שוק צפון הוא אחד מהמיזמים הקולינארים המדוברים ביותר בזמן האחרון. השמועות אודות פתיחת סניפי רחוב למסעדת טאיזו המהוללת ופרונטו האהובה שמרו על אזני מחודדות וקשובות. לאחר חודשים ארוכים של תכנון ובנייה, המתחם הקולינרי החדש של תל אביב נפתח לקהל הרחב בחודש ינואר.
השוק, שממוקם ברמת החייל בצומת הרחובות הברזל-הנחושת, משתרע על פני 1,600 מ"ר ויפעלו בו כ-30 חנויות, דוכנים ומסעדות מכל תחומי המזון. תפיסתם העדכנית והעכשווית של היזמים, מיכל אנסקי ורועי חמד שומרת על מתחם תוסס ומסקרן.
שוק הצפון, כמו אחיו הותיק שוק האיכרים בנמל תל אביב ובדומה לשווקים אחרים בעולם, שם לו למטרה לקדם תרבות קולינארית המשלבת בין חווית קנייה של חומרי גלם ומוצרים טריים ואיכותיים לבין אינספור הזדמנויות ורעיונות לארוחת שוק קלה.
את המיזם מובילה נבחרת מנצחת, המונה מסעדנים מובילים ביניהם השפים יובל בן נריה (טאיזו), ודיוויד פרנקל (פרונטו). שף אבנר לסקין שב ופותח מקום משלו לאחר 15 שנה הנקרא: ״רק היום".
לצד אלה, מוסדות קולינריים מיתולוגיים בת"א כמו "כתר המזרח" של משפחת שמאי ואולי המקום המזוהה ביותר עם אריק אינשטיין ז"ל , אשר פותח לראשונה סניף נוסף ואף מוסיף קונספט חדש – דוכן חצילים שנותן כבוד לירק האהוב. בוטיק שוקולד נוסף ל"איקה שוקולד" הנהדרת, בו קשה לבחור מתוך שלל הפרלינים והשוקולדים המוצגים לראווה. חנויות בוטיק מירושלים כמו מעדניית קנטי וממלכת החלבה, וכמובן מיטב החקלאים והיצרנים בשוק האיכרים העשיר עם דוכני תבלינים (תבליני מנצ'ס), בשר (איטליז קדן, דלישס), ירקות ופירות (שדה ירוק, נוי השדה), פרחים (פיורי) ועוד.
התמהיל המושלם והשפע העשיר של הסחורה בשוק צפון, מהווים פתרון קולינרי נגיש ורחב לכל צורך: מקפה של בוקר, פגישות עבודה וארוחות צהריים איכותית לעובדים במתחם רמת החייל וקריית עתידים, דרך מתחם קניות מדויק בגודלו לתושבי השכונות בצפוניות, ועד למתחם בילוי לילי אשר משנה פניו עם רדת החשכה.
שעות פתיחה:
א'-ה':
10:00-21:00 חנויות
12:00-23:00 מסעדות
שישי
7:00-17:00 חנויות
12:00-23:00 מסעדות
שבת
8:00-17:00 חנויות
12:00-23:00 מסעדות
***********
רשימת בתי עסק שיפעלו במקום :
מסעדות ודוכני אוכל:
• מיאזקי | גריל בר מבית טאיזו (זוכת "המסעדה הטובה של השנה" של טיים אאוט ת"א שנתיים ברציפות) בהשראה יפנית עם פרשנות אישית של השף יובל בן נריה, אשר יצר מעין איזאקיה קטנה המתכתבת עם שיפודי היקיטורי של הרחוב היפני. במרכז גריל 3 קומות (רובוטה) עם גחלים מיוחדות ביבוא מיפן אשר מעניקות עוצמת חום וטעם מיוחד. עוד בתפריט: ראמנים (שמתקשרים אף הם עם גריל), מנות צד משלימות ליקיטורי ומעט אחרונות. המחירים: 50-70 ₪ לארוחת צהריים.
• פרונטו קיוסקו | מבית מסעדת פרונטו האהובה והשף דייויד פרנקל, שמביא קו של פיצות ופסטות ייחודיות בייצור עצמי, פרי יצירתו של השף. ניתן גם לקנות פסטה טרייה להכנה בבית. מחירים: 29-55 ₪
• ג'וסו (juisso) | עיתונאית האוכל רותי רוסו, במיזם מיצים בטכנולוגיית סחיטה קרה, שמשמרת את הוויטמינים והערכים התזונתיים (ללא חומרים משמרים). 10-15 שקל לכוס מיץ סחוט רגיל; 18-26 ₪ ל מיץ בסחיטה קרה בבקבוק זכוכית.
• כתר המזרח | סניף ראשון לשווארמיה המיתולוגית הוותיקה (מ-1952) בבעלות משפחת שמאי, הידועה מאבן גבירול. אשר יגיש שיפודי שווארמה ומעורב ירושלמי בלבד, בצירוף חמוצים וסלטים לפי מתכוני הדודה האהובה אתי, שגם ימכרו במעדנייה סמוכה. כ-35 שקלים למנה.
• חצילים | חדש ממשפחת כתר המזרח, שעושים עכשיו כבוד לסביח. עם שלל חצילים בטכניקות עשיה, אופציה לטבעונים ועוד. הכל בכבישה ביתית כמובן.
• גו נודלס | אוכל רחוב אסיאתי המציע מגוון של נודלס ביצור עצמי: אטריות ביצים, אורז וסובה, המשולבות במאכלים אסיאתיים שונים שהותאמו לחיך הישראלי.
• לחמנינה | מאפיית הבוטיק משכונת ביצרון פותחת סניף רביעי, עם מגוון הלחמים והמאפים כמו לחם סלק, לחם נלסון המעולה ועוד.
• רק היום | השף אבנר לסקין, שותף ומנהל האקדמיה לבישול של מותג המטבחים היוקרתי בולטהאופ, שהוציא למעלה מ-17 ספרי בישול, חוזר לבשל לקהל במקום משלו, ומגיש מסלטים חמים וצבעוניים ועד תבשילי ביתיים מנחמים. עם מנות מיוחדות שמתחלפות מדי יום בהתאם להיצע בשווקים.
• רוטיסרי | הבעלים של בית לחם הממכר מציגים תנור רוטיסול בו ייצלו מדי יום עופות ונתחי בשר על שיפוד מסתובב, בצורה איטית המעניקה טעם עמוק ומיוחד וריח ניחוח משכר וממגנט. כמו כן יוגשו מנות כמו כריכי בשר, שפצל'ה בסגנון אירופאי וצי'פס בטטה ממכר.
• Sea Bar | בית מאריס דגים יציעו מנות משתנות על טהרת דגים ופירות ים טריים כמו: סביצ'ה, טרטר, אויסטרים, קרפצ'יו ועוד.
• בר דגים | מסעדת דגים בשוק, בבעלות ינאי ארז המתמחה בדגים כבר למעלה מ-15 שנה ומבטיח מחירים שווים לכל נפש. עם מנות מסקרנות כמו: שניצל טונה מטורף (נתח טונה אדומה שהושרה במרינדה מיוחדת בציפוי פריך), קריספי סנדוויץ' (נתח דג פריך בלחמניה רכה רכה עם רטבים מיוחדים וירקות טריים) וקונספט שבו הלקוח בוחר את סוג הדג ומשדך לו רוטב לפי העדפתו. מחירים: 59-39 ₪ למנה בצהריים. תפריט בר: החל מ-25 ₪ למנה.
• ג'מס | מותג לבירה טרייה שנוסד ב 2009 בפתח תקווה, בחלל של מבנה תעשייתי גדול פועלים במשולב מפעל לבירה ומסעדה שוקקת חיים ושמחה הינו סיפור על מסע ארוך, אהבה ישנה, הגשמת חלומות וחלוציות מודרנית. הכול החל כשג'רמי ("Jem")החליט לוותר על משרה נוחה בבית הלבן בוושינגטון לטובת בישול בירה בארץ ישראל. ג'מס בשוק צפון יגישו מנות בשר לצד הבירות, דוגמת נקניקיות טריות מבשר אנטריקוט וכבש שיוכנו במקום ע"ב יומי, שניצל דק בציפוי קראסט, כריכי פניני בשריים חמים ועוד
• חומוס כספי | החומוס האהוב מנאות אפקה של שף יניב כספי, בוגר מסעדות כמו דיקסי ודקה, מציע חומוס שנטחן כמה פעמים ביום, פלאפל ירוק, סלטים טריים, שקשוקה ועוד מנות מעבר לחומוס.
• כפיתולינה | סניף שני לחנות הגלידות בעבודת יד מיפו, של הג'לאטייר יאיר שרון. גלידות, סורבטים וגלידות מיוגורט טבעי אמיתי.
• בורקס פוני | מאז 1922, משפחת פוני אופה בתל אביב את הבורקסים הטובים בעיר. הדור השלישי למשפחת פוני מגיע לשוק צפון עם המתכונים המשפחתיים המקוריים.
• מעדניות/ חומרי גלם/לקחת הביתה
• איקה | איקה כהן, שוקולטיירית, יזמית ובעלים של "Ika Chocolate" בעלת נסיון עשיר של למעלה מעשור בתעשיית השוקולד. את הכשרתה רכשה אצל מיטב המומחים בבירות השוקולד העולמיות, צרפת ובלגיה, במסגרת העשרה והרחבת הידע הגיעה עד למרכז אמריקה, על מנת להרחיב את היכרותה עם תרבות השוקולד מקרוב.
• אנשי הזית | יניב זבאן , דור שני לחקלאים ממושב שדה עוזיהו שבדרום, החל לייצר שמני זית איכותיים כתחביב, אך לאור הדרישה הגוברת, החל בייצור מסחרי כשהוא מקפיד על איכות. ואכן, שמני הזית שלו זוכים בקביעות בתארים בתחרות שמני הזית TERRA OLIVO העולמית. בנוסף, יימכרו במקום מוצרי בוטיק נוספים כמו זיתים, טחינה, דבש, חליטות, ממרחים וסבונים.
• מזרח מערב | הרשת שהתחילה מחנות בשוק הכרמל ב-1997 שענתה על צרכיהם של מהגרי עבודה מהמזרח הרחוק, הפכה מאז לאבן שואבת לחובבי הבישול באשר הם, המחפשים מוצרים אסיאתיים לבישול, כלי בישול מתאימים ועוד.
• דלישס | הקצבייה והמעדנייה מנאות אפקה שפועלת כבר 40 שנה, מחזקת את השליטה בצפון העיר ופותחת סניף נוסף לאוהבי הבשר והדליקטסן. עם מנות דגל כמו: כריכי קורנבייף מעושנים ואנטריקוטים משויישים ומיושנים. – חידוד: המעדנייה נפתחת מחוץ לשוק ולא מהווה חלק משוק צפון. בשוק נפתח בר ההמבורגרים של דלישס.
• קדן - בעיקר בשר | אימפריית הבשר המשפחתית מתל מונד בניהול הקצבית (כן, אישה בתחום שנתפס כגברי) קדן רוזנר מגיעה לראשונה לתל אביב. אחרי שעשתה לעצמה שם באיזור השרון, היא תציע נתחי בשר נקיים ומובחרים (וכשרים), מכוונים לבשלנים הביתיים שמחפשים איכות.
• סלפיש - חנות דגים ופירות ים מבית מאריס דגים התל אביבית שפועלת בתחום כ-30 שנה. עם מגוון של דגים ופירות ים, צדפות ואויסטרים טריים מדי יום.
• נוי השדה | דור שלישי של חקלאים שמציעים ירקות ופירות מובחרים וטריים ישירות מהחקלאים עם הקפדה על תוצרת מקומית בלבד: כל סוגי הירק מחסה סלנובה ועד בוק צ'וי, פינוקים כמו פירות חתוכים, מגשים לאירועים וישיבות ועוד.
• חליטת'ה | בוטיק-בר המתמחה בתה, שלוחה של בית התה הירושלמי, מציע חליטות נדירות מכל העולם, "הסינגל מאלטים של עולם התה", ותערובות מקוריות ממציא מחדש את שעת התה. עם קוקטיילים על בסיס תה (כמו קוקטייל וויסקי דאבל בלק לייבל עם תה מעושן), בירת תה! כל אלו מוגשים לצד קינוחים של השוקולטיירית אסתי ידידיה. מחירים מ-14 ₪ ועד 115 ₪ לכוס תה נדיר למבינים בלבד.
• שדה ירוק | דוכן הירקות והפירות האורגניים של משפחת שטיין, היישר מהשדה בבית יהושע, עם תותים מתוקים, כרוביות ענק ופלפלים בכול הצבעים. עם: חסה אורגנית ענקית ב-4 ₪, כרוביות במשקל 3-4 קילו ועוד
• פיורי | הדוכן הרומנטי ביותר בשוק: פרחים טריים מרחבי העולם, יין ונרות מבית Voluspa הצרפתית היוקרתי.
• ממלכת החלבה | החנות הוותיקה ממחנה יהודה, מציעה מעל 60 חלבות מסוגים שונים ובמגוון טעמים. משומשום אורגני שמגיע מאתיופיה.
• ארקוס | סכינים וכלי מטבח שמיוצרים עפ"י מסורת ספרדית בת יותר מ-250 שנה. מגוון רחב של אביזרי מטבח ובישול באיכות גבוהה.
• הדוכן הדרוזי | משפחת רושדי חלבי מדליית אל כרמל מגישים את מיטב מאכלי העדה הדרוזית: עלי גפן ממולאים, פיתות דרוזיות הנאפות במקום, סלט בורגול, לבנה, זעתר ועוד.
• יין בשוק | סניף חמישי של רשת חנויות היין התל אביבית, המביאה בשורה של מקצוענות ושירות לשוק. רשת החנויות קיימת כ- 10 שנים וגאה בלקוחות נאמנים רבים, שנהנים מהבנה מעמיקה של השוק והצרכים של הצרכן הישראלי.
• מעדני ג'קו קנטי | רשת הדליקטסן המשפחתית שנוסדה בירושלים, ומונה כבר 4 סניפים, מגיעה לשוק צפון, כשבתפריט חמוצים, דגים מעושנים, נקניקים, שמן זית, סלטים ועוד. הרשת מציעה כ-400 סוגי גבינות מרחבי העולם, נקניקי פרושוטו מיובאים מאיטליה, יינות איטלקיים וכל מה שצריך לאירוח גורמה.
• תבליני מנצ'ס | כל התבלינים האפשריים במקום אחד, והרבה מעבר : פיצוחים בקלייה במקום, פול ותורמוס לאכילה, כנאפה ביתית, פיצוחים מסוכרים שמכינים במקום, פירות יבשים, קטניות, תערובות תבלינים ייחודיות, חליטות תה ועוד הרבה הפתעות טעימות.
נפתח לכם התיאבון? המון פינוקים ומתכונים אצלנו במדור האוכל!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו