כמו בני אדם, גם מסעדות פאבים וברים משתנים, מתפתחים, מחפשים את עצמם ולפעמים גם מוצאים. בתי אוכל לא רק נולדים ומתים, הם גם מתבגרים, מזדקנים ולפעמים עוברים משבר של אמצע החיים, ומשנים כיוון לגמרי.
שינוי כיוון זו דרך מצוינת להגדיר את מה שעשה "אוסקר ביסטרו", מסעדה חדשה בחולון, שקמה על חורבותיו של הפאב האירי "אוסקר וויילד" על ידי אותם בעלים. ממקום בילוי שמתמחה בבירה, וויסקי ואוכל של ברים נפלא ושמנוני ככל שיהיה, הוא הפך לאחרונה לביסטרו צעיר ותוסס שמשלב את המטבח האירופאי עם הים תיכוני המקומי. בנוסף לשינוי האופי הקולינרי, אוסקר החדש מתהדר גם בכשרות ובכך פותח את שעריו לקהל של בליינים חדשים.
מבחינת עיצוב, המקום ירש הרבה מגלגולו הקודם - ריהוט העץ הכהה, חלונות הוויטראז' והתלתנים האיריים העליזים עדיין מזכירים לסועדים את המקום שהיה בעבר, אבל כוסות היין על השולחנות, מדף היינות העצום והמוזיקה, משרים אווירה של בילוי מסוג אחר.
השינוי האמיתי והעמוק הוא בתפריט. האגף הגדול והמרשים בו הוא של המנות הראשונות. הן מציעות מגוון רחב של עולמות קולנריים. ניסינו טאטקי סינטה - נתחים דקים של בשר בקר שמוגשים על מצע קרם תירס, שהיה מצוין לא פחות מהבשר. ניכר שחומרי הגלם מצוינים ובמנות רבות הם פשוט עושים את רוב העבודה בעצמם, כמו השעועית הירוקה הצלויה שהזמנו. מנה ראשונה נוספת שדגמנו הייתה הסביצ'ה הפרואני, שהגיעה עם גאקמולי מטריף, אך הייתה קצת חמוצה מדי לטעמנו.
הכוכבת של אגף הראשונות של אוסקר הייתה מבחינתנו דווקא מנה שמתכתבת עם עברו של המקום כפאב - הביצה הסקוטית. מדובר בפרפרזה מוצלחת במיוחד על המקור - מנה שמגיעה מהאיים הבריטיים ונוטה להיות שמנונית ומכבידה. המנה הייתה מורכבת מביצה רכה, שנעשתה באופן מושלם, יש לציין - משימה שהרבה מסעדות מתקשות לעמוד בה בהצטיינות. היא נעטפה בנקניקיית צ'וריסו מפורקת ופרורי לחם. התוצאה הייתה מענגת, נעימה לעין, לא שגרתית.
באגף העיקריות, אוסקר מציעה כמה סוגים של המבורגר, ובאופן ראוי להערכה מגישה אותם דווקא בלחמניות ללא גלוטן. עם קריצה נוספת לים תיכוניות של המטבח, יש גם מנות של עוף "סופרים" על מצע פריקי ומנה של סופריטו אסאדו, מנה חורפית עם מורשת ירושלמית ידועה. אנחנו הזמנו סטייק סינטה, וגם שם חומרי הגלם עשו הרבה מאוד מהעבודה. הבשר היה נהדר, מידת העשייה הייתה מדויקת ורוטב הפלפלת, בגרסת הפרווה, היה לא רע גם בהשוואה למקור רווי השמנת.
המנה העיקרית הנוספת שדגמנו הייתה טבעונית לגמרי ונתנה כבוד לחומר גלם אחד. מנה של ארטישוק ירושלמי, שהוגש עם קרם ארטישוק וארטישוק מטוגן. היא הפכה את השורש הצנוע למרכז האקשן מבלי שהמנה תרגיש כמו תוספת. הארטישוק הירושלמי (שמכונה בטטה קסביה) היה קרנצ'י מבחוץ ונימוך מבפנים, והקרם שהגיע איתו השלים את הטעמים והיה מצוין בפני עצמו. מדובר במנה נהדרת, יצריתית ומפתיעה. בפירוש אחת המנות הטבעוניות הטובות ביותר שאכלנו לאחרונה.
אוסקר מציע גם תפריט אלכוהול עשיר. לצד 16 סוגים של בירה ושפע יינות מיקבים שונים בארץ, המקום מגיש מבחר קוקטיילים עם קריצה לצד המתוק של הז'אנר. לדוגמה: ג'ינג'י עם ג‘ין, אננס, טוניק ומיץ ליים. קמילה טקילה: עם קוקוס ואננס וקפטן ג'ק: עם רום לבן, קמפרי אניס, קוקוס, מנגו ופסיפלורה.
אוסקר ביסטרו & בר, מרכז עזריאלי, הרוקמים פינת הלהב 26, חולון. כשר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו