מסעדה חדשה ומסקרנת במיוחד בשם "מנרה" נפתחה להרצה בימים האחרונים וצפויה לעניין לא מעט מחובבי האוכל "הגבוה" שומרי הכשרות, אך לא רק. מנרה היא מסעדת דגים ים תיכונית, ששייכת לקבוצת TYO ונמצאת בלובי של מלון שרתון בתל אביב, ואתם יודעים מה זה אומר. בדיוק, נוף לים.
את המסעדה יוביל השף נמרוד הדס, בן 36, עם עשור וחצי של ניסיון כסו שף ומנהל מטבח במסעדות כמו טוטו, רפאל וטורקיז. את התפריט הוא מגדיר כטעים, לא מתחכם ונטול מניירות. "אני רוצה שאנשים ירגישו בנוח לבוא לכאן גם לבילוי ולארוחה פחות מחייבת, כזאת שמתחילה עם כמה צלחות קטנות ודרינק, עוברת למנת ביניים של ירק וחצי מנה פסטה ומסתיימת בדג נא - ממש לא חייבים להגיע למנה העיקרית, למרות שיש כאן לא מעט מנות עיקריות", הוא סיפר.

לראשונה בקדמת הבמה, השף נמרוד הדס. צילום: אסף קרלה
תפריט המסעדה מורכב מ-3 חלקים:
Island:
מנות פתיחה - צלחות שף קטנות עם כוס יין או קוקטייל ליד. בין המנות: לקרדה טורקית, צלחת שרקוטרי מהים, סרדינים טריים בכבישה עדינה על ברוסקטה, סלט ביצים, לאבנה מעושנת, פלפל שושקה באש חיה מוגש לצד גבינת המאירי, לחם טאבון שטוח עם קרעי דג לבן ופוקצ'ה (טבעונית וללא סוכר) שיוצרה בשיתוף עם אדון שיפון, צלחת חריפים ועוד (132-28 שקלים למנה).
Land:
מנות ששמות את הירקות במרכז הצלחת, סלטים וכיסוני פסטה טריה. בין המנות: סלט עשבים ירוקים, חציל שרוף, כיסוני גבינות, רביולי בשר חצילים ובושה, טורטליני ארטישוק ירושלמי, בשר בטטה לבנה חרוכה, אספרגוס צלוי בג'וספר ועוד (78-56 שקלים למנה).
sea:
מנות דגים נאים + מנות עיקריות של דגים בטכניקות עשייה שונות. בין המנות: מוחאמה, קרפצ'ו דג ים/טונה אדומה, טרטר יוזו, פוקאצ'ה דג, דניס מטוגן/דגי ים מטוגנים, פילה דג ים ופסטה פיצ'י אליו אוליו, קבב לוקוס, לברק שלם בטאבון, שיפוד לוקוס בתנור פחמים ועוד (184-84 שקלים למנה).
מנרה, מלון שרתון תל אביב, ראשון-חמישי, 18:00-24:00
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו