בשורה לשומרי הכשרות, לחובבי הסושי ולגרים בראשל"צ והסביבה (ובשורה משולשת אם אתם עונים על שלושת הקריטריונים האלה): מסעדת קיוטו הוותיקה מהרצליה משיקה את "קיוטו נאי" - אחות צעירה וכשרה, שהוקמה בהשקעה של 10 מיליון שקלים בעיר היין (ילדי טהרן 7).
השלוחה הדרומית יותר של מסעדת האם אמנם מציעה כמה ממנות הדגל של קיוטו, כמו טונה טרטר (83 שקלים), פאד תאי (64 שקלים), פילה סלמון טפניאקי (142 שקלים) וסשימי ניו סטייל (82 שקלים), אבל מצטרפת אליהן נבחרת של מנות חדשות ובלעדיות לנאי. צמד דוגמאות: באן שחור ממולא סלמון פנקו עם חסה ואיולי ליים (53 שקלים); ונתח קצבים על הגריל בתוספת סלט אטריות שעועית, שורשים ועלי טעם, קרמל פונזו וצ'יפס ג'ינג'ר (88 שקלים). קוניצ'יווה, ראשון.
כל כך הרבה מנות, כל כך מעט זמן/מקום בבטן/סיבולת לב-ריאה (מחקו את המיותר). אל חשש, שכן יאוזה, האסיאתית של יקי כביר (איינשטיין 10 תל אביב), משיקה ארוחת טעימות זוגית שתסגור לכם כל פינה אפשרית, והרבה יותר מזה. תמורת 298 שקלים, תוכלו להתפנק על סעודה בת תשע מנות הכוללת שני סלטים לבחירה (סלט פפאיה, גרין ווסאבי, הירו קייל ועוד); חמש מנות ראשונות/מנות מטבח (טטאקי בקר עם אצות ים, גיוזה עוף, ספרינג רול, יקיטורי פילה בקר, קריספי רייס טונה וכו'); שני רולים של סושי לעיקריות (ספייסי טונה, סלמון גריל, סלמון קרים ואחרים); וקנקן סאקה חם או קר כדי לשטוף את הכל במורד הגרון.
איזה טעם יש ליפן בחורף? כדאי שתבדקו את תפריט הספיישלים לעונה הקרה של מנטנטן היפנית (נחלת בנימין 57 תל אביב), ואולי תקבלו תשובה ראויה. ככה על קצה הצ'ופסטיקס: Tataki Maguro (טאטקי טונה צרובה עם רוטב פונזו וג'ינג'ר - 74 שקלים); Kama (לחי ילוטייל בחמאת טריאקי ובצל ירוק - 55 שקלים); Sakna Tata (קוביות טונה, סלמון והמאצ'י עם בצל ירוק, אבוקדו ואיקורה ברוטב לאיו - 52 שקלים); ו-Tori Udon (ציר עוף, צ'אשו עוף מפורק, אטריות אודון, תרד, בצל ירוק, חצי ביצה רכה, מנמה, שום וטוגרשי - 68 שקלים).
פרסד סושי (Pressed Sushi) הוא, מן הסתם, סוג של סושי, אבל הייחוד בו הוא שהוא מורכב מקוביות אורז דחוסות הנעשות בקוביות עץ, בתוספת דגים נאים ומיונז יפני חרוך, ובעצם נבנה בשכבות. בא לכם לנסות? בלי לחץ.
בר הקוקטיילים האסיאתי Next Door מקבוצת Mojo (מתחם Y סנטר, נתניה) משיק קולקציית "סושי פרס" מהודקת - תרתי משמע - שבה ספייסי סלמון (סלמון, רוטב חריף, איולי יפני ופלפל חלפיניו); ריינבו דניס (דניס, בטטה בטמפורה, איולי יפני, טוביקו כתום ובצל ירוק); וספייסי טונה (טונה אדומה, טמפורה, רוטב חריף, איולי יפני, שומשום ובצל ירוק). 62 שקלים לחמש יחידות.
נקסט דור
השף אביב משה רוצה לארח אתכם בהאפיסרי - בית האוכל/המעדנייה הכשרה והחדשה שלו בנתניה (שושנה דמארי 10, מתחם פיאנו), שם מתבשלים להם מדי יום מטעמים לקחת איתכם הביתה, כמו גם מוצרי מזווה.
לאחרונה השיק משה, יחד עם השפית אסתי גרוס, גם ארוחת טעימות המבוססת על תפריט משתנה. היא מוגשת בימים ראשון-רביעי במחיר של 69 שקלים לסועד, וכוללת חמישה סלטים לבחירה, לחם, מנה ראשונה, מנה עיקרית ושתייה קלה.
סתם ככה, כדי לעורר את בלוטות הטעם: מרק קובה סלק או קובה מטוגנת לראשונה, ותבשיל במיה בשר או סופריטו עוף לעיקרית, מוצעים בארוחת הטעימות הירושלמית - ואילו קרעפלך תפוח אדמה או כבד קצוץ לראשונה, וטשולנט או קציצות עוף לעיקרית, מוגשים בארוחת הטעימות האשכנזית. בחרתם?
האפיסרי
בואו לקחת ביס מהנגב, ליטרלי. "נגב טור" של הרשות לפיתוח הנגב מקיימת במהלך דצמבר (בעיקר בחנוכה) סיורים קולינריים, במחיר מסובסד של 20 שקלים לאדם.
איפה מטיילים ומה אוכלים? כמה דוגמאות: סיור ברים לילי בעיר העתיקה בבאר שבע; סיור חנוכה בשוק באר שבע; סיור חנוכיות ואירוח חם - כולל ספינג' ותה, כמובן - בשדרות; סיור חנוכיות וספינג' בירוחם; סיור טעימות בלקיה (עם נשנושי פיתה חמה היישר מהסאג'); סיור טבעוני (וצבעוני) בשכונה ד' בבאר שבע, וסיור טעימות בדימונה - מחוזק כמו שצריך במאפים בוכריים. וכן, כל סיור של שעתיים עולה פחות או יותר כמו מנת פלאפל בלי שתייה. מה, לא תדרימו? לפרטים על כל הסיורים: https://negev-tours.co.il.
למי קראתם "קרוטונים"? פסטיבל המרקים החורפי מתקיים בימים אלה ממש, זו השנה השמינית, במלון ענבל בירושלים (זאב ז'בוטינסקי 3), ואתם מוזמנים להתפרע בו על כמה מרקים שתרצו וללא הגבלה, תמורת 87 שקלים. מחכים לכם בקערות מהבילות: מרק בטטה, מרק בצל, מרק כרישה, מרק עגבניות ואורז, מרק תירס אסיאתי, מרק ארטישוק ירושלמי ומגוון מרקים מתחלפים (ערמונים וכרשה, מיסו, בוטנים אפריקני ועוד). ושלא תתבלבלו, גם הקרוטונים, שקדי המרק, הלחמים והברוסקטות חופשיים לגמרי, וממתינים לכם יפה-יפה בבופה.
זמני פעילות הפסטיבל: ימים ראשון-חמישי בשעות 22:00-12:00, ועד סוף החורף. חובה להזמין מקום מראש כאן.
יש מנות מושחתות, ויש מנות מושחתות מליגה אחרת, כמו הבאקטים החדשים של צמד סניפי הגראז', בתל אביב (ראול ולנברג 24) ובראשון לציון (הרצל 151, צומת ראשונים). אנחנו מדברים פה (תחזיקו בבקשה חזק) על Mix Fried Bucket (קילו מטוגנים שכולל צ'יפס, צ'יפס בטטה, פוטטוס וטבעות בצל לצד רוטב איולי באפלו - 79 שקלים); Wings & Corn (20 חצאי כנפיים מטוגנות עם צלעות תירס ברוטב צ'ילי מעושן - 79 שקלים); ו-Sweet Garage Bucket (גלידה, קצפת, מרנג ענק, קורנפלקס מקורמל עם רוטב קרמל ועוגיות אוריאו מטוגנות - 89 שקלים).
לאלה שעוד איכשהו מנסים לשמור על הגזרה, יש גם סלט גראז' (לבבות קיסר ועגבניות שרי ברוטב ויניגרט-טקילה עם תירס בקייג'ן, שעועית שחורה, נאצ'וס, גבינת צ'דר ושמנת חמוצה - 44 שקלים). וכן, קראתם נכון: קילו מטוגנים. קילו. חייבים לרדת לעומקה של פרשת השחיתות הזו, ומהר!
שתדעו: Conmigo ("איתי" בספרדית) היא מסעדה חדשה וכשרה במודיעין (שדרות הרכס 13), שעליה מנצח השף עידו אלקיים. תחום ההתמחות שלה הוא בשר מכל הסוגים ובמגוון טכניקות בישול (סו-ויד, עישון ואפילו נגיעות של אוכל מולקולרי), אבל תמצאו בה גם מנות דגים ומנות טבעוניות.
בתפריט הראשונות: טרטר שייטל (חרדל דיז'ון על טוסטונים וקורנישון); טטאקי סינטה; ברולה כבד אווז (אגוזי לוז מסוכרים ורוטב פירות יער) וקרפצ'יו טונה אדומה (בצל סגול, פילה תפוז חרוך ואיולי בזיליקום).
בעיקריות: פרוסות פיקניה מעושנת וצ'ימיצ'ורי; תבשיל אסאדו בוואקום עם דבש ורימונים; ורוסטביף סינטה שבושלה בוואקום. ולקינוח: קראק פאי, עוגת רד ולווט ופבלובה קרם פיסטוק ורוטב פירות יער.