המלצה ליינות שיעיפו לכם את הסכך

לשתות יין בסוכה זו מצווה, ומי אנחנו שנתנגד למצוות? • כתב האלכוהול שלנו עם המלצות ליינות קלילים ונעימים, שתואמים גם את מזג האוויר שמתקרר עלינו לטובה • חג שמח!

כרמים (אילוסטרציה), צילום: גטי אימג'ס

תודו שאין הרבה חגים כיפיים כמו סוכות. מזג האוויר משתפר פלאים והופך נוח, אפשר לצאת לאוויר הפתוח ליותר מחמש דקות מבלי להימס, מסביב הכל ירוק בעיניים, והמצווה עיקרית של החג היא לשמוח. את האמת? היינו שמחים גם בלי הציווי. אחרי שמסתיים ה"סחלה" של הקיץ הישראלי, האוויר הצח והנעים הוא הכי משמח שיש.

כן, לא תמיד אנחנו זוכרים זאת, אבל העניין העיקרי בחג הסוכות הוא לשמוח. איך עושים את זה? חז"לינו סידרו לנו אחלה פטנט - "אין שמחה אלא בבשר ויין", הם אמרו, ומי אנחנו שנתנגד לכזו אמרה? מתברר שלשתות יין בסוכות זו מצווה, והיא שתסדר לנו את הראש ואת מצב הרוח. לא בכמויות של פורים, אבל בכל זאת. תודו שקצת יין בחיק הטבע, לצד מנגל ראוי, תמיד עושה טוב בלב גם לכם. תוסיפו לזה גם את מנהג האושפיזין - והנה קיבלתם הזדמנות חגיגית במיוחד לארח ולהתארח באוויר הפתוח, ועוד על בקבוק יין משובח.

בהוויה הישראלית המודרנית הפך החג הזה, משום מה, לחג של ילדים: בונים סוכה - בשביל הילדים; בוחרים אתרוג - בשביל הילדים. אבל במחשבה שנייה, למה בעצם רק בשבילם? למה שלא נחזור ונאמץ את החג גם לעולם המבוגרים - להשתחרר קצת מהקיבעונות של הנדל"ן והמזגן, לצאת לקמפינג משפחתי עם סכך תחת כיפת השמיים, וליהנות מפשטות ומתמימות הטבע ומיינות ישראליים נהדרים וצוננים, כשברקע שקיעה מרגיעה ובריזת ערב, רגע לפני שמגיעה עונת הגשמים ואנחנו חוזרים ליין האדום והרציני. אושר עילאי.

אז בואו נעשה הסכם - השנה היין עלינו והסוכה עליכם. הנה החלק שלנו, כמה הצעות נהדרות שאספנו במיוחד לחג. רק שתהיו שמחים.

יינות לסוכות, צילום: צילומים: איל קרן, דרור הדרי, קרין רבנה, חגית גורן, אורי גרון, Getty Images ויח"צ

סוביניון בלאן, 2021, יקב ברבדו. סוביניון בלאן קלאסי ומהנה מיקב הפרופסורים. מקור הענבים בכרם תל גזר שבשפלה, האף נעים ומעודן בניחוח לימון ונגיעת גויאבה. בלגימה מורגשת חומציות פריכה ורעננה, לצד פרי הדר. בסיומת מרירות עדינה של אשכולית לבנה. הכי כיף שיש! (79 ש')

רוזה תל קאסר 2021, יקב נטופה. הרוזה הבכיר של היקב (מתוך שלושה). הוא הותקן מ־73% ענבי גרנאש, והיתר סירה מהגליל התחתון. בניגוד לצו האופנה העכשווי, הוא דווקא מתהדר בצבע ורוד בוהק יפהפה. האף שלו שופע ארומות פטל ורימון, ובחך הוא מלא עסיס וטעם. פירותי מאוד, אבל חומצי במידה. פייר? התרגשנו! (109 ש')

אקסודוס לבן 2021, יקב רמת נגב. יין הדגל הלבן של היקב הדרומי, שממוקם על גבול מצרים. יוגב צדוק היינן מצליח להפתיע אותנו בכל פעם מחדש לאילו תוצאות מעודנות הוא מצליח להגיע מענבי הטרואר המדברי שלו. הוא מורכב מ־60% שנין בלאן, 35% שרדונה והשלמה קלה של סמיון, והתבגר כ־8 חודשים בחביות בורגון חדשות ומורגשות. הצבע שלו כמעט שקוף, האף עדין שבעדינים, אגוזיות עדינה, ערמונים, ובפה עץ ושמנוניות חמאתית יחד עם חומציות גבוהה. יין אלגנטי שיתאים למנות דגים בגריל (120 ש')

סוביניון בלאן 2021, יקב האגם הצפוני. הופעה ראשונה אצלנו ליין מבית יקב רימון המתמחה בשיכרי רימונים, שהחליט להרחיב את הפורטפוליו ולייצר גם יינות אמיתיים מענבים גליליים. הסוביניון בלאן הזה מופק מחלקת כרם ייחודית שנמצאת מעל פלטו דלתון, על צלע הר סלעי, שאדמתו עשירה במינרלים ומנוקזת היטב. היין אקספרסיבי במיוחד - ארומה נהדרת של אפרסק משומר, אפרסמון ומנגו. בפה הוא מלא טעם, והפירותיות שלו מאוזנת בחמיצות של למון גראס. לא זול, אבל איזה כיף! נסו גם את הוויוניה (120 ש')

לים לבן 2021, יקב עגור. הרבה זמן לא טעמנו את היינות של שוקי ישוב, שצירף בינתיים שני שותפים צעירים ליקב (אלעד כמנכ"ל ואייל כיינן), אבל היין הזה החזיר לתודעה שלנו את עשייתו הייחודית. הוא ממסך מענבי רוסאן, סוביניון בלאן וויוניה, שתסס בחביות אלון והתיישן על המשקעים כשלושת רבעי שנה. האופי שלו שונה ורציני מהיינות שאליהם אנחנו מורגלים - באף אפרסק צהוב של תחילת עונה, אגס ומשמש, לצד משהו קצת שרוף (בקטע טוב), והסיומת קצת מרירה. זהו יין קולינרי מאוד שבלגימה מתגלה כמינרלי, על גבול המליחות הימית. למתקדמים (135 ש')

לבן רזרב 2020, יקב גתו. שרדונה מכרם ראש צורים שבגוש עציון, שתסס ביקב שבהוד השרון בחביות עץ אוסטריות חדשות ושהה בהן כחצי שנה נוספת, ללא תסיסה מלולקטית. אף מפתה בניחוח תפוח ירוק, גויאבה ואפרסק לבן. בלגימה הוא מינרלי ועשבוני ובעל חומציות מודגשת. החבית נוכחת באופן מעודן ביותר. ייננות חדה ומדויקת, שמעידה על אופיו של היינן (140 ש')

C 2021, יקב קסטל. בציר חדש ללבן האייקוני של יקב קסטל, שמותקן על טוהרת ענבי שרדונה. היין תסס והתיישן כ־10 חודשים על משקעיו בחביות עץ אלון צרפתיות, מורגשות מתמיד. באף בוקה חמאתי, לצד ניחוחות וניל ואגוזים. בלגימה הוא בעל חומציות גבוהה לצד שמנוניות, ונגיעת פרי הדר ושקד קלוי. אפשר לשתות כעת, אבל עדיף להמתין שנתיים-שלוש (145 ש')

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר