רוב האנשים קנאים מאוד לקפה שלהם. אנחנו יודעים בדיוק מה אנחנו אוהבים - מהו סוג הקפה שלנו, כמות המים המדויקת בו ומה דעתנו על סוכר וחלב. רובנו גם עלולים לכעוס מאוד אם התעוררנו בבוקר והמשקה בטעם המבוקש לא נמצא בהישג ידינו. אבל "סטודיו קפה" חדש שנפתח זה עתה ברחוב מקווה ישראל 3 בתל אביב בשם Coffee Organization Studio או בקיצור C.O.S, הופך את הספל על פיו.
"זה לא בית קפה אלא סטודיו קפה", מתעקשים לדייק במקום ובצדק. חווית הקפה כאן שונה לחלוטין. למעשה, כאן נלקח הקפה מתוך חווית שתייתו הנינוחה לצד ביס מתוק טעים או ארוחת בוקר אל תוך חוויה של התנסות ומחקר.
על שולחן אבן ארוך ורחב שמוצב במרכז החלל הקטן של הסטודיו וסביבו עשרה מושבים בלבד, מונחות מבחנות וגם מכונת אספרסו איכותית, קנקני חליטה, מטחנה ידנית ופולים טריים וקלויים. "אני לא מוכן להכניס לכאן פירור של אוכל", מציין טל בודנשטיין שעומד מאחורי המיזם ובין השאר מאחורי loveat בגן החשמל, מותג הקפה האורגני הראשון בישראל ומסביר: "על השולחן הזה אנחנו רוצים להעביר חוויות של קפה. ללמד וללמוד מהאורחים שלנו".
סטודיו קפה מציע חוויות שונות בהקשר של המשקה. האחת, שמחירה 350 שקלים ליחיד ו-500 לזוג, היא קלייה פרסונלית עבורה ניתן לתאם פגישה של שעה, בסיומה נקבל קפה שנקלה במיוחד בהתאמה אישית לפי טעמנו. "יש פה רוסטר באמצעותו נקלה קפה לפי שאלון שאנחנו מפתחים גם באמצעות AI.
לדבריו בודנשטיין, המטרה היא להגיע לתוצאות פרסונליות - להבין מהן התכונות והטעם של כל אחד מאיתנו ולפיכך מה נרצה לשתות. "אגב, יכול להיות שבוקר לאחר מכן תרצי לשנות את זה", מוסיף בודנשטיין ומסביר: "לכל מי שיעבור את החוויה הזאת יהיה פרופיל קלייה אונליין, דרכו אפשר יהיה להזמין מאיתנו. מהסטודיו ומהאתר".
שאלנו על עשרה המושבים המוצבים סביב השולחן ובודנשטיין הסביר ש"כמו במסעדת שף, אנשים יזמינו לפה כיסא כדי לשבת ליד השולחן ולעבור חוויה של שעה ורבע שנקראת פלנטיישן".
מה זה פלנטיישן?
"סיבוב בין מטעים. אנחנו נביא לפה פולי קפה טריים מאוד אותם אנחנו קונים מחוות בעולם. ננים אותם על השולחן ונחווה תהליך של הבנת קפה דרך מגוון מאוד רחב של חליטות".
מה לגבי הסכנות הקשורות בהרעלת קפה?
"מדובר במשקאות תעשייתיים של קפה טורקי או נמס, על כמויות מאוד גבוהות של מיליגרם קפאין לכוס. כאן בסטודיו אנחנו מדברים על קפה 100 אחוז ערביקה ברמות הכי גבוהות בעולם. הוא טרי וקלוי. קפה מאוד עדין ולא תעשייתי שיש בו בין 30-32 מיליגרם קפאין לכוס של אספרסו כפול". הוא מוסיף: "הפלנטיישן המקיף כולל עד 190 מיליגרם קפאין. אלו הטעימות שאנחנו מעבירים, לכן אין שום בעיה".
מחיר חווית הפלנטיישן עומד על 130 שקלים לאדם. לצד אלה יתקיימו במקום גם סדנאות שונות, שיתופי פעולה והוא גם יהווה workshop.
אז איך טועמים קפה?
"אנחנו צריכים קודם להריח את הקפה הנטחן ולהבין מה יש לנו. אחרי זה אנחנו מריחים את הארומה של המשקה ואז לוקחים 'זיפים' של קפה איתם אנחנו ממלאים את כל חלל הפה. לאחר מכן, אנחנו מנסים להבין תחושות - מתחילים בארומה, עוברים לחומציות, ואז למורכבות של הקפה, אפטר טייסט וכולי. כל דבר אנחנו מדרגים מאחד עד חמש. יכול להיות שנחוש טעמים של וניל ומוקה, למשל".
הוא הסביר, אז טעמנו. בין השאר שתינו במקום פולי קפה אתיופיה גוג'י נטורל באספרסו ולאחר מכן בחליטה של פילטר ידני. הייתה לו חומציות עדינה וארומות פרחוניות שהדגישו טעמים אגוזיים. טעמנו גם פולי קפה ברזיל בורבון - קפה ידוע מאוד ברחבי ברזיל שהיה מאופיין בטעמים שוקולדיים יותר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו