מפעל בן אנד ג'ריס ישראל בבאר טוביה . צילום: אבי רוקח

בהשקעה של 130 מיליון שקלים: בן אנד ג'ריס ישראל יקימו מפעל חדש בדרום

המפעל צפוי להיפתח ב-2026, ויתרחב לתחומים נוספים כמו ייצור טילונים ושלגונים, וגם המגוון יורחב עם חטיבת המאפים של בראנץ' אנד קראנץ' • מנכ"ל החברה אבי זינגר על הבחירה להישאר בדרום: "אנחנו בקו האש, תמיד היינו וזה מעולם לא הפריע לנו" • על הניתוק מהחברה העולמית: "עדיין יש כאלה שלא מבינים שאין לנו קשר איתם. ה-BDS הפסידו בסוף"

חברת הגלידות בן אנד ג'ריס ישראל מקימה מפעל חדש בישראל, באזור התעשייה החדש של קריית גת, בהשקעה הנאמדת בכ-130 מיליון שקלים. מפעל החברה נמצא כיום באזור התעשייה באר טוביה.

המפעל החדש, שצפוי להיפתח ב-2026, יתרחב לתחומים נוספים כמו ייצור טילונים, שלגונים וקסטות. כמו כן ייפתח במפעל החדש מרכז מבקרים, חנות דגל של גלידריית בן אנד ג'ריס ומרכז לוגיסטי.

החברה מתכננת להביא לארץ חידושים בתחום השלגונים והחטיפים, להגדיל את המגוון לצד הרחבת חטיבת המאפים של המותג בראנץ' אנד קראנץ', עם המוצרים פרצעל, וופל בלגי, בלינצ'ס ועוד.

אבי זינגר מנכ"ל בן אנד ג'ריס ישראל, צילום: אבי רוקח

"החלטנו לעבור לקרית גת כי שם יש לנו את כל התנאים האידיאלים בשבילנו מבחינת תשתיות", מספר אבי זינגר, בעלי ומנכ"ל בן אנד ג'ריס ישראל, "כעת אנחנו נמצאים במקום שאנחנו די מוגבלים בו מבחינת שטחי האחסון והייצור. לאנשים שבאים למרכז המבקרים של בן אנד ג'ריס יש ציפיות של חו"ל, והם יקבלו את זה במקום החדש". 

על הבחירה להישאר באזור הדרום הוא אומר: "אנחנו עוברים מבאר טוביה הדרומית. אנחנו בקו האש, תמיד היינו, והפעם אנחנו קצת סוטים לקו החוף. זה מעולם לא הפריע לנו. האספקה המרכזית שלנו היא שמנת וביצים, שמגיעות ממושבים בדרום ובעוטף. אנחנו חלק בלתי נפרד מהאזור".

ומה לגבי עליית מחירים? זינגר משיב: "אנחנו כל השנים נלחמים לא להעלות את המחירים. אמנם הכל מתייקר: ההובלות, השמנת ועוד, אבל אנחנו לא מעלים את המחירים כעת. בשנה האחרונה העלינו מחירים בכמה אחוזים אחרי 7 שנים שהמחיר נותר יציב. צריך לזכור שב-2023 שער הדולר עלה ב-14%. המעבר יעזור לנו להתייעל, וככה נוכל לספוג עליות מחירים".

גלידות במפעל בן אנד ג'ריס בישראל, צילום: יוסי זליגר

נזכיר כי בן אנד ג'ריס הישראלית התנתקה מהחברה העולמית לאחר שביולי 2021 החליטה החברה הבינלאומית על הפסקת מכירת מוצריה מעבר לקו הירוק. המייסדים היהודים, בן כהן וג'רי גרינפלד, הסבירו אז כי המהלך נובע מהתנגדותם האידאולוגית למדיניות הממשלה בהתנחלויות, מה שגרר מאבק מצד החברה הישראלית.

זינגר מדגיש: "כולם מבינים היום שאנחנו חברה מקומית, הן מבחינת חומרי הגלם והן מבחינת העובדים. אין לנו שום קשר לא משפטי ולא מסחרי עם החברה בחו"ל. יש לנו אותם חומרי גלם, פורמולות ואותה גלידה בדיוק, אבל מעבר לזה הפעילות שלנו מנותקת והאג'נדה שלנו היא ישראלית. בהתחלה אנשים לא הבינו שאין בינינו קשר, ועדיין יש מעטים שלא מבינים את זה. ה-BDS בסוף הפסידו. הם חשבו שהם ינצחו את ישראל, אבל בסוף הכל יצא טוב".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...