הדבר הבא אחרי סושי וראמן? המטבח המסתורי של מזרח אסיה נחשף

החלון בקיר ברחוב בתל אביב שאסור לכם לפספס, אוזן המן גרנדיוזית שתשאיר אתכם פעורי פה, איזו מנת פסטה הישראלים מעדיפים ומהי המנה האהובה על קיסר יפן? מדור חדשות האוכל עם אירועי הקולינריה שישאירו אתכם מופתעים

המטבח המסתורי מגיע לראשונה למסעדת טאיזו, צילום: אסף קרלה

השף יובל בן נריה חוגג עשור למסעדת טאיזו, שפתיחתה במרץ 2013 הייתה בשורה גדולה לקולינריה הישראלית. לרגל החגיגות ובמטרה לפתוח צוהר למסורת קולינרית נוספת מבין מטבחי מזרח אסיה, חקר השף את המטבח האינדונזי - מטבח מרוחק ומסתורי, עשיר בטעמים שכמעט ואינו מוכר לסועד הישראלי. הטעמים האינדונזים מצטרפים לתפריט של טאיזו, שכולל מנות אסייתיות מתאילנד, וייטנאם, הודו וסין. לכבוד יום ההולדת יוגש במשך שלושה ערבים במסעדה, הממוקמת בדרך מנחם בגין 23 בתל אביב, בתאריכים 6-8 במרץ תפריט זוגי מובנה שירכיב ארוחה אינדונזית מלאה במחיר 920 שקלים לזוג. בתפריט יהיו מנות כמו: טרטר בקר, שייטל, סמבל (רוטב אינדונזי חריף) אגוזי מלך, תמרינדי, חלמון מעושן, צנוניות אורגניות ופאו; או באו טונה אדומה עם לימון כבוש, דלעת, סמבל בלדו וביצה רכה.

קינוח אינדונזי בטאיזו, צילום: אסף קרלה

נמשיך את הטיול במזרח אסיה והפעם אל ארמונו של קיסר יפן - מסעדת 'מנטנטן' היפנית, ברחוב נחלת בנימין 57 בתל אביב, חוגגת את יום הולדתו של הקיסר נארוהיטו בשבוע קולינרי חגיגי. במסגרתו מוגש תפריט ספיישל, שכולל את חמש המנות האהובות ביותר על הקיסר. התפריט יוגש החל מתאריך 23 בפברואר (יום חמישי) למשך שבוע. מדובר במנות פופולריות ואותנטיות מכל רחבי יפן, כדוגמת מנת מנת נבטי שעועית עם חצילים ותרד חלוטים המוגשת באיזאקאיות יפניות (48 שקלים) ומנת בורי מאודה בסאקה סויה ומירין המשמשת כתוספת מוכרת ביפן והולכת מצוין ליד סאקה יפני ואורז (64 שקלים). על התפריט של המנטנטן אחראי השף היפני מאקוטו אוקאזאקי, שפעם בכמה חודשים מגיע מיפן לתל אביב כדי לבנות תפריט חדש שמתאים לעונה ולחומרי הגלם המאפיינים אותה.

מנת גיו ראמן במנטנטן, צילום: אנטולי מיכאלו

נמשיך לנצל את הצ'ופסטיקס (כי עכשיו אנחנו כבר ממש מתורגלים): אם תעברו בשבועיים הקרובים ברחוב לבונטין 11 בתל אביב, אולי תבחינו בחלון קטן וצבעוני בקיר, ממנו נמכר ראמן עשוי בטכניקות עתיקות. "תוםתום", מאסטר הראמן תום שמיר, יצא לראשונה מגבולות ביתו והגיע להתארח בבית האוכל היפני "אוקינאווה סושי" עם פופ-אפ מעבדת ראמן חדש. את מלאכת רקיחת הציר והאטריות הוא מכין בטכניקות מסורתיות אותן הוא משכלל בשנים האחרונות בהשפעת מסעותיו ביפן. החלון הצבעוני, שיהווה צוהר מדליק למסעדות ראמן קטנות ברחבי יפן, יפתח לקהל בתאריך 26 בפברואר ויפעל למשך שבועיים בלבד מידי ערב החל מהשעה 18:00 ועד גמר הראמן. התפריט, שמחירי המנות שבו נעים בין 70-92 שקלים, יכלול מנות ראמן קבועות לצד משתנות. בין המנות יהיו: קערה לוהטת עם מנת ראמן מיסו טבעונית על בסיס ציר ירקות שורש וחלב טבעוני עם טארה מיסו, אצות ווקאמה וצ'אשו טופוריקה.

תוםתום ראמן באוקינאווה סושי, צילום: תמוז רחמן

נעבור לאכול עם הידיים: רשת המסעדות "סלון יווני", טברנת השף של גיא פרץ, משיקה פסטיבל דגים עם מנות חדשות במסעדה שנמצאת במלון ווסט בתל אביב וכן במסעדה באשדוד, שממוקמת ברחוב הטיילת 21. הטריגר לחגיגות - חודש מזל דגים המתקיים בין התאריכים 19 בפברואר עד 19 במרץ. במסגרת הפסטיבל יוגש תפריט דגים עם יותר שלושים מנות שנעשו בטכניקות הכנה והגשה שונות בהשראת המסורת היוונית. בהן מזטים משובחים לפתיחה, כמו: גברוס דגיגונים מטוגנים בציפוי קריספי או סשימי ים תיכון עם פלחי עגבנייה. לעיקרית תהיה למשל מנה של פילה לברק על משוויה עם זיתי קלמטה, שקדים ולימונים כבושים.

קבב לוקוס בקדירת מנגולד ולימונים כבושים של סלון יווני, צילום: בועז לביא

גם לנו היהודים יש דגים, אז מה אם חלקם אפורים? FOODISH אגף הקולינריה של "אנו - מוזיאון העם היהודי" בכתובת קלאוזנר 15 בתל אביב, יוצא לסוף השבוע עם אירוע קולינרי סביב אוכל אשכנזי חדש-ישן בשם "סופ"שלעך". במסגרתו שפים, אנשי אוכל ואנשי אלכוהול חוזרים לשורשים (המושמצים) של המטבח עליו גדלו, מתרפקים על הנוסטלגיה או נותנים לו אינטרפרטציה מחודשת. בין התאריכים 23-25 בפברואר, תוכלו ללגום בסופ"שלעך שנאפס מסורתי לצד טונה אדומה מעושנת, לגלות מה בכלל ההבדל בין קיגל לקוגל, לחזור בזמן ולבקר במסעדת פועלים מזרח אירופאית מיתולוגית או לטעום את העתיד המזהיר של הגפילטע והקרפלך.

מזקקת הולנדר בסופשלעך, צילום: אפרת רענן

דושפרה בוכרי, טום יאם תאילנדי, דאל עדשים הודי ואפילו מרק שוקולד - כולם יצאו מהמסעדות ויגיעו אל פסטיבל המרק באשדוד למשך יומיים, בתאריכים 1-2 במרץ בין השעות 17:00-22:00, כדי לחמם אתכם לקראת סוף החורף. החברה לתיירות אשדוד מקיימת השנה את הפסטיבל במרכז המסחרי רוגוזין ברובע הראשון של העיר והוא יחגוג את המורשת הקולינרית העשירה שלה. ברקע הופעות מוזיקה חיות ומופעי רחוב, יהיה אפשר ליהנות בו ממרקים של השפים המקומיים במחיר 10 שקלים לקערה. השף שמלווה את הפסטיבל הוא רני אלבז האשדודי. מלבדו ייקחו בו חלק כעשרים מסעדות מקומיות, ביניהן: "פורטו", "בוטיק הפיתה", "הסביח של מוריס", ועוד ועוד. 

מחיר הכניסה עומד על 10 שקלים ומקנה מרק ראשון חינם, ובמכירה מוקדמת (עד לתאריך 28 בפברואר) עומד המחיר על 5 שקלים.

מרק לחשו של בליקר בייקרי, צילום: funia

איזו מנת פסטה הישראלים הכי אוהבים? Fat Vinny, רשת הדיינר המשפחתית והאיטלקית, פתחה תחרות גולשים דיגיטלית, באמצעותה היא יוצאת לחפש את מנת הפסטה המקורית והטעימה ביותר. המנה תכנס כספיישל לתפריט בשבעת סניפיה ברחבי הארץ ותיקרא על שם זוכה או זוכת התחרות. התחרות מתקיימת בעמוד האינסטגרם של הרשת עד לתאריך 27 בפברואר. במסגרתה יוזמנו גולשים להציע את מנת פסטה המקורית והטעימה ביותר שעולה בראשם. מתוך המנות תבחרנה שלוש שיעלו לגמר אשר יערך בתאריך 27 בפברואר בסניף פאט ויני יהוד, בו שישה פודי'ס מובילים יכריעו מהי "מנת הפסטה הבאה של ישראל".

רביולי ארטישוק של פאט ויני, צילום: אסף קרלה

כולכם אוזן? תקשיבו טוב, כי כזה עוד לא אכלתם: במיוחד לחג הפורים, הוציאה דומינו'ס פיצה אוזן המן ענקית שהיא בעצם פיצה מתוקה. הקינוח החם - בגודל פיצה אישית - עשוי בצק פיצה חם ופריך במילוי שוקולד חם עם נגיעות של חמאה ואבקת סוכר מפוזרת מלמעלה להשלמת המראה והטעם. האוזן היא, למעשה, קינוח מתוק למספר אנשים (או לאחד מאוד מאוד רעב). את הקינוח החדש ניתן להזמין בכל סניפי הרשת ובשירות המשלוחים למשך שבוע ימים בלבד החל מתאריך 5 במרץ ומחירו יעמוד על 21.90 שקלים.

אוזן המן של דומינו'ס פיצה, צילום: יח"צ

למרות שרובנו עדיין מתהלכים בחוץ עם סוודרים, גלידות נסטלה כבר פותחים את עונת הגלידות של שנת 2023. בין החידושים של העונה יהיו טעמים מפתיעים, כמו: "לה קרמריה באבל גאם" – גלידה בצבעי תכלת וורוד בטעם מרשמלו מסטיק בניחוח נוסטלגי, שלגון קראנץ' שוקולד ואגוזי לוז, "מאגדת" הכוללת שש יחידות גלידה בטעם בייגלה בציפוי שוקולד בלונד או מאגדת בטעמי פיסטוק שוקולד לבן שכל גלידה בה מכילה 99 קלוריות בלבד. 

לה קרמריה באבל גאם, צילום: גלידות נסטלה
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר