פסטיבל ארוחות מהספרים - קוצ'ינה הס 4 | צילום: אנטולי מיכאלו

הקלאסיקות היהודיות מספרי הבישול מגיעות למסעדות

פסטיבל "ארוחות מהספרים" יביא לכמה מהמסעדות המוכרות ברחבי הארץ ספיישלים על טהרת המתכונים "של פעם" לצד לא מעט אירועים מיוחדים • במוקד: אביבית פריאל בהומאז' ליהודי יוון, ג'אמים של "המטבח הנודד" והומאז' של מסעדת האחים לדלי היהודי-אמריקני

אולי ידעתם ואולי לא, אבל ברחבי העולם, ובישראל בפרט, מסתתרים לא מעט מתכונים יהודיים מסורתיים משלל התקופות, העדות והסוגים. לצד דברים מוכרים כמו עולם הדלי היהודי-אמריקני, מתכוני חמין ועוד, מסתתרים עוד המון דברים שטרם קיבלו את הבמה הראויה, חלקם גם מתקופות פחות נעימות בהיסטוריה שלנו.

בשבוע הבא ייצא לדרך פסטיבל שמרים לכל אותם המתכונים הללו, ולספרי הבישול בהם הם מרוכזים, בשיתוף פעולה עם כמה מהמסעדות המוכרות והטעימות כאן בארץ. כל אחד מהשפים ייתן את ההומאז' שלו למסורת של פעם ומכל הדבר הזה ייצא פסטיבל שייתן את הכבוד הראוי למתכונים ולספרים ששמרו את המטבח היהודי בחיים עד ימינו.

בין היתר נמצא שם את השפים אסף דוקטור וציון ברנס ממסעדת האחים שיחגגו את הצדדים הפחות מוכרים של מוסד הדלי האמריקני, יחי זינו (פסקדו באשדוד) יחזור למנות הדגים הלא מוכרות של יהודי ספרד המומרים והאנוסים ואבי לוי יוכיח לעולם שיש דבר כזה "חמין קל" במחווה לספרה הנהדר של שרי אנסקי - "חמין".

פסטיבל ארוחות מהספרים - האחים, צילום: אנטולי מיכאלו

זה יקרה בין ה11 ל-17 בספטמבר, ומי שאחראי על המיזם הוא FOODISH, אגף הקולינריה של מוזיאון אנו. "הפסטיבל מביא את סיפור האוכל של העם היהודי לקהל הרחב בכל הארץ – מצפון ועד דרום – כדי לאפשר לכולנו, להכיר את השורשים הקולינריים שלנו ולהתחבר לזהות שלנו בצורה חיה ונוכחת", סיפרה המנכ"לית, מירב אורן.

רשימת הארוחות המלאה בפסטיבל:
השף חמי פסקה ממסעדת שולה החיפאית יערוך משתה ארוחות שהן "משתה "סבית" כמיטב המסורת של יהודי חלב כפי שתועדה בספר "ניחוחות חלב" של פופה דיווך.

חבורת "המטבח הנודד" יתמקדו בספר The Book of Jewish Food: An Odyssey from Samarkand and Vilna to the Present Day של חוקרת האוכל המוערכת קלודיה רודן, ויערכו ג'מים של בישול שטח וארוחה על גג המוזיאון סביב מנות הקשורות בחגי תשרי מכל רחבי העולם.

השפים אסף דוקטור וציון ברנס (מסעדת האחים, תל אביב) יחגגו את מאכלי הדגל הלא מוכרים של מוסד הדלי היהודי־אמריקאי מספרה של ג'ואן נייתן Jewish Cooking in America: A Cookbook.

השף יחיאל זינו (מסעדת פסקדו, אשדוד) יעיר לחיים את המטבח השופע והעשיר של יהודי ספרד המומרים והאנוסים, דרך מתכונים שלוקטו מעדויות שניתנו לאינקוויזיציה בימי הביניים, ואוגדו בספרם המרתק של דייוויד גיטליץ ולינדה קיי דייווידסון A Drizzle of Honey.

השף והבעלים יזהר והילה סער (מסעדת רוטנברג, קיבוץ גשר) יחגגו את "התנ"ך" של מחקר האוכל היהודי – Encyclopedia of Jewish food של גיל מרקס בארוחת צהריים של חמש מנות יהודיות מרחבי העולם החוגגות את סוף הקיץ.

פסטיבל ארוחות מהספרים - קוצי'נה הס 4, צילום: אנטולי מיכאלו

השפית אביבית פריאל (מסעדה אוזריה, תל אביב) תציע תפריט ספיישלים של מזאטים שעלו על שולחנם של יהודי יוון ותועדו בספר המרגש של ניקולאס סטראבלקיס – The Cookbook of the Jews of Greece.

השפית תמר כהן צדק (מסעדת קוצ'ינה הס, תל אביב) תעיר לחיים את המטבח העשיר של יהדות איטליה ותבנה תפריט ספיישלים לארוחה יהודית־איטלקית מהמנה הראשונה ועד הקינוח על פי ספרה של אדה סרווי מאכלין The Classic Cuisine of the Italian Jews: Traditional Recipes and Menus and a Memoir of a Vanished Way of Life.

השף אבי לוי (מסעדת המוציא, ירושלים) יגיש ארוחת חמין קלילה מתוך "חמין" ספרה של שרי אנסקי שמאגד שפע של סירי חמין (המאכל הכי יהודי שיש) מכל העדות והסוגים.

לפרטים נוספים והזמנות לחצו כאן
פסטיבל ארוחות מהספרים
Foodish, מוזיאון אנו
11-17/9/22

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...