במסעדת "זופה" התל אביבית החליטו לצאת בפופ-אפ מעניין במיוחד, די שונה ממה שאנחנו מוצאים וכל כך אוהבים להזמין משם בימים כתיקונם - "זופה אמריקנו". עופר אלמליח, השף ואחד מבעלי המרקייה הפופולרית, יצר פופ-אפ של מנות מהגרים איטלקיות שמקורן בניו ג'רזי, שם בילה מספר שנים בילדותו, ועשה להן עלייה לישראל.
מעבר למפות המשובצות שרואים במסעדות איטלקיות סטנדרטיות בארץ, האוכל עצמו שונה כשהקונספט של מנות מהגרים הוא יותר סביב מנות גדולות, אווירה משפחתית ואפילו דגלי איטליה שייתלו מדי ערב. בפן הקולינרי, לצד מנות כמו ארנצ'יני, פלטת נקניקים איטלקיים ופוקצ'ות למיניהן, נמצא מנות מיוחדות כמו צ'יקן פרמזן (חזה עוף מצופה בפרמזן ופירורי לחם עם רוטב עגבניות ומוצרלה), וכמובן את הזיטי - המנה המפורסמת של כרמלה סופרנו, עם ריקוטה, תרד ורוטב עגבניות.
התפריט המלא
ראשונות:
צלחת נקניקים איטלקיים, קורשונים וחרדל 58 ₪, ארציני (2 יחידות) 26 ₪, מלנזנה 48 ₪, סלט קפרזה 42 ₪, פוקצ'ה עם שמן זית, שום קונפי וזיתים 22 ₪
עיקריות:
צ'יקן פרמזן חזה עוף מצופה פרמזן ופירורי לחם, רוטב עגבניות ומוצרלה 73 ₪, מיטבולס ברוטב עגבניות על פוקצ'ת שום ועשבי תיבול, פרמזן ומוצרלה 72 ₪, בייקד זיטי עם ריקוטה, תרד ורוטב עגבניות/בשרי עם ראגו בקר 54 ₪/ 68 ₪, ועוף קצ'יאטורה עם פלפלים, זיתים, צלפים, תפוחי אדמה ושאלוטס 74 ₪
קינוחים:
טירמיסו 35 ₪ וספולייטלה 22 ₪
ראשון-חמישי 22:00-18:00, מראשון (17.7) עד סוף אוגוסט
זופה אמריקנו, אבן גבירול 138 תל אביב