שבוע "מאדמה לאדם" בהלנה
בר האוכל "הלנה" בתל אביב, של השף גיא גמזו, מקיים שבוע שנועד להציל תוצרת חקלאית ולעלות אותה ישירות מהשדות לצלחת. שבוע "מאדמה לאדם" יתקיים בין התאריכים 14-19 בינואר כחלק מיוזמה של אילה נוי מאיר מבית הבד "ריש לקיש". במסגרתו יציע המקום תפריט מיוחד, שכולו מתוצרת ישראלית נהדרת - כמו ירקות ופירות שהיו אמורים להיזרק לפח או להישאר בשדה רק כי הם לא בגודל "הנכון" או שיש עליהם "פצע" קטן - אך היא הוצלה על ידי ישראלים חרוצים וערכיים. תוכלו, למשל, לפתוח עם סלט שומר וקרעי מוצרלה, להמשיך לפטה כבד עם ריבת תפוחים וברנדי ולדלג בטבעיות ל"רביולו" של סלק ממולא בעצמו עם גבינת משק הר הפרחים. השבוע יסתיים ביום שישי 19 בינואר בשוק חקלאי ייחודי.
14-19 בינואר בהלנה,
שדרות תרס"ט 6, תל אביב
אונזה היפואית מתחדשת בשף
מסעדת אונזה היפואית נפתחה עם תפריט ושף חדש לאחר שהייתה סגורה מאז תאריך 6 באוקטובר. לאחר שהתחיל במסעדת משייה של הקבוצה, חזר מסיבוב ממושך ב"משחקי השף" עונה 4 ולאחר מכן במטבחיו של אסף גרניט, מתחיל השף אליעד דנון להוביל את בר האוכל הוותיק הזה בשוק הפשפשים של קבוצת בראכה האוס. "חזרנו עם תפריט חדש לגמרי שייקח את אונזה ואת כולנו למעלה, עם אותו ווייב מוכר של פתיחת שולחן, הרבה מאוד קטנות שמגיעות אליו, ואוכל מקומי-יפואי שמח", אומר רז אלבו, מנהל המסעדה. בין המנות: בייגל ירושלמי עם לאבנה, ריבת דואה וזיתים (32 שקלים), גבינת סטראצ'טלה עם ארטישוק ירושלמי קונפי וזעתר כבוש (58 שקלים), גוזלמה גיבן עם בצל מקורמל ואיירן (64 שקלים), תבשיל חורטה ותרד בר עם טחינת שקדים, פטה כבשים וחלמון (52 שקלים), ספגטיני עם ארטישוק בריגול וגבינת "עפרי" של המחלבה הקטנה (92 שקלים).
רבי חנינא 3, שוק הפשפשים, יפו
סטייק האוס כשר חדש נפתח בירושלים
מסעדת ״דנוור סטייק האוס״, שנפתחה לא מכבר בבניין "בית הנציב" בירושלים, היא מסעדה כשרה למהדרין המתבססת על מבחר גדול של נתחי בשר פרימיום איכותיים דוגמת סטייק אז׳ול וטומהוק, שקדי עגל וצלעות טלה ולצידם, מנות פתיחה ומגוון סוגי שיפודים שמוגשים עם 15 סוגי סלטים טריים, מבחר לחמים, לאפות ופוקאצ׳ות. בראשונות תמצאו למשל ברוסקטה אסאדו ברוטב ברביקיו (65₪) ובעיקריות: מעורב ירושלמי (90₪) המבורגר אנטריקוט (85₪), טחול הבית (89₪) או נתחי פרימיום כמו אנטריקוט על העצם (100 גרם) ב-55₪ וסטייק טומהוק (100 גרם) ב-65₪. המקום מציע גם מנות דגים ותפריט עם קינוחים קלאסיים.
דרך חברון 101, ירושלים
דיקסי חוגגת 30 עם "כביש 90"
שלושה עשורים של שחיתות קולינרית בתל אביב וחודשים ארוכים של מלחמה, הובילו את חיים כהן לפתוח את הדלתות של דיקסי האייקונית ולהזמין פנימה את אנשי "כביש 90" - מזללת ההמבורגרים הצפונית המפורסמת מהגליל, שחזרה לפעילות רק לאחרונה. התוצאה היא כמה ימים של בשר, בירה וחברים לדרך, שבמרכזם המבורגר מפואר אחד - "צפוני-דרומי" ובשרני, שמאחד את שתי מנות הדגל של המקומות (98 שקלים כחלק מעסקית צהריים עם מנה ראשונה, 85 שקלים בערב עם צ'יפס). בצד, מבטיח כהן, תגיע עם כל הזמנה שליש בירה קרה, על חשבונו.
חגיגות 30 לדיקסי עם כביש 90 מתקיימות עד לתאריך בינואר.
יגאל אלון 120, תל אביב
"סאקו" - מותג אוכל יפני חדש נפתח בהוד השרון
"סאקו" היא רשת מסעדות יפנית חדשה שמעניקה חווית "פאסט קז'ואל", משמע - שירות עצמי באמצעות תפריט דיגיטלי מתקדם להזמנות מהירות לצד אווירה של מסעדת סטריט פוד בטוקיו. בימים האחרונים נפתח הסניף הראשון של הרשת במתחם meex שרונים בהוד השרון. התפריט כולל היצע נרחב של מנות ראשונות ועיקריות ובהן קטגוריית סושי. בין המנות: סשימי טונה אדומה, סלמון או בס; באנים במילוי בריסקט, שניצל, בקר או טופו פריך; גיו ניקו ראמן; ספרינג רול אקסטרה דגים; טורי ראמן; וצ'יראשי (קערת סושי מפורק) עם שלל דגים ותוספות לבחירה. מאחורי המסעדה עומדת קבוצת לאגר אנד אייל והוויסקי בר מוזיאון.
מתחם meex שרונים. רחוב הרקון 2, הוד השרון
מסלוניקי ועד דלהי בקפה גרג
אם מזדמן לכם לשבת בקפה גרג, דעו שהתפריט בכל סניפי הרשת חודש. השף אלעד אמסלם יצר למקום מגוון מנות בהשראת המטבח היווני. גם ארוחות הבוקר בסניפים התחדשו. תוכלו לבחור אחת מהן מתוך שלושה סגנונות: יווני, אמריקאי או נורווגי. ואם בא לכם דווקא על גיחה להודו, בתי הקפה מציעים עכשיו גם מנות חדשות על טהרת קארי ירוק.