוי. צילום: אנטולי מיכאלו

הלנה

בר היין של השף גיא גמזו, שנמצא בסמוך לרחבת הבימה והיכל התרבות, הוא מקום רחב ידיים שאפשר לשבת בו בנונשלנטיות עם ביסים קטנים וטעימים בסגנון טאפס ספרדי ועם יין מצוין.  החלק הפנימי של המקום משקיף לוויטרינה עם מטעמים. תשמעו בו את הצלחות והסכו"ם המרשרשים ברקע. החלק החיצוני מתחבר לרחבה של גן יעקב הקסום. הוא שקט ולהיות בו מרגיש כמו לשבת על המדרכה שמול המזרקה בגן עצמו. המנות הקטנות והנפלאות מוצעות במחירים נגישים מאוד. ביניהן, תוכלו לנשנש ליד היין למשל קיסם צ'וריסו עם זית (8 שקלים), מונטדיטו פטה כבד (19 שקלים), מנות שרקוטרי או מעדנייה, גספצ'יו מאגף הירקות (24 שקלים) או קרפצ'יו דג ים (65 שקלים).

שדרות תרס"ט 6, תל אביב - יפו

     

הצגת פוסט זה באינסטגרם

           

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎HE | LE | NA‎‏ (@‏‎helena.tlv‎‏)‎‏

לונל

בר המסעדה של השף ינון אלעל והמסעדן עמרי קאופטיל נמצא ברחבה שברבעיית פלורנטין. עם טראקים של דיפ האוס צרפתי ומוזיקה תימנית ברקע - האווירה בו מצד אחד קז'ואלית ומצד שני דינמית, אינטימית וסקסית. במרכז החלל החשוך מעט פועל הבר רחב הידיים ומבעד לו אפשר לראות את התכונה במטבח. ישנם מקומות ישיבה גם על הרחוב. האוכל שיצר אלעל שואב השראה מהמטבח התימני עליו גדל יחד עם זה הירושלמי ועל המטבח הצרפתי המהודק. תוכלו ליהנות במקום מקוקטיילים נהדרים ולחלוק מנות כמו קובנה (38 שקלים), שווארמה דג על לחוח (68 שקלים), טרטר בקר (68 שקלים) ועוד. 

אברבנאל 72, תל אביב - יפו

מנת הסשימי, צילום: הילה דודאל

צ'יקטי

בר המסעדה, שקרוי על שם המנות הקטנות שמוגשות בברי היין בוונציה שבאיטליה, כבר מזמן הפך לאחד המקומות המוכרים והאהובים בעיר. הוא נמצא בפינת הרחובות מזא"ה ויהודה הלוי. הוא כייפי וקליל מצד אחד ומצד שני הכל בו טעים ומדויק. ערב או בראנץ', על שולחנות גבוהים בפנים, בבר או במקומות הישיבה הנפרשים על הרחובות עצמם - תמצאו את עצמכם עם קוקטיילים עדינים כמו שפריץ או יין נהדר, מנות קטנות בינוניות בסגנון איטלקי שיצר השף המוערך מיכאל גרטופסקי, אווירה נעימה ושירות מקסים. 

יהודה הלוי 58, תל אביב - יפו

     

הצגת פוסט זה באינסטגרם

           

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Cicchetti - צ׳יקטי‎‏ (@‏‎cicchetti_tlv‎‏)‎‏

קרוט

בגן יעקב שופע הצמחייה פתחו חברי "פרא" ו-We Like You Too בר אוכל עם יין טוב ומנות טעימות שעשויות במקום בעבודת יד. את האוכל והיין מזמינים מדלפק שממשיך את המטבח והבר, ומתמקמים ברחבה שמול המקום המשתלבת עם הגן. אפשר לשבת סביב שולחן, לעמוד סביב שולחנות גבוהים או לשבת על גרם מדרגות גדול שצופה על המקום. האווירה בקרוט מאוד מאוד קלילה עד שכמעט יש בו תחושה שיושבים בגן יעקב עצמו, המשתלב ברחבת הבימה. התפריט במקום מצומצם וכתוב בגיר על לוח, מכיוון שהוא משתנה בהתאם לעונה - המנות שהוא מציע טעימות ומדויקות, מוגשות בגודל בינוני במחירים של עד 49 שקלים.

שדרות תרס"ט 4, תל אביב - יפו

קרוט - המקום הלוהט החדש בתל אביב, צילום: הילה דודאל

AKA44

מרחוב נחלת בנימין השוקק שנסגר לתנועה בשעות הערב, נראית AKA44 מלאה חיים - עם אנשים שיושבים סביב שולחנות המוצבים על הרחוב ולוגמים כוסות קוקטייל ויין בפתחו של המקום. השף איתי קושמרו עושה כאן עבודה נהדרת ומוציא מנות מדויקות בהשראת חומרי גלם משוק לוינסקי ושוק הכרמל הסמוכים. המקום מחולק למספר חללים ובכל אחד האווירה מעט שונה. ישנו בר הקוקטיילים הקז'ואלי בכניסה, בר היין בקומה השניה שהוא קצת יותר אינטימי ואפלולי או האזור שליד המטבח, שמשדר אווירת מסעדה קצת יותר אלגנטית ואינטימית.

נחלת בנימין 44, תל אביב - יפו

שיפוד פטריות חייתי במסעדת AKA44, צילום: הילה דודאל

קפה מרטיני

החלל הפנימי של המקום, שנמצא על רחוב דיזנגוף, אפלולי מעט אך מזמין, מזכיר בר אירופאי מסוגנן בשנות השמונים. חצר הישיבה בו משתרעת על גבי הרחוב עם עצי לימון ועגלה מלאה בלימונים. על האוכל אמון השף דניאל נגויין. המנות, בסגנון איטלקי, סובבות סביב שני עקרונות - צמחונות ומחירים סבירים. בין המנות הטעימות: סלט פנצ'נלה, בוראטה עם סלסת פיסטוק ובצל ירוק, גראטן תפוחי אדמה, ברוסקטת פטריות וכמובן פיצות ופסטות.

דיזנגוף 130, תל אביב - יפו

מספריים בצד, פיצה בקפה מרטיני, צילום: סינדי לוי

ג'יה

בר אוכל אסייתי מעט אפלולי בשדרות רוטשילד בקומה השניה של המבנה. במקום יש בר רחב ידיים עליו ניתן לשבת או פינות ישיבה אינטימיות יותר. ברקע מתנגנת מוזיקה מעמדת דיג'יי. התפריט מציע מנות קטנות ובינוניות שרובן על טהרת הדגים. הן עשויות מפרודוקטים טריים ברמה גבוהה וכיף לאכול מהן ליד אלכוהול טוב - ובמקום יש אלכוהול מצוין כמו מגוון בקבוקי סאקה וקוקטיילים מרעננים. בין המנות של השף במקום,  אבנר עראג'י, תמצאו למשל סלט אצות (54 שקלים), מנות טורו דג (29 שקלים לשתי יחידות), סשימי בר ים (59 שקלים), מנות "אומה נורי" - רול פתוח, או שיפודי יקיטורי של נתחי בשר מובחרים. 

שדרות רוטשילד 19, תל אביב - יפו

אומה נורי בג'יה, צילום: אסף קרלה

בר 51

הבר הקולינרי של השף מושיקו גמליאלי נמצא ברחוב הירקון ותמיד כיף לשבת בו כדי ליהנות ממנות שעשויות מחומרי גלם מצוינים בעבודת יד לצד כוס יין טוב. האווירה בישיבה על המדרכה ברחוב היא משוחררת וקלילה יותר מאשר בחלק הפנימי האלגנטי. בין הביסים המפנקים תמצאו פלמידה אדומה כבושה (32 שקלים); גבינות משק ברקנית עם קרקר לוז קונפיטורת אגסים (76 שקלים) או אניולוטי תפו"א ומסקרפונה עם חמאת מרווה (72 שקלים).

הירקון 59, תל אביב - יפו

    

הצגת פוסט זה באינסטגרם

           

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎BAR בר 51‎‏ (@‏‎bar51tlv‎‏)‎‏

אייבי

במסעדת אייבי של האחים דוקטור ברחוב לינקולן בתל אביב יש תמיד אווירה קלילה, כיפית מיוחדת. הרחבה החיצונית של המקום, שהייתה חלק מהרחוב המוזנח, נסגרה מאז שהוא נפתח, וכיאה למקומות של האחים, נשתלו בה צמחים ירוקים, לבנדר ועשבי תבלין. בחלק החיצוני, הרחוק יותר מהמטבח עצמו, אפשר גם לשבת על ארגזים או על מעקה הבטון באווירה קז'ואלית יותר. המקום קרוי על שם אייבי נתן ששידר את "קול השלום" מספינה. השפית בפועל היא אבישג לוי שמוציאה מנות על טהרת הים ועל טהרת תבואת הארץ, שכיף לחלוק לצד אלכוהול. הכל עונתי ומבוצע במקום. 

לינקולן 16, תל אביב - יפו 

     

הצגת פוסט זה באינסטגרם

           

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎abie.restaurant‎‏ (@‏‎abie.restaurant‎‏)‎‏

שה ויוי

הביסטרו בדיזינגוף פינת שדרות בן גוריון בתל אביב מציע בין השאר ישיבה על הרחוב עם מנות בסגנון ים תיכוני - פריזאי של השף גיא גמזו. המקום נעים ובתפריט אפשר למצוא מנות שונות, החל מברוסקטת פטה כבד ומוסטרדה (38 שקלים) וארנצ'יני ארטישוק ירושלמי ובצל מקורמל (18 שקלים ליחידה) ועד מנות ביסטרו "כבדות" יותר של פורל בר בלאן עם תפוחי אדמה (117 שקלים), המבורגר (78 שקלים) או אנטריקוט (186 שקלים). אלכוהול טוב, אוכל טעים ורחוב שוקק - כל זה לגמרי מכניס לאווירה הנכונה.

דיזנגוף 166, תל אביב - יפו 

מנות ביסטרו, צילום: אנטולי מיכאלו
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר