כרוך בגבינה מותכת וטמון בבייגלה פריך: המאפה של לבנון מגיע לתל אביב

פרח רסלאן ממאסטר שף מביאה את הכנאפה המפורסמת למרכז הארץ, רותי ברודי פותחת לראשונה "דליקטסן" מחוץ לתל אביב, בית קפה ארטיזנלי חדש נפתח בפלורנטין ולאיזה מוסד ירושלמי נולדה אחות קטנה כשרה? מדור חדשות האוכל אפוף ארומות של השקות טריות

כנאפה כעכ, צילום: שני בריל

פרח רסלאן (מתמודדת עונה 8 במאסטר שף) פותחת מקום חדש בשוק הנמל בתל אביב בו היא מגישה את הכנאפה הייחודית שלה בבייגל קראנצ'י עשוי בעבודת יד לצד שלל מאפים ומתוקים. רסלאן, שגדלה בלבנון, פתחה את המקום בהשראת הרוכלים ועגלות ממכר הכנאפה שהסתובבו ברחובות ובשווקים של המדינה. מדובר במאפה כנאפה מצופה שכבת סולת דקה פריכה ולא שערות קדאיף כמו בגרסת המקור המוכרת. המאפה החמים כרוך גבינה מותכת, נטמן בבייגל "כעכ" המחורר בדיוק בטבורו ומאופיין בבצק דקיק משובץ שומשום טרי. על כל אלו נמזגים מי סוכר מבושמים במי זהר מוגשים לוהטים ברגע המדויק (39 שקלים). 

בהגעה למקום  מבחינים מיד בקיר מחופה "כעכים" לוהטים בהשראת עגלות הממכר הלבנוניות. בנוסף לכנאפה כעכ, ניתן יהיה לרכוש במקום גם מעמולים עבודת יד מעוצבים בכפות עץ זית מסורתי, קטאייף ממולאים אגוזים או גבינה, ועוד ספיישלים משתנים. רסלאן פותחת את המקום אחרי שפתחה לפני שלוש שנים את הכנאפה כעכ הראשון בישראל בסמוך לאגמון החולה, שהפך מאז מוקד עלייה לרגל.

כנאפה כעכ בשוק הנמל, צילום: שני בריל

שירז ואמיר רייפר, הבעלים של HOC - בתי הקפה שמביאים חווית קפה ארטיזנלית - פותחים מקום חדש בשכונת פלורנטין בתל אביב בכתובת הרבי מבכרך 3. גם בבית הקפה החדש הם מבטיחים עבודת אוצרות דקדקנית של קפה. אמיר רייפר מציג במקום תפריט אספרסו עם סוגי קפה נדירים ביבוא אישי. הקפה במקום נשקל, נאטם בוואקום ומוקפא למינוס 25 מעלות בנקודת ה- Sweet Spot ששומרת על טעמו בשיא. בצמוד לבית הקפה תיפתח בעוד שבועיים מאפייה ייחודית בהובלתה של שירז רייפר שתכין את הלחמים, המאפים והקינוחים המוגשים במקום עם התמקדות במנות יפניות או כאלה עם אוריינטציה או אסתטיקה יפנית. מהמאפייה צפוי להיפתח גם חלון לרחוב למכירת לחמים ועוגות בטייק אווי. HOC פלורנטין יהיה פתוח לראשונה גם בשעות הערב, כאשר לצד הקפה יוגש תפריט מצומצם ותפריט יין שאצרה שירה צידון. 

HOC חדש נפתח בפלורנטין, צילום: טאמונה דג'אנשווילי

מסעדת "אמא" הוותיקה מגיעה לקרית ענבים שבהרי יהודה עם סניף חדש וכשר. המקום החדש של מסעדת אמא נפתח בקומה התחתונה של קניון כרמים, הוא פונה לגינה יפה עם נוף ירוק ומציע, בין היתר, תפריט עונתי חדש לקראת עונות האביב והקיץ. מסעדת אמא, שפועלת יותר מארבעה עשורים בירושלים, הפכה עם השנים למוסד קולינרי. המסעדה מתמחה בבישול מאכלים אותנטיים עם טעם של בית. מסעדת אמא בקרית ענבים מציעה מבחר מגוון מאכלי בשר ובהם קובה מכל הסוגים והצבעים - קובה נבלוסיה, קובה חאלב, קובה סלק וגם מאכלים כמו, מקלובה, עלי גפן ועוד ועוד. בתפריט הערב מוגשות במקום מנות בגודל בינוני שמיועדות, בין השאר, לחלוקה. המסעדה מקפידה על שימוש בחומרי גלם טריים באיכות גבוהה והמאכלים כולם מוכנים מדי יום. בצד תפריט האוכל אפשר ליהנות במקום מתפריט עם יינות של יקבי מטה יהודה - יקבי צובה, קסטל, צרעה ומבחר של בירות ישראליות ומקומיות.

מסעדת אמא בקרית ענבים, צילום: מסעדת אמא

רותי ברודו פותחת לראשונה סניף של מעדניית "דליקטסן" מחוץ לתל אביב. המקום החדש נפתח בגני תקווה במרכז מסחרי "צים אורבן" עם הרבה מקומות ישיבה הפרוסים ברחבה הגדולה מחוץ לחנות. אפשר למצוא בו מחלקת קונדיטוריה גדולה עם מאפים וקינוחים שנעשו במקום. החנות עצמה מעוצבת עם מגוון רחב של מוצרי בית, חנות פרחים גדולה, קינוחים וגלידריה מבית R2M. בתנור האבן המוצב בו נאפות גם מגוון פיצות אלטוליו (פיצות מלבניות מבצק אוורירי על בסיס פוקצ'ה) וכן פוקאצ'ות ממולאות. "יהיו כאן עוד המון אלתורים, ובעיקר עיסוק בבצק" מבטיחים בקבוצת R2M. הגלידריה קרים בו מציעה ג'לטו איטלקית טרייה הנעשית בסניף, מתכון ייחודי שפותח על ידי הקבוצה. עוד חידוש בדליקטסן גני תקווה הוא עוף שלם מהג'וספר (תנור על פחמים) המוגש לצד תפוחי אדמה, זאת לצד האוכל המוכר של הדליקטסן.

דליקטסן, צילום: אנטולי מיכאלו

שף גיא אריש ממסעדת משייה מגיע להתארח במתחם אימפריאל בתאריך 20 במרץ עם תפריט מיוחד שיוגש לצד הקוקטיילים. האירוע נערך במסגרת חגיגות העשור של קבוצת אימפריאל. שיתוף הפעולה נוצר בעקבות יחסי השכנות הקרובים בין מסעדת משייה לברים של אימפריאל, שכנות שהובילה לאורך הזמן לביקורים של צוות אימפריאל במשייה במטרה לקבל השראה קולינרית, ושל צוות המסעדה באימפריאל בסוף משמרות ארוכות כדי להוריד את האדרנלין של יום העבודה. גיא אריש נחשב היום לאחד השפים הצעירים והמוערכים עם טביעת אצבע קולינרית מובחנת. באירוע הוא יגיש, למשל, בגט לה מולאן עם חמאת אצות ופלפלים מותססים (29 שקלים)  או ספגטיני קוויאר שחור מהדן (128 שקלים)  ממנו אפשר יהיה ליהנות לצד קוקטיילים מבוססי וויסקי מקאלן 12, כמו למשל, וויסקי מקאלן 12 עם ליקר שרטרז צהוב, לימון, נענע ותפוח ירוק.

שף גיא אריש, צילום: אסף קרלה

מסעדת דולפין ים, שנוסדה בשנת 1967 ופועלת מזה חמישה עשורים בכתובת שמעון בן שטח 9 במרכז ירושלים, משיקה  תפריט חדש. "הניסיון והידע שנצברו לאורך השנים בין כותלי המסעדה, הם הבסיס למנות שנוצרו מחומרי גלם טריים ומשובחים", מסבירים במקום. התפריט החדש עונתי ומשלב מנות קלאסיות המלוות את המסעדה מפתיחתה לצד מנות בסגנון עכשווי. אפשר למצוא בו, בין השאר: קרפצ'יו לוקוס, אשכולית, תפוז וצנוניות (62 שקלים); כרובית בשמן לוהט, חמאת לימון וזעתר טרי (42 שקלים), ואת מנת הדגל - פילה בר ים על מצע ריזוטו לבן עם חמאת לימון וזעתר טרי (146 שקלים).

פילה בר ים על מצע ריזוטו לבן עם חמאת לימון וזעתר טרי, צילום: אסף קרלה
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר