מתכון לתבשיל פילה מוסר ואפונה ירוקה של "אידי דגים"
רכיבים
ל-2 מנות עיקריות
מחבת עמוקה עם מכסה
שני נתחי פילה של דג מוסר ים נקיים מעור ועצמות
1 בצל לבן בינוני, קצוץ דק
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 שן שום, קצוצה
4 כפות שמן זית
עלים מ-4 ענפי נענע
1 כוס אפונה ירוקה
½ כוס ציר ירקות או מים
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
ממליחים ומפלפלים את פילה הדג משני צדדיו.
מחממים שמן זית במחבת עמוקה כשהיא פתוחה ומזהיבים בצל. לאחר מכן מוסיפים גם פלפל אדום ושום, ומזהיבים.
מניחים את נתחי הפילה (לא משנה מאיזה צד) ומטגנים למשך דקה. לא הופכים לצד השני.
מוסיפים למחבת אפונה, פפריקה מתוקה, כורכום ועלי דפנה. מוסיפים כוס ציר ירקות ומתקנים תיבול.
מנמיכים את הלהבה, מכסים את המחבת ומבשלים למשך 7 דקות.
בתאבון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו