אפליה על רקע מגדרי היא דבר מקומם בכל תרחיש, אבל אם היא מגיעה לצלחת ולכיס, אין ספק שזה כבר שיא חדש ומרגיז במיוחד.
Sushi Noz, מסעדת סושי מעוטרת שני כוכבי מישלן בניו יורק, שמתגאה באתר שלה בחוויה קולינרית ותרבותית אותנטית עד לפרט האחרון, מצאה עצמה בימים האחרונים במרכזה של סערה. זאת לאחר שבלוגר מוכר טען כי המסעדה מפלה באופן שוביניסטי נשים בשל גודל המנות שהיא מגישה להן. הסרטון שהוא שיתף בחשבון הטיקטוק שלו, בו הוא מתעד את הביקור שלו במקום, זכה למיליוני צפיות ולאלפי תגובות.
לואיס קרלוס זרגוזה, שמתחזק חשבון טיקטוק עם יותר מ-118 אלף עוקבים ועוד 22 אלף עוקבים באינסטגרם, הגיע לאחרונה לסושי נוז יחד עם קבוצת חברים. הם סעדו במקום בסכום של 700 דולר ולדבריו החוויה הקולינרית הותירה אותם עם טעם רע מאוד. זרגוזה זעם על גודלן "המיניאטורי" של המנות, כך לדעתו. לאחר מכן, לטענתו, מנה שהוגשה להם פשוט הושלכה לפח לנגד עיניהם מכיוון שלא נאכלה מהר מספיק לדברי העובדים במקום והוא תיאר זאת כ"בזבוז מיותר של אוכל". אבל החלק המכעיס ביותר של הארוחה, כך לדבריו, הגיע כאשר האישה שבחבורה עודכנה כי המנות שיוגשו לה יהיו קטנות יותר. זאת על אף העובדה ששילמה מחיר זהה לסועדים הגברים שהגיעו עימה.
"הקטע הזה של המנות הקטנות יותר לנשים גורם לדם שלי לבעבע", כתבה בזעם גולשת בתגובה לסרטון הטיקטוק שהפך לוויראלי. "הגבלה כפויה של גודל המנות בעת הזו זה דבר לא שפוי וזה סקסיזם בוטה במיוחד לאור העובדה שהמחיר זהה עבור כל הסועדים", הוסיפה. גולשת נוספת כתבה: "מנות קטנות יותר לנשים?! הם לא יראו אותי שם לעולם". עוד גולשת הוסיפה ש"לא מספיק פערי השכר, עכשיו יש גם פערים במנות?". אחרת כינתה את הסיטואציה "דיסטופיה" ואחרת טענה כי מדובר בבעיית אגו של השף.
הזעם על האפליה המגדרית בתגובות לא היה נחלתן של נשים בלבד. לא מעט גברים הביעו תרעומת על המנהג המקומם. "אני הייתי מפוצץ את המקום", כתב גולש. אחרים הוסיפו ש"זה מקומם. בושה".
זרגוזה סיפר כי המנות אומנם המנות בסגנון האומקסה (Omakase) שהיא הלכה למעשה חווית אירוח בה השף מחליט אילו מנות יוגשו לסועדים ואלו מצדם מתבקשים כביכול לסמוך על שיקול דעתו, אך במקרה הזה הסועדת הנשית, כאמור, קיבלה את אותו האוכל וחויבה במחיר מלא עבור מנות קטנות יותר משל הסועדים הגברים לצידה.
"זה נושא שיש בו ניואנסים כי מסורת היא משהו שלרוב מתייחסים אליו כדבר שצריך לשמר ולכבד", הסביר זרגוזה בראיון לאתר טודיי, "אבל מבחינתנו היה צורך למתוח את הקו כשהאישה, היחידה בחבורה שלנו קיבלה פחות", אמר.
גורמים במסעדה הביעו פליאה מהביקורת הלא מפרגנת של זרגוזה והזעם שעוררה. בניסיון להסביר את הצד שלהם, הם הדגישו את חשיבות חווית השירות ואת העובדה שפערי תרבות ושפה במקום, שמבקש להעניק חוויה אותנטית, לעיתים מהווים מכשול.
במסעדה, כך הסבירו, כל ארוחה מתחילה בחמש או שש מנות פתיחה, כשלאחריה מתחיל השלב בו מוגש הסושי וזו בדיוק הנקודה בה השף מבקש לברר ולוודא מול סועדים חדשים, האם הם מעוניינים במנות קטנות יותר כדי שלא יתמלאו מהר ויוכלו ליהנות מחוויית הסעודה במלואה - כשזו כוללת לרוב יותר מעשרים מנות.
יש לציין גם כי סושי מאסטרים ביפן נוהגים להתאים את הרולים אותם הם יוצרים לגודל הלוע של הסועד כדי שהביס יכלול את כלל הטעמים והרכיבים שנכללים במנה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו