עושים לכם סדר: כל המסעדות החדשות שאתם חייבים להכיר

מבית קפה שהוקם במה שהיה פעם חירייה דרך דוב ורוד שמגיש קפה ועד קוקטיילים יצירתיים שמוגשים בבית מלון • יש כמה וכמה מקומות מסקרנים במיוחד שנפתחו לאחרונה ברחבי הארץ, שלכם נשאר רק להגיע אליהם

ג'ינו. צילום: אנטולי מיכאלו

מסעדת השף שמתאימה את עצמה לחודשי השנה, המיקסולוג הידוע שרוקח קוקטיילים יצירתיים בבית המלון, הדוב הוורוד שמגיש קפה, הפריקסה שמטריפה את השוק ו... הקפה המפתיע שמוגש בחירייה?!

בחוץ אמנם לוהט, אבל זה לא מנע מאיתנו לאתר שמונה לוקיישנים קולינריים מסקרנים שנפתחו לאחרונה ברחבי הארץ, כמו גם סניפים חדשים של כמה רשתות מושחתות במיוחד, שבהחלט שווים גיחה על בטן ריקה. רעבים? בואו נצא לדרך.

מפרקים את הפריקסה: Orgado, ירושלים

שוק מחנה יהודה בבירה ממשיך להתחדש, והפעם מדובר ב-Orgado – מסעדת ביסטרו המתגאה בתפריט פיוז'ן שעליו חתום השף קובי קחלון. כל חומרי הגלם נרכשים מדי יום בשוק, מה שנקרא קרוב לבית ולצלחת.

הצצה קטנה לתפריט: סלט אורגדו (מיקס חסות וסלק מעושן, רוטב ויניגרט תפוחים, בזיליקום, זרעי צ'יה, ענבים ופקאן – 65 שקלים); סיגר שקדי עגל ופרגית (זיתים שחורים, אריסה, שום, אורגנו ולימון לצד סלטון של תרד, בצל וחומוס גרגירים – 55 שקלים לשתי יחידות); קבב דג (נענע, בזיליקום, כוסברה, לימון כבוש, בצל סגול וצ'ילי חריף, סלסה של זוקיני ועגבניות על קרם שקדים – 73 שקלים); פילה סלמון (רוטב וויסקי דבש ושום, כרוב לבן, גרמולטה עשבים, אנדיב מקורמל ויוגורט קשיו – 128 שקלים); צלעות טלה (300 גרם, קרם ארטישוק, פריקי, תרד, חצילים, ציר טלה ואורגנו – 225 שקלים); ומנת הדגל: פריקסה טלה מפורק (ברוטב טריאקי ביתי, איולי בזיליקום, כוסברה, נענע ובוטנים גרוסים – 78 שקלים לשתי יחידות). כשר.

מסעדת אורגדו, צילום: גיל אבירם

לא לשכוח את לוח השנה: תריסר, תל אביב

12 חודשים, מסעדת שף אחת. בתריסר, הפרויקט החדש של השף ענר בן רפאל פורמן בתל אביב (האנגר 12 שבנמל תל אביב), שמים דגש על "מיקרו עונתיות" ומאמינים שכל חודש מביא איתו טעמים, ריחות וצבעים שונים. במילים אחרות: התפריט של המסעדה משתנה בהתאם לחודשי השנה, ושם דגש על חומרי גלם עונתיים מהים והיבשה.

אז מה אוכלים באוגוסט הקיצי? פנקוטה עגבנייה (עגבניות שרי, בזיליקום וחריף – 56 שקלים); סשימי דג ים (קייל חרוך, רוטב ליצ'י, שמן טרגון, עלי שיסו וצ'ילי – 78 שקלים); תירס צעיר שלם (קרם תירס וגבינת פקורינו – 64 שקלים); וקינוחים כמו עלה תאנה (אנגלז עלי תאנה, קונפיטורת תאנים ותאנים טריות – 54 שקלים); וכדור לאבנה (עוגת גבינה וזיתי טאסוס, טוויל שומשום וזעתר – 42 שקלים). המנות של ספטמבר כבר בתכנון, יש למה לחכות.

מסעדת תריסר, צילום: חיים יוסף

שנשב לדרינק? Spice, תל אביב

Spice הוא בר קוקטיילים חדש שנפתח בימים אלה במלון דיוויד אינטרקונטיננטל בתל אביב (קויפמן 12), ועליו חתומים יותם שילה וגיא זילביגר – מבעלי הספייסהאוס. בין הקוקטיילים המושקעים: אספרסו מרטיני וקפה כמהין (72 שקלים); סאוור פיינקילר (בלנד של ארבעה סוגי רום וקוקוס טרי – 66 שקלים); ורוטב ויניארד נגרוני (נגרוני שהוורמוט הוחלף בליקר ענבי מרלו מתובלים – 64 שקלים).

גם הבטן מקרקרת? אין בעיה, שכן בגזרת הנשנושים שהותאמו לתפריט המשקאות תמצאו ארנצ'יני פטריות (55 שקלים); פיש אנד צ'יפס (78 שקים) ומיני בורגר עם בשר מפורק (78 שקלים). כשר.

בר הספייס בתל אביב, צילום: אסף קרלה

הגיעה לשכונה גברת חדשה: מאדאם, תל אביב

ביום בית קפה לכל המשפחה, בערב בר-יין עם תפריט אוכל מוקפד. מאדאם, הלוקיישן הקולינרי החדש בתל אביב (נפחא 3), נולד מהרצון של הבעלים, בהם השחקן נמרוד הוכנברג ("השוטרים"), להחזיר עטרה ליושנה בסביבה שבה הם גדלו ובילו.

לצד הקוקטיילים ומבחר האלכוהול המשובח שתוכלו למצוא במקום, תוכלו להתפנק גם על סלט אנדיב וגבינת קמבוזולה (48 שקלים); קאצ'ו א-פפה (פסטה על בסיס פלפל שחור, חמאה, פקורינו ופרמז'ן – 54 שקלים); ורוסטביף (פלפלים מוחמצים, איולי חרדל ושום קונפי – 41 שקלים). עוד לפני שמחשיך, מציע המקום מנות כמו פנקייק עם אבקת היביסקוס ובייגל סקורדליה, ויש גם בראנץ' שמוגש לאורך כל היום. שעות שמחות עם 30% הנחה על כל התפריט בין 16:00 ל-19:00.

מאדאם, צילום: יונתן בן חיים

גבינה לי חביבה: עברי בפארק, פארק אריאל שרון

בפארק אריאל שרון, המקום שפעם קראו לו "חירייה" ולמעשה הוקם על "הר הזבל" לשעבר, תמצאו את עברי בפארק – בית קפה פסטורלי מבית מחלבות עברי, שהרחיב את שעות הפעילות שלו לכל ימות השבוע. בין משטחי הדשא המטופחים וליד האגם, תוכלו ליהנות מארוחות קלות ולבחור מתפריט שכולל סלטים, מגוון סוגי קלצונה, קינוחים וגבינות משק, אבל הכוכבת הגדולה של התפריט היא דווקא הפיצה – שבמרכזה הבוראטה של מחלבות עברי (אשר זכתה בפרס האקדמיה האיטלקית לבישול, הכי רחוק מסתם עוד בוראטה). ותודה למערך המרשים של שלושת הטאבונים הענקיים שלא נחים לרגע. המקום פתוח בימים ראשון-שישי מ-8:00 עד 15:00. כשר.

בית הקפה עברי בפארק אריאל שרון // צילום: יחסי ציבור

שגב, תעשה לנו בורגר: שגב בורגר, פתח תקווה והסביבה

משה שגב נכנס לעולם ההמבורגרים ומשיק את שגב בורגר – מטבח קונספט במשלוחים בלבד שמוקדש לקציצה שבלחמנייה, ומשגר לכם עד הבית מנות במחירים יחסית נוחים (המטבח הראשון נפתח בפתח תקווה ומשרת גם את אזור בקעת אונו).

תוכלו לבחור מתוך קלאסיקו בורגר רגיל או כפול (קציצת בקר בלחמניית בריוש, ירקות ורוטב מיוקטש – 49/42 שקלים); צ'יזבורגר עם גבינת צ'דר טבעונית (49 שקלים); בריוש Meat & Roast (בשר בקר בבישול ארוך, ריבת בצלים ושזיפים, ירקות ורוטב מיוקטש – 59 שקלים); וקריספי צ'יקן (עוף מטוגן בטמפורה בוטנים, איולי קארי וירקות – 49 שקלים). בתוספות: צ'יפס קלאסי וניוקי מטוגן בשמן כמהין ושום קצוץ. כשר.

שגב בורגר, צילום: דמיטרי פומזן

על קפה ודובים ורודים: ג'ינו אנד קו, רחובות

היינו כותבים שג'ינו אנד קו ברחובות (המדע 1, פארק המדע) הוא בית קפה, אבל השותפים שעומדים מאחוריו רוצים שתדעו שהוא הרבה יותר מזה, ובעצם מתפקד על תקן מקום שמעניק חוויה כוללת לאורך כל שעות היום: עד 13:00 מוגשות בו ארוחות בוקר; בין 11:30 ל-16:30 תוכלו להזמין ארוחה עסקית שכוללת מנת דג, תוספת, סלט ושתייה (79 שקלים); אחר הצהריים ימתינו לכם שם דרינקים להירגע אחרי העבודה, ואם תרצו תוכלו גם לאסוף הביתה לחמים, עוגות, סלטים ויינות. ג'ינו, דרך אגב, הוא הדוב הוורוד שתפגשו במקום – אל תשכחו להגיד לו שלום. כשר.

ג'ינו, צילום: אנטולי מיכאלו

משניצל עד מפיץ ריח: גריל האוס, רעננה

מעדנייה, קפה ומסעדת גריל – הכל במיקום אחד ברעננה (השיזף 4). שולץ פוד האוס, מעצמת הקייטרינג וההסעדה הוותיקה, פותחת את הגריל האוס, מסעדת צהריים שמספקת ארוחות קלאסיות כמו המבורגר מנתח קצבים, אסאדו מפורק, דג סלמון אפוי ושניצל קריספי (57 שקלים לארוחה עסקית). ניתן גם להזמין הביתה אוכל מוכן לסוף השבוע מתפריט מורחב, ולסגור פינה לכמה ימים.

במקביל להשקת מסעדת הגריל החדשה, שולץ גם העבירה מתיחת פנים על מעדניית/בית הקפה Deli Ray הצמודה. התפריט עודכן ושודרג, נפתחה מחלקה לפריטי לייפסטייל, והמקום מציע גם כריכים ומאפים ארוזים יפה-יפה שמומלץ לקחת לפארק הסמוך ולנשנש בהפסקה מהעבודה, מתחת לכיפת השמיים (אבל קודם שיתקרר קצת, כי בחום הזה אנחנו לא יוצאים מהמזגן). כשר.

גריל האוס ברעננה, צילום: דוד מויאל

ביסים

* רשת ההמבורגריות המושחתות פריז טקסס פותחת סניף רביעי (והראשון מחוץ לאזור תל אביב-רמת גן-גבעתיים) במתחם סינמה סיטי ראשון לציון. הסניף משתרע על פני שטח של 150 מ"ר והושקעו בהקמתו כשני מיליון שקלים, אז תבואו לתת ביס עסיסי כשאתם בסביבה, לפני סרט או אחרי (אבל לא באמצע הסרט, יש גבול).

* בשורה מרגשת לתושבי יהוד והסביבה: מעכשיו כבר לא צריך לבחור בין המטבח היפני, ההודי, התאילנדי, הווייטנאמי והקוריאני, וגם לא להרחיק עד למסעדה שמתמחה בהם. פשוט קופצים לסניף החדש (והחמישי) של רשת מינה טומיי במרכז BIG (אלטלף 4), שהוקם בהשקעה של שלושה מיליון שקלים, ותופסים חמש ציפורים במכה אחת. בומביי באטר צ'יקן, נאמס או טוקיו רול – הכל הולך.

* לונדון פינת הוד השרון. רשת הברים Lager & Ale מתרחבת בסניף (רביעי) בקניון MEEX (הרקון 2). מעכשיו גם המקומיים יכולים להתלבט בין עשרות סוגי בירה מבקבוק או מהברז במחירים "כמו בחו"ל" (23-15 שקלים) ולהתנחם במאנצ'יס כמו שניצלונים בבצק בירה וצ'יפס (55 שקלים); עראייס (48 שקלים); סמאש בורגר וצ'יפס (59 שקלים); ופיצה מרגריטה (29 שקלים).

* חגיגת הבשרים של פיטמאסטר מגיעה לירושלים, עם סניף חדש (ושלישי) שנפתח במתחם סינמה סיטי שבעיר הבירה. הרעיון מאחורי הקונספט הקרניבורי, למי שלא מכיר: מגיעים (בדיוק!) בשעה הנקובה, יושבים מסביב לשולחן אבירים, ובמשך שעתיים וחצי נהנים ממופע של קיצוץ, פירוק, הגשה וזלילה של בשרים מעושנים וצלויים, לצד הסברים מפי הפיטמאסטרים המלומדים. מחיר הארוחה הוא 270 שקלים לאדם, והיא כוללת שבעה נתחי בשר, פתיחים, שתייה, בירה, יין, קינוח וקפה.

פיטמסטר, צילום: עדן אלישקוב
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר