אין כמו אוכל של סבתא. בסוף, אחרי כל מסעדות השף ודוכני הסטריט פוד המפתים, כולנו חוזרים להתרפק דווקא עליו. יש בו כנראה תבלין סודי שמקנה לו מקום מיוחד בלב, כזה שעובר דרך הבטן. לכן לא פלא, שהסבתא הזאת כבשה את רשת הפייסבוק עם מתכון יוצא דופן וקיצי במיוחד. אנשים נדהמו כאשר היא פרסה אבטיח רגיל לגמרי לבתה ובמקום פלחים אדמדמים - נגלו לעיניהם פלחי אבטיח צבעוניים עשויים ג'לי ומגוון פירות יער.
המתכון פורסם לפני ימים אחדים בסרטון ריל בפרופיל הפייסבוק של גטי (Getti) - אם למשפחת בלוגרים מפורסמת מלאס וגאס, ארצות הברית, עם מיליון וחצי עוקבים. מדובר במשפחה שנוהגת לשתף סרטוני וידאו משעשעים ברשת.
בכותרת הפוסט כתבה גטי: "סבתא מכינה ג'לי אבטיח עם פירות טריים". בווידאו שצורף לפוסט נראתה אמה מרוקנת אבטיח, ממלאת אותו בתערובת פירות יער שהכינה ומכסה את הכל בתערובת ג'לי. את הקינוח המרענן היא הכניסה למקרר למשך כחמש שעות. לאחר מכן חתכה והגישה למשפחה פלחים צבעוניים מעוטרים בפטל, תותים ושאר ירקות.
הסרטון הוויראלי זכה ליותר ממיליון ומאה אלף צפיות. היו לו גם 43 אלף תגובות ולמעלה מ- 380 אלף שיתופים. "זה נראה כל כך טעים, שאני קונה אבטיח ממש עכשיו", כתבה אחת המגיבות. מגיב אחר כתב ש"זה גאוני בכלל להגיע לרעיון למתכון כזה". מגיבה אחרת הוסיפה: "זה כל כך מרענן ובריא. תודה על שחלקת איתנו". באחת התגובות הוסיפה גטי דיוקים שאמה ביקשה ממנה לתת למתכון וגם ציינה: "עובדה משעשעת על אמא שלי… היא אקרובטית בקרקס לשעבר, נולדה בבולגריה ואוהבת לבשל".
אז נכון, יש מגוון רחב של מנות מיוחדות על בסיס אבטיח שאפשר ואפילו רצוי לאמץ בקיץ הישראלי החם שלנו, אבל אין ספק שזו אחת המקוריות שנתקלנו בהן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו