אטרקציה קולינרית מסקרנת נפתחה להרצה בימים האחרונים במתחם "חצר השוק" בפרדס חנה, יעד מסקרן בפני עצמו ומושך לא מעט פודי'ז רעבים וחובבי סיורים קולינריים מכל רחבי הארץ. לפי העומדים מאחוריה, "בלקנה" היא הרבה דברים: חמארה בלקנית-ערבית, יוון, טורקיה, השראה ערבית, אוכל ישראלי ועוד. אבל קודם כל, היא "שיפודיה מודרנית". אה, וגם כשרה.
לא בטוח שיש דרך להבין מכל ההגדרות מה המסעדה הזאת בפועל, אבל היא נראית כמו מקום ששווה להגיע אליו לארוחה בשרית טובה וקוקטיילים על טהרת האניס (חמארה בלקנית, בכל זאת). בין היתר תוכלו למצוא כאן מנות "פתיחת שולחן" של באבא גנוש, סלט ביצים, מטיאס, איקרה וצלחת חריפים, סלטים, סופלקי פרגית, עוף יווני במרינדה, קבבים ועוד הפתעות לצד קוקטיילים כמו מוחיטו אבטיח, קמפרי עם רום ובירה מהחבית.
גיא יצחקי, הבעלים, סיפר: "הרעיון התחיל להתגלגל ממגמות וכיוונים שזיהיתי בחצרות השוק, ובהבנה שהקהל שלנו מתחיל לחפש משהו קצת שונה - אוכל פחות מהיר, כלים אמיתיים, חצר נעימה לשבת בה, מוזיקה שמתנגנת ברקע ובעיקר חוויה שלמה וטובה. הרוח הבלקנית מאוד מתחברת לזה".
"אני עצמי חצי טורקי וחצי עיראקי, אכלתי את האוכל הזה בילדות, גם בבית של סבתא, ורותם הצליח לחזק את כל זה, לעדכן ולהדק, ולהשלים הכול עם היד הטובה שלו. לא סתם הגענו לפה. פרדס חנה היא קרקע פוריה ובתולית, יש בה התפתחות יפה וקהל מצוין שמכיר את חצרות השוק ויכול להרגיש כאן בבית, ולקבל בתמורה משהו טוב, אבל צנוע ובגובה העיניים. הגיע הזמן".
"בלקנה", חצר השוק, פרדס חנה
שני-חמישי 24:00-17:00
שישי: 15:00-12:00
מוצ"ש: שעה אחרי צאת שבת ועד חצות